Lazio - Juventus 7.12.2019. kl. 20:45


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 7. desember 2019 kl. 01:46

Etter å ha haltet spillemessig over lengre tid gikk Juventus omsider tom for flaks mot Sassuolo sist, og det endte i et skuffende uavgjort. Nå må Juve tilbake på vinnersporet mot sterke Lazio!

Juventus måtte gi fra seg tabelltoppen etter nok en veldig svak kamp mot Sassuolo sist, men ettersom Inter bare klarte 0-0 mot Roma fredag kveld kan Juve ta tilbake sin rettmessige plass øverst på tabellen. Men for å gjøre det må høytflyvende Lazio beseires i Roma.

Simone Inzaghis Lazio har sett spennende ut i flere år allerede, men ting kan tyde på at årets utgave er den sterkeste årgangen vi har sett på lang tid. Laget har beholdt alle sine viktigste spillere, og spesielt den offensive rekken med en Ciro Immobile som scorer som aldri før, Luis Alberto som leverer målgivende pasninger som aldri før, en målfarlig Joaquin Correa, og bunnsolide Sergej Milinkovic-Savic på midten er en trussel mot hvem som helst. Og alle er meldt friske og kampklare til lørdagens batalje. Forsvaret ledes av Francesco Acerbi som har funnet tilbake til toppnivået sitt, fra før han vant sitt livs viktigste kamp mot kreften, og Thomas Strakosha bakerst er en meget habil keeper. Det er rett og slett et meget sterkt, og velbalansert lag vi møter, og de himmelblå fra Roma ligger helt oppe på tredjeplass før denne runden. Inzaghi kan mønstre en nesten full tropp, men norske Berisha, Marusic, Jordan Lukaku og Patric mister kampen med skader.

Juventus på sin side må virkelig få litt sving på spillet igjen. Det vi har blitt servert den siste tiden har rett og slett ikke vært godt nok, og foreløpig er vi milevis unna å spille slik Sarri ønsker at laget skal fremstå. Fakta er at Juventus har slitt stort i flere kamper mot på papiret underlegne motstandere, men takket være gode enkeltmannsprestasjoner og matchvinnere i begge ender har Juve som regel klart å klore seg til seiere. Selv om motstanderen ofte har fremstått som det beste laget. Kroneksempelet på dette er kampen mot Atalanta, der Gasperinis menn burde vunnet med flere mål, men likevel sto igjen tomhendte etter en sen opphenting. Forsvaret har også slitt med å holde nullen, og nå skal Juveforsvaret opp mot Serie As toppscorer og hans rekkekamerater. Her kan det fort bli flere mål i begge ender av banen. Nye innslag på sykestua får vi fra en nyoperert Sami Khedira, som mister de neste tre månedene, og Aaron Ramsey som sjekker inn med nye muskelproblemer. Forhåpentligvis er det bare noe småplukk, og at vi har waliseren tilbake snart. Dette er også en perfekt anledning for Cristiano Ronaldo til å slå tilbake med en kanonprestasjon, for å svare på Messis sjette gullball. En mer enn Cristiano. Han pleier å være bra på levere i denne type situasjoner.

 

Gazzetta tror lagene stiller slik:

Lazio (3-5-2): Strakosha; Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto, Lulic; Correa, Immobile.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; De Sciglio, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi; Dybala, Ronaldo.

 

Kampen kan ses på Strives strømmetjeneste, TV2 sport 1, og TV2 Sumo, med avspark 20:45. God kamp og Forza Juve!