Lyon - Juventus, 26.02.20 kl. 21.00


Skrevet av Gjesteskribent
Onsdag 26. februar 2020 kl. 09:42

Endelig sparkes Champions League i gang igjen for Juventus når de i kveld gjester Lyon på Groupama Stadium.

Etter en medieuke som har vært mest preget av Corona-viruset og planen om å spille Juventus-Inter for lukkede dører, kom det omsider noen refleksjoner fra Juventus-leiren knyttet til den kommende kampen. På gårsdagens pressekonferanse brukte Sarri anledningen til å tone ned Juventus sjanser i turneringen sammenlignet mot Serie A, samtidig som han var tydelig på at Lyon er en god motstander. Midtbanen i laget gir mulighet til flere tilnærminger, der han fremdeles lurer på hvem han skal sende ut fra start. En midtbane med spillere som Matuidi og Bentancur rundt Pjanic er fort mer dynamisk enn Ramsey og Rabiot, samtidig som de siste gir et annet spillmønster. Det viktigste er likevel at Ronaldo spiller på topp, mannen som har gjort turneringen til sin egen. 

Bonucci fikk også noen spørsmål og svarte på sedvanlig vis om motivasjon, entusiasme og verdien av å ha Chiellini tilbake i troppen. Selv om de Ligt nok foretrekkes fra start, er han en leder på og utenfor banen. Han påpekte også at Juventus har gode minner fra Lyon, med positivt resultat sist lagene møttes i utslagskamp for noen år siden.

Lagene
Det er ventet at Sarri stiller med de Ligt og Bonucci i midtforsvaret, og Alex Sandro og Danilo på hver sin back. Det gir i så fall duellstyrke og stabilitet opp mot det laget som har satt seg den siste tiden. Offensivt blir det nok ingen forandring fra sist, der Cuadrado og Ronaldo bekler hver sin side, mens Dybala opererer som en falsk-nier vandrende sentralt i banen. Forrige kamp hadde man stor suksess med å linke han og Ramsey tett sammen, så gjenstår det å se om waliseren får fornyet tillit. Per nå spekulerer media i at Bentancur, Rabiot, Ramsey og Matuidi alle er potensielle kandidater til å flankere Pjanic på hver sin side. Beslutningen blir nok ikke tatt før i kveld.

Potensiell lagoppstilling:
Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Ronaldo

Hos Lyon har formen vært ganske middels den siste tiden. Laget befinner seg på en syvendeplass i ligaen og savner spesielt Depay fra høstens avansement. De er likevel et godt hjemmelag som absolutt kan bite fra seg, spesielt med fart og fysikk. På topp vil Toko Ekambi og Dembelé utgjøre den største trusselen, mens også spillere som Tousart og Aouar bør passes godt på. Totalt sett skal imidlertid Lyon være en motstander Juventus skal ha kontroll på, noe også oddsen reflekterer. 

Potensiell lagoppstilling:
Lopes; Denayer, Marcelo, Fernando Marcal; Dubois, Tousart, Bruno Guimaraes, Aouar, Cornet; Toko Ekambi, Dembelé

 

Kampen vises på Tv2 Sport 1, sendestart fra kl. 20.00.