Juventus - Brescia 16.02.2020. kl.15.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 15. februar 2020 kl. 23:16

Juventus tar imot nedrykkstruede Brescia, og kun seier er godt nok.

Til tross for svake prestasjoner og skuffende resultater den siste tiden ligger fremdeles Juventus på toppen av tabellen, men dersom man ikke begynner å vinne regelmessig igjen vil man falle nedover. For så jevnt har det blitt mellom de tre beste, at det bare skiller ett fattig poeng. Den jobben begynner søndag formiddag, når nest sisteplasserte Brescia tar turen til Torino.

Juventus klarte bare uavgjort mot AC Milan i Coppa Italia, etter at Cristiano Ronaldo fikset utligning på straffe idet man gikk inn i overtidsminuttene. Og i kampen før det tapte Juventus mot Hellas Verona i en frustrerende dårlig kamp. Men Juve har alle muligheter til å snu dette, og stikke fra i scudettokampen igjen. Spiller for spiller har Juventus fremdeles den beste troppen i Serie A, men Sarri har tilgode å få det beste ut av flere av spillerne. Og flyten i spillet har også vært fraværende en stund nå. Vi så tidlig tendenser til hva laget er i stand til, og på nyåret fikk vi også noen gode prestasjoner på kort tid. Og det er det nivået vi må tilbake til. For å hjelpe til med det er endelig kaptein Giorgio Chiellini tilbake i kamptroppen, men sjefen bakerst er nok ikke helt i kampform ennå. Cristiano Ronaldo står over denne for å få litt velfortjent hvile etter å ha båret Juventus i det siste, mens Khedira, Bernardeschi, Demiral og Costa er ute med skade.

Motstander Brescia ligger helt nede på 19 plass før denne, og begynner å komme i skikkelig poengnød for å unngå nedrykk til Serie B. De har hele syv poeng opp til trygg plass, og den redningsaksjonen skal ikke få begynne mot Juventus. Bare Spal og Udinese scorer mindre enn Brescia, og bare Genoa og Lecce har sluppet inn flere. Og de har heller ikke vunnet noen av sine siste åtte kamper. Forrige seier kom mot Lecce i midten av desember 2019. Det er rett og slett et lag Juventus skal slå. På toppen av dette er det et skadeskutt lag som kommer på besøk, og Torregrossa, Joronen, Cistana, Gastaldello, Jorginho og stortalentet Tonali meldes alle utilgjengelige. På topp finnes imidlertid Mario Balotelli, og han kan fort finne på litt av hvert. Med både positivt og negativt fortegn. Eller spiller nok Eliteseriekjenningen Birkir Bjarnason fra start på midten.

 

Gazzetta spår disse lagoppstillingene:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo, Rugani, Bonucci, Sandro; Ramsey, Bentancur, Rabiot; Cuadrado, Higuain, Dybala. 

Brescia (4-3-1-2): Alfonso; Sabelli, Mateju, Chancellor, Martella; Bisoli, Dessena, Bjarnason; Zmrhal; Aye, Balotelli.

 

Kampen har avspark 15:00, kan sees på Strives strømmetjeneste, og kommenteres av Even Braastad. God kamp, og Forza Juve!