Juventus sikret gruppeseieren


Skrevet av Steinar Johnsen
Onsdag 27. november 2019 kl. 01:15

Juventus leverte en solid første omgang mot Atletico Madrid og selv om spanjolene spilte Juventus veldig lave i andre omgang, holdt de italienske mestrene unna og sikret gruppeseieren allerede før siste runde i gruppespillet. 

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, De Sciglio; Bentancur (Khedira 86), Pjanic, Matuidi; Ramsey (Bernardeschi 63); Dybala (Higuain 76), Ronaldo

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi (Lemar 64); Saul, Herrera (Correa 60), Partey, Koke; Vitolo (Joao Felix 53), Morata 

 

Utgangspunktet for gruppefinalen i gruppe D var at Juventus ville sikre gruppeseieren med et poeng (0-0 eller 1-1). Det ble tidlig klart at hjemmelaget ikke akkurat kastet folk i angrep, men angrep kontrollert med indreløperne Matuidi og Bentancur relativt lavt i banen. Likevel styrte Juve spillet i første omgang, dog uten å spille seg til særlig med sjanser. Det var imidlertid fint å se at noe at fotballen som kjennetegner Sarriball var tilbake etter en rekke kamper der spillet har vært altfor likt det vi så i store deler av fjorårssesongen. Større bevegelse, høyt og aggresivt press i perioder og kjappe pasninger med få ballberøringer, gjorde at Atletico ble spilt veldig lave i banen og Juventus kunne stå meget høyt med stopperne. Man kunne tidlig se at Dybala var i spillehumør, og han hadde allerede levert et par lekre tekniske detaljer før Juventus fikk frispark fra meget spiss vinkel på Juventus høyre side helt mot slutten av første omgang. Alt ligger til rette for innlegg, men Dybala rapper til ballen og den fyker rett over både muren og hodet på keeper Oblak, via tverrliggeren og i mål. Et fantastisk utført frispark av omgangens store spiller! En fortjent ledelse til pause. 

Etter pause endrer kampen fullstendig karakter. Spesielt etter at stortalentet Joao Felix kommer inn, tar Atletico over spillet og trykker Juventus langt ned på egen banehalvdel. Juventus forsøker å spille seg ut, men blir gang på gang brutt og Atletico produserer et par brukbare sjanser ved Saul og Joao Felix før Juventus skaper en stor sjanse ved innbytter Bernardeschi. Han skaper selv sjansen ved å forsere et par motspillere før han skyter et hardt skudd langs bakken fra utenfor sekstenmeteren som smeller i stolpen. En meget fin prestasjon av innbytteren. 

Litt etterpå bryter Atletico Juventus høyt oppe i banen, og innbytter Correa spilles helt fri inne i straffefeltet til Juventus. Akkurat idet han skal avslutte kommer imidlertid Matthijs De Ligt som skutt ut av en kanon og takler både ballen og Correa nesten opp på tribunen i rein Giorgio Chiellini-stil! Publikum reiser seg i ekstase, og da ligger det i kortene at Juventus ikke skal slippe inn mål i kveld. Den påfølgende corneren skalles selvsagt ut av andre omgangs gigant De Ligt. 

Det ebber ut med 1-0 og Juventus er utypisk nok klare som gruppevinner allerede før siste gruppespillskamp. Atletico møter et utslått Lokomotiv Moskva på hjemmebane i siste kamp, og gjør de jobben som forventes, går de også videre fra gruppa. 

 

Spillerbørs:

Szczesny: Solid kamp igjen av polakken. Må ikke ta frem de store redningene i kveld, men utstråler autoritet og sprer trygghet. 7. 

Danilo: Gjør en solid kamp i dag, stråler ikke verken offensivt eller defensivt, men har kontroll på sin side og gjør en bra jobb. Av det bedre vi har sett av brasilianeren. 6.5

Bonucci: Meget god kamp av Bonucci i dag. Samarbeider med makker De Ligt begynner virkelig å sitte. Vinner dueller og står frem som leder. Blir etterhvert mye å rydde unna i andre omang 7.5.

De Ligt: Nok en overlegen match av den unge hollender. Den nevnte taklingen av Correa var til å få frysninger av. Hvem savner Chiellini nå? Ofte kan det se ut som om han er på etterskudd i dueller, men har en strålende evne til å komme tilbake å få satt inn en takling. Vinner dueller, blokkerer, og er langt tryggere med ball enn tidligere i sesongen. Enorm andre omgang! 9. BB!

De Sciglio: Trykker til i duellene og vinner forsåvidt mange, men slurver tidvis med pasninger og er tydelig ukomfortabel på venstre side. Har vilje fremover, men det skorter på evnen. Fører ballen rett ut over sidelinja et par ganger, det ser nesten komisk ut. 5.5

Bentancur: Endelig får Bentancur vist seg frem. Hurtig, tøff, god med ballen, bevegelig og gjør seg spillbar. Strålende match mot en god motstander, klart best på midten i dag, han må få enda flere matcher! 7,5.

Pjanic: Ikke like dominerende som i starten av sesongen, men bra gjennomført i dag også. Som alltid god med ballen og gjør kloke valg, men styrer ikke kampen som han kan på sitt beste. 6,5.

Matuidi: Jobber som vanlig godt, men er ikke like tett oppi motstanderne som når han lykkes. Preger heller ikke kampen offensivt. Et par skumle balltap i første omgang også. 6.

Ramsey: Starter bra, virker frisk og er involert i mye fint småspill. Er klok og slår gode pasninger, samt flink å gå på løp. Blir dog mindre og mindre involvert utover og tas av etter omlag en time. 6.

Dybala: Er i god form om dagen. Kjapp i beina, bevegelig, og vanskelig å få tak i for motstanderen, og gjør gode valg. Et par nydelige tekniske detaljer i dag. Frisparket er frekt og fantastisk. Har sågar hatt en del vellykkede dribleraid de siste matchene, det er herlig å se! 8.5

Ronaldo: Ronaldo er ikke helt i form. Taper dueller, og når han endelig kommer i posisjon aleine med keeper, ødelegger en dårlig touch slik at han løpes opp. Kommer aldri ordentlig inn i matchen og humøret er ikke heller helt bra. Burde vært tatt av banen. 5.

Bernardeschi: Friskt innhopp! Flott dribleraid og skudd i stolpen. Ellers løpssterk og villig. Flink til å holde på ballen i dag. Av det bedre han har gjort denne sesongen, gledelig! 7.

Higuain: Rakk ikke sette sitt preg på matchen.

Khedira: Rakk ikke sette sitt preg på matchen.