Solid seier i Tyskland!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 12. desember 2019 kl. 10:23

Et reservepreget Juventus spilte seg kraftig opp mot Leverkusen og avsluttet et sterkt gruppespill med seier. 

16 av 18 poeng. Ikke siden Capellos lag i 04-05 har Juventus levert et like poengmessig solid gruppespill i Champions League. Sarri sendte et reservepreget Juve til Tyskland for det siste oppgjøret, mot et Leverkusen som trengte seier for å avansere. Etter å ha blitt presset i første omgang tok bortelaget imidlertid kontroll de siste 45 minuttene. 

For utspillingene mot det høye Leverkusen-presset satt mye bedre etter pause, og det gjorde at man fikk flyt i angrepsspillet. Dybala kom inn etter 65 og gav bortelaget den kreative kraften man trengte. Vakkert kombinasjonsspill kulminerte med en herlig Pjanic-ball gjennom til La Joya, som hadde vært på banen i ti minutter da han kikket opp fra kanten av sekstenmeteren og fant Ronaldo som fikk en enkel tap-in. På overtid satte nr. 10 opp Higuain på 16 meter, og Pipita tuppet inn 0-2 - både han og Ronaldo scoret dermed i begge oppgjør mot tyskerne. 

Alt i alt en svært positiv forestilling mot et lag som gjør det godt i Bundesliga. Hjemmelaget hadde sine sjanser, men forsvarsrekken og gamlefar var virkelig på jobb. Spesielt Demiral viste at han fortjener mer spilletid med en knallsolid match i midtforsvaret. Sarri tar nok også med seg at Dybala, Higuain og Ronaldo spilte samtidig i en halvtime, og man så meget giftige ut framover da. Finner sjefen balansen til å spille alle tre på en gang har Juve et formidabelt våpen.

Nå tar CL en pause fram til februar, men det er bare å følge med på trekningen til åttendedelsfinalene som skjer førstkommende mandag. Der kan man møte Real Madrid, Tottenham, Chelsea, Dortmund eller Lyon... Før den tid venter Udinese på søndag - tabelltoppen skal tas tilbake!

Lagene: 

Bayer Leverkusen (4-4-2): Hradecky; L.Bender, Dragovic, S.Bender, Sinkgraven; Bellarabi (Bailey 66), Aranguiz, Demirbay (Baumgartlinger 65), Diaby; Havertz, Alario (Volland 82). 

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Danilo, Rugani, Demiral, De Sciglio; Cuadrado (Muratore 90), Pjanic, Rabiot (Matuidi 85); Bernardeschi (Dybala 66); Higuain, Ronaldo.