Ronaldo månedens spiller


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Mandag 2. mars 2020 kl. 23:35

I en svak måned for Juventus var CR7 nok en gang best i følge JNs redaksjon.

Verken resultatmessig eller spillemessig var februar måneden Juventus håpte på. Solid hjemmeform har blitt kontrastert av meget svak borteform, og på fremmed gress endte man med svake 1-1-2 denne måneden. Grunnet Corona-kaoset som herjer i Nord-Italia fikk man heller ikke sjansen til å rette opp den begredelige forestillingen mot Lyon i Derby d'Italia på søndag. 

Lyspunktet har, som i januar, vært at Cristiano Ronaldo fortsetter å banke inn mål. Portugiseren tangerte Batistutas rekord fra 1994 da han scoret i sin 11.strake ligakamp mot SPAL. Før det hadde han scoret to mot Fiorentina og ett hver mot Verona og Milan. CR7 ser fortsatt uforskammet pigg ut, til tross for en skuffende kveld i Lyon, og han er helt essensiell for at Juve skal snu den svake trenden man er inne i. Dette er hans tredje strake månedens spiller-utmerkelse, og det er liten tvil om at han er inne i sin beste sesong siden overgangen fra Real. 

Ellers er det verdt å nevne at de Ligt  har fortsatt i riktig spor, og har hatt noen svært solide forestillinger i midtforsvaret. Han fikk seg et mål mot Fiorentina, og stod frem som vår beste i begge de begredelige tapene mot Verona og Lyon. Det blir et rotterace om plassene i forsvaret med Chiellini tilbake. 

Dybala har også levert fine forestillinger, spesielt var han god mot Milan og Brescia. La Joya har egentlig sett bra ut lenge, og fortsetter å levere målpoeng og offensive bidrag under Sarri. Frontmennene våre har imidlertid ofte blitt for alene der framme, og man har sett langt mer sårbare ut bakover enn under Allegri den siste tiden. Dette gjør at til tross for solide individuelle perioder for angrepsspillerne renner det verken inn med mål eller poeng for Juventus for tiden. Nå er vi i mars, og sesongen skal avgjøres. Da må dette snu!

Månedens kamper:

Juventus 3-0 Fiorentina, Ronaldo x2, de Ligt (Dybala)
Hellas Verona 2-1 Juventus, Ronaldo (Bentancur)
Milan 1-1 Juventus, Ronaldo 
Juventus 2-0 Brescia, Dybala, Cuadrado (Matuidi)
SPAL 1-2 Juventus, Ronaldo (Cuadrado), Ramsey (Dybala)
Lyon 1-0 Juventus