Napoli - Juventus 26.01.2020. kl.20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 25. januar 2020 kl. 23:33

Juventus drar til Italias kanskje mest Juventusfiendtlige territorium for å møte Maurizio Sarris gamleklubb Napoli.

Det er for en gangs skyld to lag med vidt forskjellige utgangspunkt som møtes når Napoli tar imot serieleder Juventus. Der Juventus har fortsatt som før, og ligger helt i toppen av tabellen har ting gått galt for Napoli. Resultatene har uteblitt, Ancelotti ble erstattet av Gatusso, det har vært opprør i spillergruppen, og fansen har vist sin avsky for tilstanden i klubben. For Juventus del begynner ting omsider å klikke. Spillet ser bedre ut, resultatene har kommet og ultrasen har smått begynt å støtte laget med synging.

Napoli har i flere år vært Juves nærmeste konkurrent og Italias nummer to, og i år var året de virkelig skulle ta det siste steget. Ancelotti hadde fått en sesong med laget, og det skulle bygges videre på den positive første sesongen. Den talentfulle keeperen Alex Meret skulle for alvor ta keeperplassen, Stopperkjempen Manolas kom fra Roma, og sammen med Koulibaly skulle han stenge buret, og gi den defensive tryggheten de har manglet. Fremover ble Hirving Lozano rekruttert etter noen meget gode år i PSV, men de har ikke fått ting til å stemme. Det hele kulminerte i at spillerne dro hjem fra en treningsleir tidlig, Ancelotti fikk sparken, og erstatteren Gatusso har heller ikke fått resultater. Napoli fikk imidlertid en solid opptur i Coppa Italia sist, og slo ut formsterke Lazio i en veldig solid 1-0 seier. Og de sikter nok mot å bygge videre på den prestasjonen. Og de er nok ekstra motiverte for å få en seier mot gamletreneren Sarri, som i manges øyne er en sviker for å ha dratt til Juventus. Ikke helt ulikt hvordan flere Juventini føler det rundt Antonio Contes trenergjerning i Inter. Gatusso må imidlertid klare seg uten Malcuit, Ghoulam, Koulibaly, Maksimovic, Mertens, Younes og Allan som alle har skadeproblemer. Flere tunge navn der altså.

Juventus på sin side har vært prikkfrie siden nyttår, og har omsider begynt å spille bedre og bedre fotball. Fem strake seiere har det blitt i 2020, og spesielt Cristiano Ronaldo har vært ustoppelig den siste tiden, og står nå med bunnsolide 16 mål og 2 målgivende pasninger på 17 kamper. Juventus og Napoli er forøvrig de to lagene i Serie A med høyest gjenomsnittlig ballinnehav, og det blir spennende å se hvordan lagene angriper oppgjøret. Det forrige oppgjøret på Allianz Stadium endte 4-3 til Juventus, etter at en tidlig 3-0 ledelse ble utlignet, før Koulibaly satte kula i eget nett på overtid. Forhåpentligvis får vi en komfortabel seier nå, og at vi slipper et nervedrama som i den kampen. Noen utfordringer har man ennå, spesielt når det gjelder å drepe kamper, og å ikke bli komfortable og uforsiktige med ball. Også blir det veldig spennende å se hvordan Sarri takler en retur til et veldig fiendtlig innstilt San Paolo. Juventus må klare seg uten kaptein Chiellini, Khedira, Demiral, De Sciglio og Danilo. 

 

Gazzetta tror dermed at lagene starter slik:

Napoli (4-3-3): Ospina; Hysaj, Manolas, Di Lorenzo, Rui; Ruiz, Demme, Zielinski; Callejon, Milik, Insigne.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Ronaldo.

 

Kampstart er søndag kveld 20:45, og matchen vises på Strives strømmetjeneste og TV kanal med Per-Jarle Heggelund bak mikrofonen. God kamp og Forza Juve!