Roma-Juventus 12.01.20 kl. 20.45


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 12. januar 2020 kl. 12:58

Herlig match i vente i kveld på Stadio Olimpico der Juventus med seier kan innta tabelltopp alene etter Inters uavgjort mot Atalanta i går kveld. 

Inter viste svakhetstegn i andre omgang mot Atalanta i går og var til slutt heldige som fikk ett poeng hjemme mot herlige Atalanta. Dette gir Juventus muligheten til å lede Serie A med to poeng hvis det blir tre poeng i Roma i kveld.

 

Historisk er derimot dette en arena Juventus sliter på, Juventus har ikke vunnet her siden 2014, så det er en meget vanskelig oppgave som venter. Roma har også imponert denne sesongen under den nye treneren Fonseca. Spillet har vært klar forbedret og laget har fint heng på den viktige fjerde plassen som gir Champions League neste sesong. Roma kom derimot ned på jorden forrige kamp der det ble et meget overraskende hjemmetap for Torino i en kamp laget slet stort med å produsere sjanser mot et bunnsolid Torino. 

 

To av spillerne Juventus må se opp for i kveld er ungguttene Zaniolo og Pellegrini. Playmaker Lorenzo Pellegrini er den som har imponert aller mest denne sesongen med 6 målgivende på kun 12 kamper. Pellegrini er en meget god pasningsspiller som også er meget kreativ. Det som også er høyinteressant er at Pellegrini har en utkjøpsklausul på kun 30 millioner Euro, noe som i dagens marked vil være et varp, så det er ikke rart at spilleren ryktes til flere storklubber, deriblant Juventus. Hold et øye med han i kveld! 

 

Nicolo Zaniolo slo igjennom i fjoråressesongen, og har også denne sesongen vist klasse. Zaniolo er en enda mer spennende spiller blant annet fordi han innehar en imponerende fysikk, gode offensive kvaliteter en mot en og er mer målfarlig. Dette gjør han litt annerledes enn lagkamerat Pellegrini. Uansett, disse er to av de mest lovende italienske ungguttene, og det har ikke krydd av italienske talenter de siste årene, så det er bare å nyte.

 

Juventus startet det nye året på best mulig måte med en sterk 4-0 seier mot Cagliari. I første omgang slet Juve med å bryte ned et solid og godt organisert bortelag. Men etter en tidlig forsvarsfeil og perfekt utnyttelse av Ronaldo, så Cagliari nesten helt hjelpeløse ut defensivt og Juventus kunne enkelt skåre tre ganger til, faktisk uten å imponere voldsomt. Cristiano Ronaldo leverte sist første hattrick i serie A og har virkelig slått tilbake etter en svak periode i høstsesongen. 

 

Ellers var det fint å se at Dybala holder den fantastiske formen fra høstsesongen. Demiral fortsetter også sin imponerende form og holder de Ligt utenfor laget. Det hevdes fra klubben at nederlenderen fortsatt sliter litt med fysikken, og at det ikke er noen dramatikk i at Demiral har overtatt plassen ved siden av Bonucci. Det er også interesant å se at Bonucci har flyttet fra høyre stopper til venstre når han spiller sammen med tyrkeren. 

 

Skade til Khedira og suspensjonen til Bentancur har gjort at Rabiot endelig har fått litt kontinuerlig spilletid i en litt uvant høyre indreløperposisjon. Spilletid hjelper tydeligvis franskmannen, da kampen mot Cagliari var av hans beste opptredenener i Juventustrøya. Lovende! 

 

Aaron Ramsey fikk også en sjelden sjanse sist, men til tross for at han ikke gjorde all verden av seg, virker det av rapporter at han får en ny sjanse bak Dybala og Ronaldo. Det er helt tydelig at Ramsey mangler tempo foreløpig, vi får håpe det bedrer seg med mer spilletid. 

 

Gazzetta Dello Sport tror lagene vil starte slik:

 

Roma (4-2-3-1): Lopez; Florenzi, Smalling, Mancini, Kolarov; Diawara, Veretout; Zaniolo, Pellegrini, Perrotti; Dzeko.

 

Juventus (4-3-1-2): Szczensy; Cuadrado, Demiral, Bonucci, Sandro; Rabiot, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Ronaldo.

 

Kampen blåses igang 20:45, og vises på Strives strømmetjeneste.

 

God kamp og Forza Juve!