Juventus - Roma 22.01.2020. kl.20:45


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 21. januar 2020 kl. 22:52

Juves reise mot ny finale i Coppa Italia fortsetter onsdag kveld, og AS Roma er motstander i kvartfinalen.

Juventus har åpenbart gjort det til en vane å spille mot de romerske lagene to ganger i løpet av kort tid. For etter to tap for Lazio med bare noen uker mellom hverandre møter Juventus nå Roma for andre gang på en drøy uke. Og det er et revansjelystent Roma som kommer på tur til Allianz Stadium etter et knepent tap på hjemmebane der de også mistet stortalentet Niccolo Zaniolo til en korsbåndsskade. Men de møter også et Juventus i form, og man begynner omsider å se konturene av et Juve som er komfortable med å eie ball, og å spille i nærheten av slik Maurizio Sarri ønsker at laget skal fremstå.

Juventus brukte ikke lang tid på å riste av seg tapet for Lazio i Supercupfinalen, og har siden vi gikk inn i det nye tiåret ikke gjort annet enn å vinne fotballkamper. Cagliari, Roma, Udinese og Parma har i tur og orden blitt beseiret, og mot Roma hjemme på Allianz Stadium må Juventus også karakteriseres som favoritter. I kampen mot Udinese så vi virkelig hva dette Juventuslaget er i stand til når alle er på samme frekvens, og Juve feide gjestene av banen. Og det uten formspiller nummer 1 Cristiano Ronaldo. I kampen mot Parma sist eide Juve igjen ballen, men det manglet litt skarphet på siste tredjedelen. Dersom laget fortsetter utviklingen kan det bli en underholdene kamp onsdag kveld. Ettersom det er Coppa Italia, og mange kamper på kort tid blir det naturlig nok noen utskiftninger fra sist. Buffon tar plass i buret, og Danilo ventes å få fornyet tillit på venstre ettersom Alex Sandro måtte byttes av med en liten skade sist. Bentancur har vært suspendert de siste tre seriekampene, og er nok garantert å starte denne, ettersom han har friske bein og trenger kamptrening. Sky tror han får selskap av Pjanic og en stadig bedre Rabiot på midten. I den offensive rekken er det som vanlig mer usikkerhet, og Sarri har flere gode alternativer. Men Sky tror Juve vil start med Douglas Costa sammen med Higuain og Ronaldo. Sarri sa på pressekonferansen før kamp at Ronaldo starter hvis han er pigg, men med hatkamp mot Napoli til helgen kan det fort være han hviles i denne. På skadelisten finner vi som vanlig Chiellini, Khedira og Merih Demiral som i likhet med Zaniolo røk korsbåndet sist lagene møttes.

Roma på sin side ser ut som favorittene til å ta den viktige fjerdeplassen som gir spill i Champions League, etter at Atalanta overraskende tapte for Spal sist. Og under Paulo Fonsecas ledelse ser Roma ut som et spennende lag. De beseiret Parma 2-0 i sekstendelsfinalen etter to scoringer fra Lorenzo Pellegrini, og storebroren til utleide Juventusback Luca Pellegrini har virkelig vært god i år. Den offensive midtbanespilleren har stått bak mye av det Roma har levert i år, og står bokført med tre mål og syv målgivende pasninger på 15 kamper i serie og hjemlig cup. Ellers blir det muligens et gjensyn med Leonardo Spinazzola, ettersom overgangen til Inter gikk i vasken. Og hvis vi skal dømme etter Spinazzolas oppførsel på flyplassen i Milano så han ikke veldig lei seg ut for. Det blir også spennende å se stoppertalentet Gianluca Mancini, som sammen med Chris Smalling har sett veldig bra ut i Romas midtforsvar.

 

Mulige lagoppstillinger:

Juventus (4-3-3): Buffon; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Danilo; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Costa, Higuain, Ronaldo.

Roma (4-2-3-1): Pau Lopez; Florenzi, Mancini, Smalling, Kolarov; Veretout, Christante; Under, Pellegrini, Kluivert; Kalinic.

 

Avspark er 20:45 onsdag kveld på Allianz Stadium, men dessverre er det ingen norske aktører som har rettighetene til Coppa Italia. Supercupfinalen ble imidlertid streamet gratis på Serie As Youtubeprofil, og cupkampen mot Udinese sist ble streamet gratis på Serie As Facebookside. Forhåpentligvis sendes også denne kampen på enten Youtube eller Facebook. God kamp og Forza Juve!