Pinlig forestilling i fortjent tap


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 9. februar 2020 kl. 02:14

Juventus hadde sjokkerende lite å stille opp med mot et topp motivert og hardtarbeidende Hellas Verona.

Hellas Verona (3-4-1-2): Silvestri; Rrahmani, Günter, Kumbulla; Faraoni, Veloso (Verre 58), Amrabat, Lazovic (Dimarco 79); Pessina; Borini, Zaccagni (Pazzini 69).

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur (De Sciglio 82), Pjanic, Rabiot; Costa (Ramsey 72), Higuain (Dybala 59), Ronaldo.

 

Juventus ville med seier opprettholde luken på toppen, men kveldens resultat åpner det helt opp i toppen igjen. Og med mindre Juventus finner formen igjen er det vanskelig å se for seg hvordan dette Juvelaget skal klare å holde unna for både Lazio og Inter.

For Juventus er svake for tiden. Juve var langt svakere enn et Napoli i krise for kort tid siden, og selv i seieren over Fiorentina sist var spillet langt ifra overbevisende. Og kveldens forestilling mot Hellas Verona var bare begredelig. Alle fra trenere til spillere skrøt av jobben som gjøres der, og nevnte spesielt deres aggressivitet og arbeidsmoral før kampen, men likevel virket man helt uforberedt på hva som kom. Vertene fløy ut av startblokkene, presset høyt og trykket Juventus bakover, uten at Juve virket å være forberedt på hvordan man skulle spille av presset. Man rotet bort ball, brukte for lang tid med ball, og spillet gikk for sakte. Og dermed det ble brudd på brudd på brudd for et lamslått Juventus. Verona hadde sin første ball i nettet midtveis i første omgang, men heldigvis var målscoreren akkurat litt for ivrig, og var dermed i en liten offside som VAR tok hånd om. Juve hevet seg noe utover i omgangen, og det var ihvertfall ikke bare spill mot ett mål. Faktisk hadde både Costa og Ronaldo en hver i metallet bak SIlvestri etter gode raid på kontringer. For på kontringer Juve hadde ihvertfall en liten brodd. Man klarte aldri å etablere noe spill for å eie ball og trykke Verona bakover.

Andre omgang fortsatte der den første avslutta, der vertene var best, men Juve ikke var helt ufarlige. Og etter en drøy time var det faktisk Juve som tok ledelsen. Dybala gjør en god jobb med å spille av press, før han slipper til Ronaldo. Toppscoreren avanserer fremover. før han spiller Bentancur som kort tid senere lemper i bakrom mot Ronaldo. Portugiseren får tatt ned ball avansert til feltet samtidig som han holder en forsvarer unna før han rykker til seg plass og avlsutter ned mot lengste hjørne. Keeper er borti skuddet, men klarer ikke hindre Ronaldo i å score i sin 10 strake seriekamp! Ny klubbrekord i mål i strake kamper, og en imponerende prestasjon. Men igjen var det individuell briljanse og en kontring som førte til mål. Ikke hurtige kombinasjoner, et resultat av systematisk ballinnehav eller en gjenvinning som følge av høyt press. Ikke et resultat av spill vi visstnok skulle få under Sarri. For det vi fikk se mot Verona var fotball som lignet de svakeste periodene under Allegri, med unntak at man under Sarri sliter med å forsvare seg. For Verona snudde selvsagt til seier i en kamp de var såpass mye bedre enn gjestene. Først utnyttet Fabio Borini av alle klønete forsvarsspill og curlet inn 1-1 bak Szczesny, før Bonucci handset på corner og Pazzini (også av alle) satte den påfølgende straffen kontant i mål. Utrolig at de to scorer mål i samme kamp mot Juventus i 2020. Juve klarte aldri å komme tilbake, eller i det hele tatt etablere noe trykk i jakten på en utligning, og årets tredje serietap er dermed et faktum. Det andre tapet på de siste to kampene.

Det har hele tiden blitt snakket om at vi måtte vente til februar for å se resultatene av Sarris metoder, men etter kveldens kamp, og spillet den siste tiden er det lite som tilsier at vi er i nærheten av dette. Det var et umotivert nonchalant Juventus som ikke evnet å sette sammen flere pasninger i strekk, som ikke beveget seg i riktige rom uten ball, og som ikke virket forberedte på å ta kampen mot Verona. Og vertene virket hele tiden farlige. Til sammenligning har vi i år sluppet inn 23 mål på 23 kamper og scoret 44 som gir en målforskjell på +21. På samme tid ifjor hadde vi 15 baklengsmål, 49 scorede mål og en målforskjell på +34. Vi var også ubeseirede og hadde 9 poeng mer enn i år. Til tross for Ronaldos heroiske innsats har laget utvilsomt blitt svakere, og det er vitalt for drømmen om et nytt seriegull og Champions League at Sarri får sving på sakene.

 

Spillerbørs:

Szczensy: Klønete på målet som annulleres, men mer uskyldig på de som blir stående. Spiller ok ellers. 5,5.

Cuadrado: Svak defensivt. Blir gått av for enkelt, og tar mange dårlige valg med ball. 4,5.

De Ligt: Duellerer godt, og er en få som er klare for å gå i krigen. Flere sterke taklinger og klareringer. 6 BB.

Bonucci: Som sin makker ett få lyspunkt. Duellerer godt, og som De Ligt har han flere gode defensive aksjoner. Men lager klønete straffe. 5,5.

Sandro: Spiller til nesten godkjent. Kommer på noen fine initiativer fremover, og har bedre kontroll defensivt enn Cuadrado. Har imidlertid problemer han også. 5,5.

Bentancur: Best på midten, og assist til Ronaldo. Og det holder til godkjent. Mangler ellers driven og viljen til å ta ordentlig tak på midten. 6.

Pjanic: Svak kamp. Ikke nok brudd foran forsvaret, klarer ikke ta tak i kula og sørge for at Juve har possession og dermed skape ting, og heller ikke god nok til å spille av press. 4.

Rabiot: Har et grusomt første kvarter, men spiller seg heldigvis litt opp siden. Har noen gjenvinninger, og gjør ihvertfall en innsats på å rette opp flere av egne feil. 4,5.

Costa: En av få farlige spillere. Klarte tidvis å sette litt fart fremover og å gå av motstander, og setter en i metallet. Må som vanlig av med skade. 5,5.

Higuain: Lite involvert, og når han er med er det for å ta ned ball å finne medspiller. En jobb han bare klarer tidvis. Fullstendig fraværende når Juve er i nærheten av å kunne skape farlige situasjoner. 4.

Ronaldo: Har ett mål, en i stanga, og en like utenfor. Og det var i stor grad det Ronaldo hadde å by på. 5,5.

 

Dybala: Presenterer seg umiddelbart med et bra raid, og er bra i forkant av målet. Stilner mer etter det. 5,5.

Ramsey: Sliter med å involvere seg i stor nok grad. Klarer ikke å tilføre laget noe. 5.

De Sciglio: IG.