Elendig forestilling mot Napoli


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 26. januar 2020 kl. 23:44

Til tross for en sen redusering fra Cristiano Ronaldo ender kveldens kamp med et skuffende 2-1 tap mot Napoli.

Napoli (4-3-3): Meret; Hysaj, Manolas, Di Lorenzo, Rui; Ruiz, Demme (Lobotka 69), Zielinski (Elmas 81); Callejon, Milik (Llorente 86), Insigne.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic (Rabiot 50), Matuidi (Bernardeschi 72); Dybala (Costa 72); Higuain, Ronaldo.

 

Juventus kunne med seier dra fordel av at både Inter og Lazio spilte uavgjort i sine kamper, og stikke litt i fra på toppen av tabellen. Men istedetfor å utnytte situasjon leverte Juventus en fryktelig tannløs kamp, og tapte i stedet terreng til rivalene etter tap for Napoli. Det ble dermed alt annet enn et hyggelig gjensyn med San Paolo og gamleklubben for Maurizio Sarri som ble møtt med buing og negativt ladde bannere.

Allerede fra starten av oppgjøret var det et Juventus som spilte i krabbegir, og Napoli tok tidlig initiativet i oppgjøret. Man tenkte kanskje at Juve ville vokse inn i kampen når vertene fikk løpt litt fra seg etter de første 10/15 minuttene, men så skjedde egentlig ikke. Juve fikk litt mer ball utover i oppgjøret, men spillet gikk altfor sakte og upresist, og man var aldri i nærheten av å true Meret i Napolimålet. Den første omgangen var egentlig et eneste langt gjesp, og det var knapt et eneste skudd på mål fra noen av lagene.

Og den andre omgangen fulgte regien fra den forrige. Pjanic måtte kaste inn håndkleet kort tid etter pause, ettersom han ikke klarte helt å løpe fra seg en smell han fikk i den første omgangen. Men erstatteren i registarollen Bentancur klarte heller ikke å sette igang et høyere tempo. Etter en drøy time tok Napoli ledelsen ved Zielinski. En veldig svak Matuidi hadde all verdens tid å plass til å sikte inn et innlegg, men presterer å sende innlegget sløvt mot returrommet milevis unna noen medspillere. Man må nesten se det for å kunne tro det. Napoli satte fart på kontringen, og nærmeste Juvespiller Bentancur kunne ikke lage frispark, ettersom det garantert hadde ført til gult kort nummer to. Insigne kommer dermed på skuddhold, og Szczesny må gi retur som Zielinski styrer i kassa. Og etter dette så man heller ingen bedring i spillet. Det gikk i snegletempo, og Napoli hadde få problemer med å forsvare seg. Få minutter før slutt dobler Insigne ledelsen med en fin avlsutning etter passivt forsvar i egen boks fra Juve. På overtid pynter Ronaldo på resultatet når han utnytter passivt spill fra Meret etter en god pasning fra Bentancur. 17 mål på 18 seriekamper for Ronaldo nå. Mer skjer ikke, og et Napoli i krise tar en meget viktig seier mot et Juventus som kunne festet et lite grep om Scudettoen.

Juventus klarer dermed ikke å utnytte Inter og Romas poengtap, og begge lagene knapper inn ett poeng på Juve. Det er fristende å tenke at når Juve først taper er det viktig at hverken Inter eller Lazio klarte å ta full fordel av det, og de tar bare innpå ett poen. Men det føles mest som at det var Juventus som ikke klarte å ta muligheten til å bygge en luke når rivalene ikke vant. Men det kan fort bli flere poengtap for Inter og Lazio. Inter er egentlig i svak form, og har spilt 5 uavgjort de siste 7, og Lautaro Martinez pådro seg rødt kort og får nok flere kampers karantene. Lazio klarte bare uavgjort i byderbyet mot Roma i en kamp de røde var best, og Lazio tapte også fortjent mot Napoli i Coppa Italia. Så også Simone Inzaghis menn har vist svakheter i det siste. 

Neste kamp for Juventus kommer neste søndag, når det er tid for lunsjkamp hjemme mot Fiorentina. En strålende mulighet til å komme tilbake på vinnersporet igjen!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Vanskelig skudd som dupper veldig når han gir returen som fører til 1-0. Ellers godkjent. 5,5.

Cuadrado: Har god kontroll bakover, helt til han sover når Szczesny gir retur på 1-0. Mer shaky etter dette, og slår det ene håpløse innlegget etter det andre når han kommer fremover. 5.

De Ligt: Har flere gode inngripener, og gjør alt i alt en ok kamp. 5,5.

Bonucci: Som makkeren trygg bakover, men slår mange håpløse langpasninger. 5.

Sandro: Så tung ut, og veldig hemmet av å måtte spille bak en dårlig Matuidi. Virker sliten etter å ha spilt omtrent alt, og ble kastet inn igjen sist rett etter skade. Forhåpentligvis kan den ryktede overgangen for Kurzawa avlaste Sandro litt. 4,5.

Bentancur: Få feil, men heller ikke mye direkte bra. Kan ikke stoppe kontringen som fører til 1-0 siden han allerede hadde gult. 5,5.

Pjanic: Kommer ikke helt til sin rett idag, og klarer heller ikke sette tempoet i Juve. Tydelig hemmet av en smell han fikk før pause, og må gi seg. 5.

Matuidi: Veldig dårlig kamp. Klarer ikke å flytte ball effektivt, og Napoli stjeler ballen fra han flere ganger. Slår et uforståelig elendig innlegg som ender med kontring imot og 1-0 Napoli. 4.

Dybala: Flink til å møte dypt, og å hjelpe til i frispillingsfasen, men ender opp for langt unna Meret, og blir dermed ufarlig. 5,5.

Higuain: Også han virket tung. Steget manglet, og han fungerte heller ikke som oppspillspunkt. Kunne utlignet med brasse på tampen, men forsøket gikk rett på Meret. 4,5.

Ronaldo: Scorer selvsagt igjen og har nå råsterke 17 på 18, og det er som regel han som står bak det lille Juve skaper. Har noen fine driblinger og initiativ, og han ser ihvertfall ut til å kunne true Meret. 6 BB.

 

Rabiot: Litt som Bentancur. Lite feil å ta han på, men det går litt for sakte og litt for “safe”. 5,5.

Costa: Involverer seg umiddelbart med noen lovende initiativ, men får ingenting ut av de, og forsvinner ut av kampen etter kort tid. 5.

Bernardeschi: Knapt involvert selv om han kommer inn på midten, og burde klart å by mer på seg selv. 5.