Juventus økte luken på toppen av tabellen!


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 20. januar 2020 kl. 00:38

Til tross for en tam forestilling, og at det nesten røk på slutten sikret en Ronaldo-dobbel 2-1 seier over Parma!

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro (Danilo 21); Rabiot, Pjanic, Matuidi; Ramsey (Higuain 59); Dybala (Costa 81), Ronaldo.

Parma (4-2-3-1): Sepe; Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo; Scozzarella (Sprocati 66), Hernani; Kulusevski (Siligardi 88), Kucka, Kurtic; Inglese (Cornelius 44)

 

Juventus ville med seier over Parma øke ledelsen til Inter til fire poeng, ettersom Contes menn bare klarte 1-1 mot Lecce. Juventus kunne derfor øke forspranget på toppen av tabellen og i det som ser ut til å bli en veldig tett scudettokamp vil hvert poeng telle. Og det var tydelig fra start at dette budskapet var formidlet til spillerne.

Juventus tok umiddelbart kontrollen over kampen, eide kula og spilte tålmodig og presist i et forsøk på å låse opp Parmaforsvaret, og å ta en tidlig ledelse i matchen. Men nærmere enn noen brukbare farligheter klarte ikke Juve å komme innledningsvis. Ronaldo var nære med en god heading, men ellers kom man stort sett bare til skudd fra kort hold som Luigi Sepe tok hånd om. Juve så rett og slett veldig skarpe uti banespillet, men noe tannløse siste tredel. Og ettersom tida gikk, og man ikke klarte å skape de store mulighetene gikk luften noe ut av ballongen. Juve styrte fremdeles i banespillet, men var aldri truende, og det hele så etterhvert mer og mer uinspirert ut. Heldigvis har Juventus en brennhet Cristiano Ronaldo på topp, og med litt hjelp av hælen til Matteo Darmian sendte han Juve i føringen kort tid før pause. Ronaldo fikk ball i ønskeposisjonen rett utenfor kanten av feltet, skar innover og avsluttet via Darmians hæl og bak en utspilt Sepe. Skuddet hadde retning mot mål før den var innom Darmian, og det ble derfor stående som Ronaldos 15 Serie A mål for sesongen og ikke ett selvmål. Rett før pause var også Aaron Ramsey veldig nære å doble ledelsen, men skuddet strøk feil side av stanga.

Juve fortsatte litt i samme stil i den andre omgangen, og til tross for at laget gjorde en god jobb med å nøytralisere gjestenes kontringsstyrke var det et illevarslende tegn at kommende Juventusspiller Dejan Kulusevski som var veldig anonym før pause begynte å våkne, og involvere seg i spillet. Gjennom Kulusevski og spill på Juves venstreside begynte Parma å finne rom å angripe i, og ble belønnet for strevet etter en corner ti minutter inn i omgangen. Corneren feies inn fra venstre, og fant den høyreiste dansken Andreas Cornelius som stanget inn utligningen. Det var danskens syvende mål for sesongen, og det var ingenting Szczesny kunne gjøre med den. Mange tenkte nok nå at det skulle bli en sånn kamp. At Juve skulle få angre på å ikke score mer når man kjørte kampen, at nå kunne Parma legge seg bakpå og kjøre kontra, og at man skulle gi fra seg muligheten til å stikke litt fra på tabelltoppen. Men heldigvis var Juventus tilbake i føringen bare tre minutter senere. Dybala avanserer inn i gjestene sekstenmeter, og serverer til Ronaldo som avslutter i steget nede i hjørnet bak Sepe. En fin scoring, og til tross for at Juve totalt ga fra seg initiativet mot slutten av kampen holdt det heldigvis helt inn. 

En Cristiano Ronaldo i fyr og flamme scoret dermed sitt 15 og 16 mål på 17 kamper i Serie A, og portugiseren har nå scoret i syv strake kamper for Juventus. Inter avga som nevnt nye poeng i toppen, og har nå to strake uavgjorte kamper. Faktisk kan Simone Inzaghis Lazio ledet av Serie As toppscorer Ciro Immobile passere Inter på tabellen dersom de vinner sin hengekamp. Immobile scoret hat-trick i 5-1 seieren over Ranieris Sampdoria, og står dermed med 23 mål. Ellers tapte Napoli igjen, og laget som har vært Juves nærmeste konkurrent de siste årene er nå helt nede på 12 plass, med bare en seier og fire tap de siste fem kampene. Gattusos inntog som trener har ikke vært noen umiddelbar suksess. Napoli er forøvrig Juves neste motstander i Serie A, bortekamp i Napoli kommende helg. Men før den tid skal Juve spille Coppa Italia mot Roma hjemme på Allianz Stadium onsdag kveld.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Arbeidsledig store deler av kampen, men er trygg i oppbyggende spill, og god i feltet når Parma jager på slutten. Kan ikke lastes for målet. 6,5.

Cuadrado: Tidvis veldig flink til å avansere på siden sin, og kombinerer fint med medspillerne fremover. Men innleggene blir for sløve, og han settes på noen prøver bakover. 6,5.

De Ligt: Ny stor kamp av den unge stopperen, og han virker å virkelig ha funnet seg til rette i laget. Dominant i duellspillet, vanskelig å ta seg forbi, og veldig trygg med ball i beina. 8.

Bonucci: Også Bonucci spiller bra, og viser frem den gode foten sin. Men ikke like fremtredende og dominant som makkeren sin. 7.

Sandro: Ser bra ut til han må ut med skade etter 20 minutter. Forhåpentligvis er han raskt tilbake. 6,5.

Rabiot: Veldig bra i starten av oppgjøret, men slurver noe utover kampen, og spiller etterhvert på det jevne. 6,5.

Pjanic: Flink til å flytte ball fort og presist, men også Pjanic slurver litt idag, og pasningene går litt for ofte sidelengs og bakover, og dermed bidrar han ikke like mye til det offensive spillet som man ønsker. 6,5.

Matuidi: Mindre pasningsfeil enn vanlig, men han er fremdeles ikke venn med kula. Roter i ballbehandling, og selv om pasningen når frem er de for ofte litt løse eller upresise som dreper tempo og rytmen i angrepene. Jobber godt bakover. 6.

Ramsey: En litt tung kamp for waliseren. Rytmen stemmer ikke helt, og det blir litt for lite, og litt for mye nesten når han omsider er involvert. 5,5.

Dybala: Litt anonym før pause, men våkner i den andre omgangen. Serverer Ronaldo fint på seiersmålet. 7.

Ronaldo: Er i enorm form for tiden, og scorer begge Juves mål idag. Litt heldig med den første, men bare dyktig på den andre. Jobber godt ellers, kommer til flere muligheter, og ser rett og slett veldig pigg ut. 8,5 BB.

 

Danilo: Inn for Sandro, på feil side, og spiller helt brukbart. Noen gode taklinger, men tam fremover, og sliter etterhvert litt med Kulusevski. 6.

Higuain: Spiller til godkjent. Jobber godt begge veier, og kommer til en fin avslutning. 6,5.

Costa: IG.