Juventus-Fiorentina 02.02.2020 kl. 12.30


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 2. februar 2020 kl. 09:11

Juventus tar i mot Fiorentina til lunsjkamp søndag. Etter en meget svak forestilling mot Napoli sist, kan man forvente et Juventus som ønsker å slå hardt tilbake. 

Juventus innehar fortsatt tabelltopp tre poeng foran Inter og fem foran Lazio (Lazio dog med en kamp til gode), så sånn sett var det ingen katastrofe med den syltynne matchen i Napoli. 

 

Fiorentina ligger som "vanlig" de siste sesongene beskjedent plassert på tabellen på 14.plass langt unna forventningene for den tradisjonsrike klubben. Noe av dette skyldes nok at laget utrolig nok holdt ut med trener Vincenzo Montella helt til 21.desember i fjor. Etter at ringreven Giuseppe Iachini siden overtok har det vært en bedring for klubben, selv om prestasjonene svinger fra 0-0 hjemme mot Genoa sist til den råsterke borteseieren 2-0 i Napoli kampen før. 

 

Når vi nå skriver februar er det på plass å oppsummere det nettopp lukkede transfervinduet. Juventus kvittet seg med Mario Mandzukic (frigitt til Al-Duhail, Quatar), Emre Can (lån med tvunget kjøpsobligasjon, total ramme ca 30 millioner Euro), Mattia Perin (lån til Genoa) og Marko Pjaca (lån til Anderlecht). En spiller ble klar for Juventus, det var den svenske sensasjonen Dejan Kulusevski som for 35 millioner Euro ble signert fra Atalanta. Selv om rapportene sa at Sarri ønsket svensken med en gang, fortsetter Kulusevski i Parma ut denne sesongen, der han har vært meget imponerende. Alt i alt et fornuftig overgangsvindu for Juventus der man ikke mistet noen toppspillere, og man fikk kloa i en spennende signering for neste sesong. Ellers er både Khedira og Chiellini ikke så langt unna å være spilleklare, så troppen ser konkurransedyktig ut resten av sesongen. 

 

Motstander Fiorentina har virkelig vært aktive i overgangsvinduet nylig og fått inn flere spillere. Cutrone (lån fra Wolves), Igor (lån fra Spal), Duncan (lån fra Sassuolo), Agudelo (lån fra Genoa) og Kouame (lån fra Genoa). I tillegg er Amrabat hentet fra Verona men han fortsetter sesongen ut i Genoa-klubben. Laget har også kvittet seg med en del stallfyll, men ser likevel forsterket ut før vårsesongen. Spesielt Kouame er veldig spennende, men han er fortsatt skadet et stund til. 

 

Før denne kampen mangler Juventus Chiellini, Khedira, Demiral og Danilo. Skal bli særlig spennende å se om Ronaldo følger opp sin enorme skåringsform og om Rabiot fortsetter den positive utviklingen, franskmannen har sett bedre og bedre ut. Gazzetta forventer at Ramsey starter som trequartista og det hadde vært hyggelig hvis han også hadde høynet spillet sitt ett knepp eller to, har ikke imponert i Juventustrøya så langt, og nå har han dessuten vært skadefri en periode. 

 

Fiorentina mangler som vanlig Ribery, men har noen nye, tunge fravær i suspenderte Milenkovic og Juventuskjenningen Caceres, og ikke minst skadde Castrovilli. Castrovilli har vært Fiorentinas beste spiller med god margin denne sesongen og følges blant annet av Juventus etter bunnsolid spill som indreløper. Ellers er spilleren å frykte Federico Chiesa som har et stort potensiale, men som fortsatt er ujevn. Også han heftig ryktet til Juventus, det blir spennende å se hva som skjer med han til sommeren. 

 

Gazzetta spår disse lagene:

 

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Ramsey; Dybala, Ronaldo. 

Fiorentina (3-5-2): Dragowski; Ceccherini, Pezzela, Igor; Lirola, Benassi, Pulgar, Badelj, Dalbert; Chiesa, Cutrone

 

Kampstart er søndag kl. 12.30, og matchen vises på Strives strømmetjeneste og TV kanal, samt TV2 Sport Premium. God kamp og Forza Juve!