Ronaldo månedens spiller i desember!


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 4. januar 2020 kl. 10:24

I en måned der Juventus' seiersrekke glapp har det likevel vært noen lyspunkter. Ronaldo sin gryende form og scoringer, nye målpoeng fra Dybala og flere sterke kamper fra Demiral, Bonucci og Bentancur har vært det beste.

Desember måned må sies å være den første måneden hvor Sarri og hans Juventus møtte både spille- og resultatmessig motstand denne sesongen. Det har lugget litt i spillet ved flere anledninger i høst, men først nå har det også gått ut over resultatene. Måneden ble innledet med et uavgjortresultat hjemme mot Sassuolo, før Juventus fikk bank av Lazio på Olimpico uken etter. Det samme gjentok seg i midtøsten like før jul, der Lazio nok en gang gikk ut fra oppgjøret med 3-1, denne gang med Supercoppa Italiana-troféet med seg i lagbussen.

Måneden har imidlertid ikke vært bekmørk. I siste gruppespillkamp ble Leverkusen slått 2-0 borte etter at Dybala kom inn og revitaliserte angrepet med assist til både Ronaldo og Higuian i sluttminuttene. I den kampen leverte Demiral så godt i sin første start at han fikk fornyet tillit hjemme mot Udinese, hvor Juventus vant 3-1 takket være to scoringer fra Ronaldo og generelt godt spill av angrepstrioen Higuain-Dybala-Ronaldo. I den påfølgende midtukekampen ble det en 2-1-seier på Stadio Luigi Ferraris mot Sampdoria, hvor Ronaldo satt den headingen.

Månedens mest gledelige "overraskelse" var at Demiral benyttet anledningen til å virkelig vise seg frem i sin første start mot Leverkusen. Med Rugani ved siden av seg ble det tydelig at han hadde vesentlig mer å by på enn sin etterhvert rutinerte makker, og leverte en så god forestilling at Sarri ikke hadde annet valg enn å beholde den unge tyrkeren i lagoppstillingen hjemme mot Udinese. En ny sterk kamp ga ikke bare fornyet tillit ut året på bekostning av De Ligt, men sørget også for at Juventus-fansen begynte å synge høyere og høyere til sin nye forsvarskjempe.

Best denne måneden var Ronaldo, som endelig ser ut til å ha fått kneet i orden. Med seks scoringer er det ingen tvil om at portugiseren har levert, som samtidig høster plusspoeng for den fine gesten i hjemmeoppgjøret mot Udinese hvor han ved to anledninger sendte det tilbudte kapteinsbindet videre etter bytter til spillere med mer fartstid i sort og hvitt (Higuain, deretter Matuidi). Og selvfølgelig for den scoringen som hele verden snakket om, som sannsynligvis var både hardere og bedre plassert enn de fleste dødelige klarer med godfoten. Vamos!

Månedens kamper:

Juventus 2-2 Sassuolo, Bonucci (Bentancur), Ronaldo
Lazio 3-1 Juventus, Ronaldo (Bentancur)
Leverkusen 0-2 Juventus, Ronaldo (Dybala), Higuain (Dybala)
Juventus 3-1 Udinese, Ronaldo, Ronaldo (Higuain), Bonucci (Demiral)
Sampdoria 1-2 Juventus Dybala (Alex Sandro), Ronaldo (Alex Sandro)
Juventus 1-3 Lazio, Dybala