Juventus - Inter, 08.03.20 kl 20.45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 7. mars 2020 kl. 21:20

Endelig skal det viktigste Derby d'Italia på årevis spilles. Juventus tar imot Inter foran tomme tribuner søndag kveld, og bør helst vinne. 

Koronaviruset har rammet Italia knallhardt. Lørdag kveld rapporteres det om at over 230 personer i landet har dødd av sykdommen, og over 5 000 har testet positivt. Spredningen har ført til en rekke utsettelser både i Serie A og Coppa Italia, og status nå er at alle sportsarrangementer skal skje bak lukkede dører fram til 3.april. Søndag ruller ballen imidlertid igjen i ligaen, og da skal Juventus endelig spille den meget viktige toppkampen mot Inter. 

Hjemmelaget har ennå ikke spilt kamp i mars, og fiaskoen mot Lyon var siste gang vi så Bianconeri i aksjon. Hjemmekamper mot Inter og Milan har siden den gang blitt utsatt, men det er bestemt at sist helgs kamper skal spilles i morgen for å jevne ut antallet kamper lagene har spilt. Siden sist har Lazio fortsatt monsterformen og tatt over tabelltoppen med en kamp mer enn Juve. I morgen kan man ta den tilbake ved å gjøre det man pleier å gjøre mot Inter hjemme - vinne.

Av de ni tellende oppgjørene siden Allianz Stadium åpnet i 2011 har Juventus vunnet seks, to har endt uavgjort og Inter har vunnet ett (i 2012). Man er dessuten ubeseiret på sine seks siste i alle kamper mot Nerazzurri. Etter å i tillegg ha vunnet fortjent på San Siro i en av sesongens beste forestillinger i høst, er det liten tvil om at statistikken er på Juves side før Conte returnerer til sin gamle hjemmebane for første gang. Formduppen man har vist den siste tiden peker dog i en annen retning.

For siden tapet mot Napoli i slutten av januar har Sarris menn vært svært svake. Et par greie hjemmekamper har blitt overskygget av grusomme forestillinger borte mot Verona og Lyon. Man har sett statiske og idéløse ut framover og sårbare ut bakover - en ganske kjip kombinasjon. Det er nå sesongen går inn i den avgjørende fasen, troppen er nærmest skadefri, og med Ronaldo i storform er det nå vi virkelig burde se resultatene av Sarris arbeid. Det som så lovende ut i høst og vinter har derimot ikke slått ut i full blomst, og det eneste vi kan gjøre er å håpe på at ting snur. Kanskje har en ekstra treningspause gjort ekstra godt for det som forhåpentligvis er en revansjesugen og heltent gjeng. 

Sist var man gode til å kvele Inters oppbyggende spill, man tok kontroll på kampen, og kombinasjonsspillet mellom midtbane og angrep satt godt. Tempoet var et helt annet enn det vi har sett de siste ukene, og som Sarri klagde voldsomt over etter Lyon-kampen. Det er en stund siden man kunne skryte av Juves spill, men kanskje trenger man nettopp litt press på seg for å prestere og få ut det beste. Sånn sett er det spesielt synd at denne spilles for tomme tribuner, da man virkelig kunne trengt rammen rundt kampen for å fyre opp.

Det blir uansett en nøkkel at press og gjenvinning sitter godt i morgen, da bortelaget er giftige når de får tid og rom til å sette opp spissene. Det betyr kanskje at Sarri går for en forflytnings- og duellsterk midtbane ved siden av Pjanic. Sannsynligvis vil også de Ligt fortsatt foretrekkes foran Chiellini i midtforsvaret etter en god periode. Kun Demiral mangler til storoppgjøret. Her er mulig lagoppstilling: 

4-3-3: Szczesny; Danilo, Bonucci, de Ligt, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Ronaldo.

Inter har på sin side ikke spilt Serie A siden tapet mot Lazio 16. februar. Siden den gang har de slått Ludogorets komfortabelt ut av Europa League. Contes menn har falt litt bakpå i ligaen etter en rekke uavgjortkamper i januar, og man har åtte poeng opp til Lazio med to kamper mindre spilt. Med andre ord bør man helst vinne i Torino for å være helt der oppe. Etter tunge investeringer i laget, både før sesongen og i januarvinduet, er det et klart mål å kjempe om tittelen, og Inter har sånn sett mye press på seg før denne bataljen.

Sensi er ute for bortelaget og Moses er usikker, ellers har Conte fullt mannskap å velge i. Det er liten tvil om hvem som må stoppes: spissduoen Lukaku og Martinez har vært svært gode sammen, og står for til sammen 39 mål i alle turneringer denne sesongen. I tillegg har Inter kvalitet på benken med blant andre Sanchez og Eriksen, som kan komme inn og endre kampbilder. Potensiell ellever:

3-5-2: Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Barella, Brozovic, Vecino, Young; Lukaku, Martinez.

Med tempoet Lazio setter på topp og med Inter halsende bak er det liten tvil om at Juventus fra søndag kveld må opp på et annet nivå om denne sesongen skal bli en suksess. Scudetto-racet er rekordjevnt, utfordrerne avgir få poeng, og det murrer virkelig rundt Sarri-prosjektet etter en svak periode. Derby d'Italia er en perfekt anledning til å snu trenden. 

Marco Guida er kveldens dommer, og kampen vises på Tv2 Sport 1/Sumo og Strive. 

Forza Juve!