Oppdatering fra overgangsmarkedet


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 2. januar 2020 kl. 18:30

Nytt år betyr åpent overgangsvindu. Her har Juve vært aktive i starten av 2020. 

Serie A gikk for sesongen tilbake til den sedvanlige julepausen, og calcio sparkes ikke i gang igjen før til helga. Juventus har dermed hatt tid til å bruke jula til annet, og det jobbes hardt på overgangsmarkedet. Allerede når vi skriver andre dag har man både signert nytt og kvittet seg med gammelt. Her følger en overgangs- og rykteoversikt per tidlig januar.

Inn: 

Det ble lenge snakket om at Erling Braut Håland var et mål for Juventus. Istedet ble nordmannen snappet opp av Borussia Dortmund for en ukes tid siden, og siden dette intensiverte ryktene om Dejan Kulusevski. 19-åringen av svensk-makedonsk opphav har hatt en sensasjonell høst på utlån til Parma og er nå en av lagets nøkkelmenn. Han står med fire mål og syv målgivende pasninger, oftest fra en høyrekantrolle i 4-3-3, og senket blant annet Napoli på San Paolo med mål og målgivende. I tillegg har han debutert for Sveriges A-landslag. I dag har han gjennomgått og bestått medisinske tester i Torino, og det hevdes at Juventus vil betale 35 millioner euro for Atalanta-eiendommen, der klausuler gjør at prisen kan stige med ytterligere 10 millioner. 

Kulusevski, som signerer for Juventus fram til 2024, vil fullføre sesongen på lån i Parma. Det rapporteres fra agenten om en 'veldig lykkelig' unggutt etter de medisinske testene, og det sies at han valgte Juve foran alternativer som Arsenal, Inter, Liverpool og Manchester United. Spennende!

Svensken er eneste mann bekreftet inn dørene, men ryktene har, som alltid, versert om flere. Dette til tross for at Paratici har vært ute og uttalt at Juve ikke vil investere i januarvinduet. Her er følger en kjapp gjennomgang av hvem det snakkes om.

Ryktet inn:

Det er stort sett midtbanespillere man har blitt koblet til. Leandro Paredes har jevnlig blitt nevnt som et mulig alternativ. PSGs argentiner har slitt mye benk denne sesongen, og det ryktes at man jobber med en byttehandel der Emre Can sendes motsatt vei. 25-åringen gjorde sakene sine bra i Roma et par år tilbake, og er en god ballspiller, men det spørs om han har mulighet til å entre en Juve-ellever med det første.

En mann som helt klart har det er derimot Paul Pogba. Franskmannen har mistet store deler av sesongen med skader, og er igjen på sidelinjen med ankeltrøbbel etter å ha vært på vei tilbake i jula. Med Uniteds svake form, gode minner fra Torino og muligheten for Champions League-fotball mener flere at Pogba bør kunne lokkes tilbake til Juve. Det blir imidlertid svært dyrt, det snakkes om beløp i 150-millionersklassen, og skjer nok uansett ikke før i sommer. 

Sandro Tonali er en mann det snakkes mye om rundt i Europa. Brescias elegante midtbanemann har levert en solid debutsesong i Serie A og spilt seg inn på landslaget i en alder av 19. Pirlo-lookaliken har lenge vært linket til Juventus, dog uten konkrete henvendelser, annet enn et rapportert avslått bud i 2018. Det har nylig blitt hevdet fra italienske journalister, Goal Italia og Sportmediaset at Tonali ønskes til sommeren, og at 40-50 millioner euro trengs for å få ham til Torino. 

Ved slutten av sommerens overgangsvindu var imidlertid inntrykket at troppen var for bred. Man hadde fire keepere, fem midtstoppere, syv sentrale midtbanespillere og flust av angrepsspillere. Flere etablerte navn ble  som resultat utelatt fra Champions League-troppen, og det har vært forventet at Paratici og co ville ha hovedfokus på å slanke spillerstallen i januar. Det arbeidet er i gang.

Ut:

Mario Mandzukic ble fullstendig fryst ut av Sarri fra dag 1. Fanfavoritten har ikke vært i en eneste kamptropp, og har vært linket til klubber som AC Milan, Borussia Dortmund og Manchester United. Sagaen endte i romjula da kroaten signerte for Benatias Al-Duhail, Qatars beste klubb. SuperMario takker med det av etter fire og et halvt år i Juventus, der han vant fire Scudetti, tre cupgull og en SuperCoppa. Kontrakten hans ble terminert etter gjensidig samtykke, og hovedpersonen har postet et rørende avskjedsbrev.

Det kan dessuten se ut til at det ble med halvannen sesong i Juve for Mattia Perin. Etter å ha feilet den medisinske testen for en overgang til Benfica i sommer har keeperen slitt benken bak Szczesny og Buffon, men nå er det bekreftet at han skal han tilbake til moderklubben Genoa. 27-åringen, som kun har spilt ni kamper for Juventus siden starten av 18-19-sesongen, lånes ut til Genoa for resten av sesongen, og med ryktene om at Buffon kan tenke seg enda en sesong blir nok veien tilbake til Juve lang. Det blir spennende å se om Perin kan spille seg tilbake i landslagsvarmen før EM. 

Ryktet ut: 

Siden han ble utelatt fra CL-troppen har det florert rykter rundt at Emre Can også er på vei ut døra, også han etter kun halvannen sesong. Tyskeren har fått få opptredener så langt denne sesongen, og har sett svak ut de gangene han har fått prøve seg. Det er minst en sentral midtbanespiller for mye i troppen, og Sarri virker ikke å være en stor fan av 25-åringen. Byttehandler med United (Pogba) og PSG (Paredes) er nevnt som mulige løsninger, og det spørs om ikke en slik type deal eller et lån er det mest sannsynlige - det er vanskelig å forestille seg mange interessenter som er villige til å bla opp Cans utkjøpsklausul på 50 millioner euro slik ting er nå. Han har selv uttalt at han er misfornøyd med dagens situasjon.

Daniele Rugani er en annen spiller som virker å ha fremtiden et annet sted. Etter flere sesonger der han har mislyktes i å spille seg til fast plass har det blitt veldig langt fram til elleveren med de Ligt og Demiral på plass. Sky Sport Italia, Calciomercato og flere kilder har hevdet at Leicester er i førersetet, og er villige til å tilby mellom 20 og 25 millioner euro for midtstopperen. AC Milan og Arsenal nevnes også som mulige destinasjoner, og Juventus rapporteres å være villige til å selge. 

Til slutt kan man tilgis for å ha glemt navnet, men Marko Pjaca er faktisk fortsatt Juventus-spiller. Kroaten har siden 2016 slitt med skader og levert middels på utlån i Schalke og Fiorentina. Det hevdes fra blant andre Corriere dello Sport at han kommer til å slå følge med Perin til Genoa i januar.