Ronaldostraffe på tampen reddet uavgjort i kamp 1 mot AC Milan


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 14. februar 2020 kl. 00:48

Dette skulle være kampen der Juve hevet seg etter de skuffende kampene i det siste, og ikke minst tapet for Hellas Verona sist. Slik gikk det ikke.

AC Milan (4-4-1-1): Donnarumma; Calabria, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Castillejo (Saelemaekers 80), Kessie, Bennacer, Rebic (Laxalt 74); Calhanglu (Paqueta 87); Ibrahimovic.

Juventus (4-3-3): Buffon; De Sciglio (Higuain 69), De Ligt, Bonucci, Sandro; Ramsey (Bentancur 63), Pjanic, Matuidi (Rabiot 73); Cuadrado, Dybala, Ronaldo.

 

For vertene fra Milano var best i det aller meste ute på San Siro. Juventus hadde riktignok mye ballbesittelse, men var sjelden farlige og endte kampen med bare fire skudd på mål. Milan hadde 11. Juves spill gikk sakte og ineffektivt, og ble hele tiden stoppet idet man nærmet seg farlige områder. Og det var i det hele vanskelig å se hvordan Juve skulle finne veien til nettmaskene. Den første omgangen endte imidlertid i kontroverser, ettersom Milans Franck Kessie slapp unna rødt kort etter å albue Juan Cuadrado i ansiktet.

Og Sarris pauseprat hadde liten eller ingen synlig effekt på det vi fikk se i den andre omgangen. Milan var fremdeles de mest aggressive, hardtarbeidende og det var også vertene som fikk lønn for strevet etter en drøy time. Buffon hadde levert flere gode redninger for å holde nullen, og Juventus inne i matchen, men han kunne ikke holde det gående. Samu Castillejo svinger inn mot bakre, der formspilleren Ante Rebic kriger seg inn foran De Sciglio, og styrer en volley i mål. 1-0 til Milan, og det var fullt fortjent. Og som vi har sett i det siste er heller ikke å komme under nok til å få Juventus til å gire opp. Ikke engang etter at Milans Theo Hernandez fikk sitt andre gule kort evnet Juve å legge et skikkelig trykk mot Donnarumma. Men så har man Cristiano Ronaldo da. Rett før klokka runder 90 feies det inn et innlegg mot bakre, og Ronaldo kaster seg opp i lufta og forsøker en akrobatisk avslutning. Den stopper i armen til Calabria, og etter å ha fått sett situasjonen i reprise har ikke dommeren noe annet valg enn å peke på straffemerket. Den ekspederes kontant i mål og dermed ender det 1-1, og oppgjøret lever frem til returen spilles på Allianz Stadium onsdag fjerde Mars.

Neste kamp kommer allerede på søndag, og det er hjemmekamp mot Tonali og Balotellis Brescia. Forhåpentligvis kan en kamp mot laget som ligger nest sist i Serie A omsider føre til en god prestasjon igjen.

Spillerbørs:

Buffon: Gjør alt han kan for å holde unna, og leverer flere strålende redninger. Men han må til slutt kapitulere. 7,5. BB

De Sciglio: Er igrunn ganske solid defensivt lenge, men har lite å komme med fremover. Det er også De Sciglio som ikke klarer å holde Rebic unna på 1-0. 5.

De Ligt: Står opp i duellene, og tar kampen mot Ibrahimovic og Rebic. Trygg med ball i beina, og gjør igrunn en godkjent kamp. 6.

Bonucci: Som sin makker spiller han ok, men ikke like sterk som nederlenderen. 5,5.

Sandro: Begynner oppgjøret bra, men i likhet med at laget spiller svakt har han etterhvert lite å komme med. 5,5.

Ramsey: Starter begge omgangene friskt, for så å forsvinne utover i kampen. Viser imidlertid glimt av ferdighetene han besitter. 5,5.

Pjanic: Juve har mye ball, og Pjanic flytter spillet brukbart. Men det er omtrent bare sidelengs og bakover, og vi ser ikke nok av de kreative initiativene han har på sitt beste. 5.

Matuidi: Han løper, og gjør sikkert sitt beste, men han er forferdelig lite effektiv slik Juve ønsker å spille. 4,5.

Cuadrado: Mange rare valg, og timingen på når han slipper ball er alltid litt off. Også veldig varierende innleggskvalitet. 4,5.

Dybala: Juves beste utespiller, og det er tydelig at han virkelig vil og prøver sitt beste. Leverer flere strøkne dragninger og flikker, og er den kreative kraften bak det meste Juve har å komme med. Det blir imidlertid ikke noe tellende resultat. 7.

Ronaldo: Har noen fine detaljer, og dragninger men er lite involvert, og blir som regel stoppet etter å ha tatt seg forbi en motstander. Står imidlertid frem når laget trenger det, og viser jernmentalitet når han holder hodet kaldt og banker inn 1-1. 6,5.

 

Bentancur: Leverer en grei kamp i det stille, men savner at han tar litt mer tak og står ordentlig frem. 6.

Higuain: Er knapt involvert, og får ikke til noe som helst. Har vært god tidligere i år, men er inne i en veldig svak periode nå. 4,5.

Rabiot: Gjør få feil, men heller ikke noe som skaper farligheter. Spiller som regel trygt sidelengs og bakover. 6.