Ronaldo sikret tre poeng


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 18. desember 2019 kl. 23:00

Juventus vant borte mot Sampdoria i tiårets siste Serie A-kamp.

Sampdoria (4-4-2): Audero; Murillo, Ferrari, Colley, Murru (Augello 76); Depaoli (Leris 50), Thorsby, Linetty, Jankto (Gabbiadini 62); Ramirez, Caprari.

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Danilo, Bonucci, Demiral, Sandro (De Sciglio 83); Rabiot, Pjanic, Matuidi; Dybala (Costa 77); Higuain (Ramsey 69), Ronaldo. 

Høydepunktene fra kampen kan du se her!

Et noe revitalisert Sampdoria tok imot Juventus til onsdagskamp etter å ha vunnet Derby della Lanterna i helga. Det var topp mot bunn, men Ranieris menn gjorde dette jevnere enn tabellposisjon skulle tilsi. To vakre mål fra bortelaget ble forskjellen på lagene. 

Kun tre dager etter å ha feid Udinese av banen med 'Dygualdo' på topp kjørte Sarri samme oppstilling i kveld. Formspillerne takket igjen for tilliten, og Dybala brukte ikke engang 20 minutter på å sende oss foran. En usannsynlig lekkert utført volley fra skrått hold føk ned i hjørnet og sørget for 0-1. Samp hadde begynt friskt, men Juve tok kontrollen nå og hadde en meget god periode etter scoringen der man eide ballen og flyttet hjemmelaget rundt med flott kombinasjonsspill. 

Ut av ingenting utlignet imidlertid Sampdoria da Sandro gikk seg inn i trøbbel, mistet ball, og klønete serverte Caprari på 12 meter i forsøket på å vinne den tilbake. Rundt scoringen mistet man litt grepet på kampen, men like før pause ble ledelsen gjenopprettet. Som ved 0-1 slo Sandro inn fra venstre, tilsynelatende med snø på, men på bakre steg CR7 himmehøyt til værs og styrte ballen forbi Audero. 1-2, fortjent ledelse til pause. 

I en roligere andreomgang hadde Samp et par halvfarligheter, blant annet ved en for dagen god Morten Thorsby, og Ronaldo fikk et mål annullert for en hårfin offside. Alt i alt hadde man imidlertid brukbar kontroll, og var nærmere 3-1 enn det Samp var 2-2. Det endte med tre viktige poeng som Inter får god tid til å tenke over før kveldens kamper.

Spillet er igjen tidvis glimrende, med de tre på topp som et soleklart lyspunkt. Tidvis er det imidlertid litt for sløvt, spesielt bakover, og det må det rettes opp i. Nå har man sluppet inn mål i de fem siste seriekampene. Baklegnsmålene er imidlertid ofte veldig unngåelige, og med litt mer konsentrasjon skal det være mulig å tette igjen. 

Nå er SuperCoppa neste, der man møter Lazio i Saudi-Arabia på søndag. Det blir årets siste kamp, før julepause venter.

Spillerbørs:

Buffon: Tangerte Maldinis rekord for antall Serie A-opptredener i kveld. Kunne ikke gjøre noe med målet, var ellers feilfri. 6,5.

Danilo: Har spilt seg opp den siste tiden. Gjorde igjen en godkjent forestilling, og åpnet spesielt bra med noen fine offensive bidrag. 6,5. 

Demiral: Fikk igjen tillit foran de Ligt etter en god periode. Spilte seg også opp etter hvert her, men begynte svakt med noen klønete involveringer som kunne kostet Juve dyrere. Er meget god i duellspillet. 6.

Bonucci: Også litt shaky i starten, men spiller en fin kamp der pasningsspillet og timingen i brudd sitter. Åpenbart viktig i Sarri-systemet. 6,5.

Sandro: Opp og ned. To flotte målgivende fra en venstreside der han fikk mye plass, men ene og alene skyldig i 1-1. Stort sett delaktig og god offensivt 7. 

Rabiot: Begynner å spille seg varm i trøya. Driver fint framover med ballen, dekker mye rom og er god i pasningsspillet. 6,5.

Pjanic: Flink til å sette igang kombinasjonsspill, ligger riktig og leser spillet godt. Ofte mye involvert når Juve spiller sin beste fotball. 7. 

Matuidi: Er seg selv, som alltid. Masse hardt arbeid, god i press og gjenvinningsspill, men litt for svak med ball. Burde ha økt ledelsen med en stor sjanse i andre. 6.

Dybala: En fryd å se ham spille fotball for tiden. Er direkte i stilen, glir forbi motstandere, og både kommer til og skaper sjanser også på en middels Juve-dag. Et glimrende mål også. 7,5. 

Higuain: Så herlig å se ham under Sarri igjen. Forståelsen han viser for lagkameratene, bevegelsene han gjør og kombinasjonsspillet han setter opp gjør alle rundt seg bedre. Kom ikke nær mål, men er ofte involvert i godt angresspill. 7.

Ronaldo: Enda en som virkelig har funnet formen. Topper en flott forestilling, der han beveger seg smart, setter opp andre med flotte pasninger og innlegg, og har flere gode forsøk selv, med et fantastisk seiersmål. 8 BB.

Innbyttere

Ramsey: Kom inn og bidro med et par fine gjennomspill, inkludert en nesten-assist til Ronaldo som var et par millimeter offside. 6,5.

Costa: Får et kvarter. IG.

De Sciglio: IG.