Lyon tok første stikk


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 26. februar 2020 kl. 23:45

Juventus evnet ikke en eneste avslutning på mål borte mot Lyon, og taper 1-0.

Lyon (3-5-2): Lopes; Denayer, Marcelo, Marcal; Dubois (Tete 78), Tousart, Guimaraes, Aouar, Cornet (Andersen 81); Ekambi (Terrier 66), Dembele.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic (Ramsey 62), Rabiot (Bernardeschi 78); Cuadrado (Higuain 70), Dybala, Ronaldo.

 

Ny kamp, og ny pinlig forestilling fra Juventus. Og nå står også avansementet i Champions League i fare, ettersom man tapte uten å score bortemål. Før kamp ble det gått ut høyt, og meldt om hvor motiverte og klare laget var til kamp i Champions League, men det var det umulig å se på prestasjonene. 

Juventus tok tak i ball de første minuttene, men det tok ikke lange tiden før det var hjemmelaget som styrte showet på eget gress. Først stanges en corner i tverrliggeren bak Szczesny, og etter en halvtimes spill tok vertene ledelsen. Når De Ligt er ute på sidelinjen og får behandling får kutt i ansiktet spinner Aouar forbi en passiv Bentancur og serverer et nydelig innlegg til Tousart som vakkert styrer kula i mål. Og heller ikke denne gangen var det et Juve som reiste seg etter et baklengsmål. Dermed gikk lagene til pause på 1-0, og Juventus hadde ikke hatt en eneste ordentlig målsjanse. 

Og heller ikke i den andre omgangen er det noe brodd over det Juve leverer. Det går for sakte, det gjøres enkle feil, og det ser overhodet ikke bra ut. Mot et skadeskutt Lyon i svak form. Men etterhvert som klokka tikker mot 90 er det naturlig at Lyon blir dypere, og Juventus klarer etterhvert å skape noen muligheter. Virkelig farlig blir det imidlertid ikke, og Anthony Lopes i Lyonburet kan gå i dusjen uten grønske på drakta. Lyonkeeperen trengte nemlig ikke å gjøre en eneste redning. Juventus burde riktignok blitt tildelt et straffespark når Dybala rives over ende på tampen, og at dommer ikke engang brukte muligheten til å se situasjonen på nytt var i overkant spesielt. 

Neste kamp kommer til helgen, og det er Derby d’Italia som står for tur. I den kampen er Juve nødt til å heve seg mange mange hakk fra kveldens prestasjoner, for dette var pinlig å se på. Det har lenge blitt sagt at Sarris lag ikke ville sitte ordentlig før starten av februar, men nå som vi nærmer oss mars med stormskritt begynner det virkelig å haste for Sarri å få laget til å spille slik han ønsker. For nå kommer det viktige kamper på kort tid, og dersom det ikke blir bedre prestasjoner enn det vi har fått i det siste kan Juventus være ute av Champions League, Coppa Italia, og på etterskudd i Serie A før vi skriver April. Og da begynner det kanskje virkelig å spøke for Sarris fremtid i Juventus?

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for målet, og ser bra ut ellers. 5,5.

Danilo: Dårlig kontroll bakover, og ineffektiv fremover. 4,5.

De Ligt: Han prøver. Går i krigen, vinner hodedueller, og spiller trygt med ball. Neppe tilfeldig at målet kommer når han må ha behandling. 6,5 BB.

Bonucci: Noen håpløse langpasninger, blir altfor enkelt vendt bort ved noen anledninger, men spiller seg bedre utover i kampen. 5.

Sandro: Begynner bra, men så går det skikkelig skeis. Roter med teknikken, gjør dårlige valg, og lemper inn det ene sløve innlegget etter det andre. 4.

Bentancur: Også han er frisk i starten, men forsvinner etterhvert helt ut av oppgjøret. 4,5.

Pjanic: En kamp han helst vil glemme. Dytter ball frem og tilbake, men helt uten mening. Bare balldytting for balldyttingens skyld, og det kommer null ut av det. Har også svake valg, og inngripener høyere i banen. 3,5.

Rabiot: En stille kamp. Noen litt løse pasninger, men ingen grove feil. Men det er ikke nok. Savner flere driv fremover, og at han bruker steget, touchet og størrelsen sin effektivt. 4,5.

Cuadrado: Spiller tilsynelatende uten mål og mening. Tar rare valg, sliter med å gå av motstandere, og hjelper dårlig til hjemover. 4.

Dybala: Anonym i en time, men våkner når det drar seg til. Da finner han bedre rom, kommer i farligere situasjoner, og klarer også å sette opp medspillere i gode situasjoner. 6.

Ronaldo: Står bak det meste av det Juventus har å komme med. Noen skumle innlegg, noen fine dragninger og involveringer. 6.

 

Ramsey: Involverer seg bedre offensivt. Flink til å kombinere, og å komme seg i potensielt farlige posisjoner. Mangler fremdeles litt. 5,5.

Higuain: Kommer til en sjanse, som settes utenfor. Lite involvert ellers. 5.

Bernardeschi: IG.