Juventus - Sassuolo 1.12.2019. kl. 12:30


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 1. desember 2019 kl. 00:57

Lunchkamper i Serie A pleier å by på god underholdning, og forhåpentligvis kan Juventus følge i den trenden når Sassuolo kommer på besøk!

Juventus fortsetter jakten på nok en tittel i Serie A, og der det har vært Napoli som har holdt følge de siste årene er det nå Antonio Contes Inter som nekter å slippe taket på Juve. Derfor er alle kamper som kommer i tiden fremover særdeles viktige, ettersom årets tittelkamp fort kan vare langt inn i våren 2020.

Juventus kommer til kampen i tålelig god form. Laget nekter å tape fotballkamper, og til tross for at spillet tidvis minner mye om de verste periodene under Allegri klarer Juve fremdeles å finne måter å vinne fotballkamper på. Seieren over Atletico tidligere i uken sikret gruppeseieren i Champions League med en kamp til gode, og hovedfokuset bør rettes mot ligaen frem til utslagsrundene i Champions League starter opp igjen i februar. Maurizio Sarri har mesteparten av troppen skadefri, men noen velkjente unntak finner vi. Kaptein Chiellini ventes ikke å være kampklar igjen før i februar, og vi ser nok ikke Mattia Perin eller Marko Pjaca på banen med det første heller. Av forskjellige årsaker. De nye navnene på sykestua er Sami Khedira, Adrien Rabiot og Douglas Costa, men alle tre bør være tilbake innen ikke altfor lang tid. Forøvrig ventes Szczesny å få seg en velfortjent hvilepause, Merih Demiral kan få en start mot gamle lagkamerater og Alex Sandro er kampklar, men det er ikke sikkert han kastes til rett inn i elleveren igjen.

Sassuolo på sin side befinner seg på nedre halvdel av tabellen, med bare tre poeng ned til streken. Sassuolo bør være gode nok til å unngå den verste nedrykksstriden, men det burde også Genoa og Sampdoria, som begge ligger bak Roberto De Zerbis menn. Så med mindre de begynner å plukke poeng litt oftere enn de har gjort til nå kan det bli en tung sesong. Sassuolo må imidlertid klare seg uten stjernespiller Domenico Berardi, og raske Defrel, men kjernen på laget er ellers intakt. Sassuolo sverger fremdeles til en filosofi der de fokuserer på unge talentfulle spillere, og det er flere spennende spillere på laget. Kanskje først og fremst Hamed Traore, som ifølge ryktebørsene ble signert fra Empoli i samarbeid med Juve, men også spillere som Jeremy Toljan, Rogerio og Filippo Romagna har interessante ferdigheter. Sassuolo er stort sett et pentspillende lag, og forhåpentligvis kan vi få en god kamp å starte dagen med!

 

Potensielle lagoppstillinger:

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Cuadrado, Bonucci, Demiral, De Sciglio; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi; Higuain, Ronaldo.

Sassuolo (4-3-1-2): Consigli; Toljan, Marlon, Romagna, Kyriakopoulos; Locatelli, Magnanelli, Duncan; Djuricic; Caputo, Boga.

 

Kampen blåses igang allerede 12:30, og vises på Strives TVkanal og strømmetjeneste med norsk kommentator! God kamp og Forza Juve!