Juventus klar for semifinale!


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 22. januar 2020 kl. 22:42

Juventus gjorde kort prosess mot Roma i første omgang og gikk til pause med en komfortabel 3-0 ledelse. Kampen endte 3-1 og sendte Juventus et steg nærmere en ny Coppa Italia-finale.

Mål fra Ronaldo, Bentancur og Bonucci sørget for en strålende aften på eget gress. Nå står kun et dobbelt semifinaleoppgjør i veien for en ny finale, etter at Udinese og nå Roma er slått ut av cupen i løpet av den siste uken.

Kampforløp
Sarri gjorde en rekke forandringer fra helgens seier mot Parma, der blant annet Costa, Rugani og Higuain fikk tillit fra start. Sistnevnte var sentral i Juventus første mål, der han etter fint kombinasjonsspill sendte Ronaldo gjennom på venstresiden. I en tilsynelatende ufarlig posisjon satt Ronaldo fart mot dødlinjen før han banken ballen langs bakken i lengste hjørne. 1-0.

Kort tid senere kom Bentancur på et dypt løp fra midten etter først å ha spilt ballen ut til høyre. Da han fikk den igjen dro han av en mann og tuppet ballen stang i lengste hjørne fra rundt 15 meter - i tett duell med flere Roma-spillere. Et realt comeback etter flere ukers suspensjon. 2-0.

På tampen av omgangen sørget Douglas Costa og Bonucci for å punktere kampen. Etter en fast situasjon rykket Costa seg nydelig forbi sin mann utenfor seksten og la en innoverskrudd ball på lengste. Bonucci satt den enkelt i mål langs stolpen - og etter en VAR-sjekk ble scoringer stående. Onside, 3-0 og avansement mer eller mindre i boks.

Andre omgang ble langt tettere med flere målsjanser begge veier, blant annet to store fra Higuain, hvorav den ene traff krysstangen. Mål ble det imidlertid kun på Roma, som reduserte noen minutter ut i andre omgang. Det var imidlertid til liten nytte.

Juventus: Buffon; Danilo (Cuadrado 41), Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Rabiot (Matuidi 76); Douglas Costa (Ramsey 67), Higuain, Ronaldo

Roma: Pau Lopez; Florenzi (Veretout 68), Mancini, Smalling, Kolarov; Diawara (Peres 76), Cristante; Under, Pellegrini, Kluivert (Santon 46); Kalinic

Børs

Buffon - 6,5 En forholdsvis roligførste omgang, men viser seg for alvor frem et par ganger i andre. Blitt tregere og mindre bevegelig, men posisjonerer seg fremdeles godt og oser trygghet og rutine. Viktigere mann for garderoben enn på banen, men i cupen er han sjef denne sesongen.

Danilo - 6 Spiller en snau omgang før han må ut med skade. Markerer seg ikke nevneverdig.

Rugani - 6 Gjør en helt grei kamp sammen med Bonucci, uten at han blir satt på veldig mange prøver.

Bonucci - 7 Mye som sin makker, men bidrar i større grad i det oppbyggende spillet og er en enormt viktig mann. Spiller alltid og får i tillegg en fin scoring i kveld.

Alex Sandro - 6,5 Spiller også alltid. En del mer med fremover i dag, men det blir fremdeles litt for mye støtte og retur. Det er nok et bevisst taktisk valg av Sarri, men Alex Sandro fra sin første sesong i Juventus savnes.

Bentancur - 7 Fine initativ, god bevegelighet og en viktig scoring. Godt comeback, spesielt gjennom tempoet han tilfører laget.

Pjanic - 6 En rolig og forholdsvis anonym kveld fra bosnieren. Ble flankert av to gode indreløpere og fikk en billig kveld på jobb.

Rabiot - 7 En av hans beste kamper i Juventus. Fysisk sterk, god i duell- og posisjonssillet - og gjør for en gangs skyld ikke dårlige avgjørelser. Ser endelig ut til å ha spilt seg inn i noenlunde kampform. Vil se mer!

Douglas Costa - 7 Skadefri og i form er Costa et av våre beste våpen. Nydelig assist til Bonucci, og varter ellers opp med en del fine berøringer og noen lekne stikkere. Håper må være kontinuitet, ingen flere skader og en etterhvert mer effektiv spillestil.

Higuain - 6,5 Jobber beinhardt og viser nok en gang at Juventus gjorde rett da de lot seg overbevise om at Higuain fremdeles hadde en fremtid i klubben sist sommer. Var nær scoring og burde nok satt den siste store sjansen.

Ronaldo - 7 Fortsetter scoringsformen med et nydelig mål som sender Juventus i føringen. Involvert i mye og ser ut til å virkelig ha funnet den fysiske formen etter julepausen. Sa noen at Champions League nærmer seg? Lyon er advart. BB i dag.

Innbyttere:

Cuadrado - 6,5 Mye mer fremover forholdsvis trygg bakover. Er nok mannen som glipper Florenzi da han er nær å sende Roma tilbake i kampen. Ellers viser han at han pt. er Juventus beste valg på høyrebacken.

Ramsey - 6 Gjør svært lite.

Matuidi - 5,5 Gjør enda mindre, utover å pådra seg et gult kort.