Stålkontroll og avansement


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 15. januar 2020 kl. 23:35

Juventus feide Udinese av banen med 4-0 og avanserte til kvartfinalen i Coppa Italia.

Juventus (4-3-3): Buffon; Danilo, de ligt, Rugani, Sandro; Bernardeschi, Bentancur, Rabiot (Ramsey 71); Dybala (Pjaca 75), Higuain, Costa (Cuadrado 63). 

Udinese (3-5-2): Nicolas; Opuko, De Maio, Nuytinck; ter Avest, Barak, Walace (Fofana 76), Jajalo, Sema (Stryger Larsen 62); Teodorczyk (Lasagna 46), Nestorovski. 

To noe reservepregede lag møttes til dyst i cupens åttendedelsfinale. Med Ronaldo ute med påstått bihulebetennelse (om man velger å tro på det) var det duket andre offensive ess framover. Begge gjorde åtte endringer fra helgens Serie A-oppgjør, men det var tydelig fra start hvem som hadde de beste rotasjonsspillerne. Juventus tok tidlig kontroll på oppgjøret, og ved hjelp av to særdeles friske og aktive argentinere på topp ble det tidlig klart hvem som skulle avansere.

Etter tålmodig oppbygning bestemte Dybala og Higuain seg for å kjøre lekestue med tre strake veggspill på kanten av Udineses sekstenmeter. Førstnevnte slo en vakker løftet ball gjennom til Pipita som enkelt avsluttet forbi Nicolas. Udineses sisteskanse var sent ute rundt ti minutter senere og klipte ned Bernardeschi etter gjennomspill fra Juves målscorer. Dybala var sikker som banken for Juve, og det stod 2-0 på resultattavla etter 26 minutter.

Sarris menn satte herfra på cruisekontrollen, og prøvde kun tidvis å gå for det tredje. Etter pause satte man inn et litt større trykk, og de gangene da taktomslaget kom hang bortelaget slettes ikke med. Etter å ha fått et mål annullert for en meget marginal offside satte Higuain opp Dybala på kanten av seksten, og La Joya plasserte rett og slett ballen i lengste kryss. En fantastisk scoring og 3-0. Minutter senere handset Nuytinck i feltet etter hjørnespark, og istedenfor å sette hattricket gav Dybala ballen til Douglas Costa. Brassen var sikker som banken og satte det fjerde.

Begge lag var med det egentlig klare for garderoben en halvtime før slutt, men lekne Juve-reserver, anført av en alltid sulten Higuain, var nærmere det femte enn Udinese var det ene. Det endte med en superkomfortabel seier uten skader der mange fikk vist seg fram. En perfekt kveld! I kvartfinalen møter man vinneren av oppgjøret Parma-Roma. 

Neste ut for Bianconeri er Parma hjemme på søndag. 

Spillerbørs:

Buffon: Har en usedvanlig rolig dag på jobb, og tvinges kun til en redning. 6,5.

Danilo: Et par rotete involveringer i starten, men spiller seg inn i det og gjør en godkjent kamp. Kan bidra mer framover. 6,5. 

de Ligt: Nesten scoring på nederlenderen, men marginal offside/god redning forhindrer ham. Er bunnsolid de få gangene han utfordres, og flink til å bruke midtbanen i pasningsspillet. 7.

Rugani: Solid kamp av Rugani, sikkert godt med en selvtillitsboost. Rydder opp ved de få farlighetene Udinese stiller opp med i fin stil, står godt etter i presset og er svært nære scoring da han header i stolpen. Framprovoserer også straffen på 4-0. 7.

Sandro: En kamp på det jevne fra brassen. Ikke altfor mye invovlert, men gjør det han skal på backen og lar artistene foran få herje. 6,5.

Bernardeschi: Ikke helt på topp hele veien, slurver litt med noen touch og pasninger, men skaffer straffe, serverer Rugani på nærmest blank goal fra frispark og jobber utrettelig. 7.

Bentancur: I den dype rollen for anledningen. Flink til å ligge riktig, lese spill og vinne andreballer. Har et glimrende skudd som Nicolas får slått i stolpen. Blir et par feilpasninger og balltap mot slutten når kampen er avgjort. 7.

Rabiot: Glimtvis bra, men er fortsatt litt for upresis til tider. Drivet og fysikken er der, nå også kontinuitet i spilletid, og er konsentrasjonen og tenningsnivået riktig kan dette bli veldig spennende. 6,5. 

Dybala: Usannsynlig skarp for tida, kveldens kaptein. Danser forbi motstandere, setter opp et utall farligheter, kombinerer glimrende med Higuain, scorer to mål, hvorav et kremmerhus og får målgivende. For en sesong han har under Sarri. 8,5 BB.

Higuain: Et skikkelig aktivum på topp i dag. Får masse muligheter og skyter på en del av disse selv (med varierende hell, ett mål), men setter også opp både straffa ved 2-0 og får målgivende på 3-0. Liker virkelig hvordan han spiller andre gode. 8.

Costa: Alltid aktiv og et uromoment for motstander, men lykkes ikke så ofte i dag. Får målet sitt på straffe før han går av, det er nok bra for selvtilliten. 6,5. 

Innbyttere

Cuadrado: Kommer inn når kampen er avgjort, og bidrar med noen fine rykk og løp. God også på venstrekanten! 6,5.

Ramsey: Utfordrer fint og vinner en del frispark, men gjør det også unødvendig trangt/vanskelig til tider. IG.

Pjaca: Gledelig å se ham tilbake etter evigheter! Gjør ikke så mye ut av seg de siste 15. IG.