Juventus-Lazio, 22.12.19 kl. 17.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 22. desember 2019 kl. 14:03

Sesongens første trofé deles ut i kveld når Juventus og Lazio skal kjempe om Supercoppa Italiana i Riyadh, Saudi Arabia.

For som flere ganger de siste årene er det nettopp Juventus og Lazio som skal gjøre opp om et av cup-troféene. Denne gang er det med Juventus som seriemester og Lazio som cupmester fra forrige sesong. Begge lagene har hatt en god første del av sesongen til nå, hvor Juventus' eneste tap kom mot nettopp Lazio for få uker siden. Lazio har på sin side røket ut av Europa League, men har til gjengjeld med seg Serie As toppscorer i Ciro Immobile og en solid tredjeplass.

I forkant av kveldens oppgjør har Sarri benyttet anledningen til å skryte av fremgangen spillerne har vist den siste tiden. Han uttalte at han omsider har begynt å si seg fornøyd med hvordan laget følger hans instrukser, både under trening og i kamp. Han er tydelig på at de fremdeles har mye å jobbe med fra uke til uke, men at flere viktige brikker har falt på plass. Med kun ett tap, et "enkelt" avansement fra Champions League, en god trekning i åttedelsfinalen og en foreløpig god tabellposisjon ser mye bra ut før inngangen til 2020 og andre del av sesongen. Før den tid skal man imidlertid krone høstsesongen med seier i kveld.

Akkurat hvordan laget starter virker fremdeles litt uklart, men mye tyder på at Szczesny er tilbake i mål etter sitt skadeavbrekk, mens Demiral nok går ut av laget etter flere starter og gode kamper på rad. Bentancur og Pjanic fremstår selvskrevne på midten, mens siste plass trolig tilfaller Matuidi foran Can og Ramsey. Offensivt venter det at den trioen fra sist får fornyet tillit, selv om både Bernardeschi og Douglas Costa er aktuell for en startplass. Forventet ellever:

Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sando; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo; Higuain

For Lazio har Inzaghi liten grunn til å gjøre endringer og kommer nok til å stille et tilnærmet likt mannskap som i det forrige oppgjør mot Juventus, med samme kampplan. Den gang lyktes Lazio i å hindre Juventus på overganger, være fysisk tøff i duellspillet og utnytte alle faste situasjoner. Samtidig var Immobile bevegelig og søkte bakrom ved hver ballgjenvinning. Nettopp faste situasjoner og en kontring ble til slutt avgjørende for kamputfallet og det røde kortet Cuadrado pådro seg. Forventet lag:

Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Lulic; Correa, Immobile

 

Kampen vises på Serie A sin YouTube-kanal, og kan sees her.