AC Milan - Juventus 13.02.2020. kl.20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 12. februar 2020 kl. 23:39

Det er på tide å reise kjerringa i Coppa Italia semifinale og bortekamp mot AC Milan.

Den elendige forestillingen mot Hellas Verona sist skal revansjeres, og det er laget fra den rødsvarte delen av Milano som står på motsatt halvdel. Et AC Milan lag som ihvertfall tidvis begynner å se ut som et lag som kan utfordre de beste lagene i Italia. Senest mot Inter i Derby della Madonnina så Milan veldig bra ut før pause, og ledet 2-0 før det raknet i den andre. Merk at denne kampen bare er første kamp i et dobbeloppgjør, og returen på Allianz Stadium spilles onsdag 4 Mars.

Vi møter et AC Milan som har styrket seg gjennom januarvinduet, og først og fremst ankomsten til Zlatan Ibrahimovic har hatt en positiv innvirkning på laget. Ellers har også Ante Rebic begynt å finne tilbake til den versjonen av Ante Rebic som storspilte i Eintracht Frankfurt med Luka Jovic og Sebastian Haller. Det er igrunn ingen av de tre som har spilt på det nivået de holdt før de dro til AC Milan, Real Madrid og West Ham henholdsvis. Men Milans største suksess i år er Theo Hernandez, og franskmannen har muligens vært ligaens beste venstreback i år. Milan er på en positiv trend etter Zlatans ankomst, og ligger i skrivende stund på 10 plass i serien med to poeng opp til sjetteplassen som gir Europa League kvalifisering. I forrige runde trengte AC Milan ekstraomganger for å beseire Torino, men det endte til slutt i en fin 4-2 seier.

Juventus kommer som kjent fra en grusom forestilling mot Hellas Verona i et skuffende 2-1 tap, og to runder før det var Napoli alt for sterke. Så det er et Juventus som trenger en god opplevelse. Og kanskje spesielt Juventustrener Sarri trenger et godt resultat, etter at det har vært mye rykter rundt hans fremtid i italienske medier denne uken. Juventus slo komfortabelt Roma i forrige runde, og sikret med det plass i semifinalen. Som vanlig i Coppa Italia blir det rullert på laget, og spillere som ikke spiller fast vil nok få muligheten til å vise seg frem. Buffon tar plass mellom stengene, og det ventes at De Sciglio spiller på høyreback. Det står mellom Rugani og De Ligt om hvem som tar plassen ved siden av Bonucci, mens Aaron Ramsey ventes å få en sjelden start. 

 

Mulige lagoppstillinger:

AC Milan (4-4-2): Donnarumma; Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Castillejo, Kessie, Bennacer, Rebic; Ibrahimovic, Leao.

Juventus (4-3-1-2): Buffon; De Sciglio, Bonucci, De Ligt, Sandro; Rabiot, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Ronaldo.

 

Det er fremdeles ingen norske aktører som sitter på rettighetene til Coppa Italia, men forhåpentligvis streames også kampen mot Milan på enten Serie As facebook eller Youtube side, slik som de forrige rundene. God Kamp og Forza Juve!