Sen sluttspurt reddet Juventus!


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 23. november 2019 kl. 18:07

Juventus hadde store problemer i omtrent 70 minutter, men mot spillets gang fant ubeseirede Juventus nok en gang en måte å vinne!

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Toloi, Palomino, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler (Traore 85), Gosens (Castagne 71); Pasalic; Barrow (Muriel 57), Gomez.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio; Khedira (Can 70), Pjanic, Bentancur (Costa 58); Bernardeschi (Ramsey 26); Dybala, Higuain.

 

Som ventet var det en særdeles tøff oppgave som ventet borte mot Gasperinis Atalanta. Gasperini har klart å sette sammen et lag som gang på gang presterer bedre enn forutsetningene skulle tilsi, og spesielt offensivt har de en rekke som virkelig finner hverandre. Og før denne runden sto de som ligaens mestscorende lag. Og Juves forsvar fikk virkelig kjørt seg lørdag formiddag.

Det bølget friskt frem og tilbake i starten, men det tok ikke mange minuttene før vertene begynte å feste et klamt grep rundt oppgjøret. Pjanic som var frisk i starten ble mindre og mindre synlig, og Paulo Dybala som var truende så etterhvert mindre og mindre til kula. Når matchuret passerte kvarteret var det omtrent bare Atalanta som kjørte matchen, og det så ut til å bli en ny spillemessig skuffende forestilling fra et Juventus som har sett alt annet enn imponerende ut en stund nå. Og etterhvert som tida gikk handlet det meste om Juventus skulle holde unna, og hvordan man skulle klare å finne en vei til poengene. Atalanta skapte flere gode muligheter, og nærmest kom de når Pasalic tvang frem en strålende redning fra meget gode Szczesny og når Barrow satt et straffespark i tverrliggeren. Men anført av en for dagen kolossal De Ligt gikk lagene til pause på 0-0. Det var det uten tvil Juve som var mest fornøyd med. Den nederlandske stopperen var fullstendig dominerende i duellspillet, og reddet potensielt flere mål med avgjørende blokkeringer og taklinger, og uten han kunne det vært stygge sifre til pause.

Og om man med supporterbriller med styrke kunne påstå at Juve hadde noen tendenser før pause, var Atalanta enda mer dominerende i den andre omgangen. Juve hadde ingenting å komme med, og alt handlet om å stå imot, og håpe på at det kunne komme en fin overgang. Men den kom aldri, og rett før timen spilt tok vertene ledelsen. Musa Barrow som skulle revansjere det brente straffesparket tok seg forbi De Sciglio og serverte mot bakre stolpe der en helt umarkert Robin Gosens stanget kula i mål. Og veien til poeng så evig lang ut. Men så litt ut av ingenting satt plutselig utligningen! Kula kommer inn i feltet fra høyre, og på første mulighet bommet Higuain på ballen. Argentineren som elsker å spille mot Atalanta fikk imidlertid en mulighet til, og fikk sleivet kula via en forsvarer og i mål bak en utspilt Gollini! Og det tok ikke mange minuttene før samme mann var på plass igjen! Og der det første målet var sleivete og heldig var det presisjon, teknikk og tempo som skapte det andre. Etter fint spill på midten vris det mot Dybala ute til høyre, og juvelen trakk innover før han slapp til en fremadstormende Cuadrado på overlap. Kula kom akkurat i tide til å holde Cuadrado onside, og colombianeren slo hardt og lavt inn til Higuain som møtte ball med bredsida og styrte vakkert inn 2-1! Etter dette tømte Atalanta seg fremover i jakt på en utligning, og i starten på overtid pungterte Dybala kampen. Et innlegg klareres til Higuain, som setter fart fremover før han vrir til Dybala. Juvelen som fikk heftig pipekonsert i store deler av oppgjøret tok pent ned kula, skar inn i feltet, og satt kontrollert kula tilbake nede ved nærmeste stolpe! Dermed endte det med en heldig og hardt tilkjempet 3-1 seier for Juve, som dermed beholder serieledelsen!

Det er alltid vanskelig med første kamp etter landslagspause, og med spillere som Cristiano Ronaldo og Alex Sandro ute med skade er det sterkt å vinne borte mot et såpass sterkt og samspilt lag som Atalanta, selv om vertene manglet flere sentrale spillere selv. Med seieren her holder Juve stand på toppen av tabellen før nærmeste utfordrer Inter møter Torino 20:45 ikveld.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Nok en veldig god kamp av polakken! Leverer noen strålende redninger, og gjør absolutt sitt for å holde Juve inne i kampen. 7,5.

Cuadrado: Sliter veldig med Gomez, og det blir dermed noe begrenset hva han kommer med fremover. Strålende assist på 2-1! 6.

Bonucci: Står bra i duellene, og kjemper godt. Uvanlig mye feil med ball i beina. 6,5.

De Ligt: Enorm i forsvaret, og det føles tidvis som at det er han mot hele Atalanta. Likevel viker han ikke en tomme, taper knapt en eneste duell, og blokkerer skudd på skudd. Omtrent så bra en forsvarer kan spille uten å få målpoeng! 8,5. BB!

De Sciglio: Brukbar i starten, men får etterhvert veldig mye å styre med på backen sin. 5.

Khedira: Tilskuer ute på banen. Spilles forbi, preger ikke kampen med ball, og får heller ikke brutt opp vertenes spill. 4,5.

Pjanic: Pigg i starten, og skjermer backrekka, men ser mindre til ball etterhvert som kampen går, og blir mer og mer borte. 5,5.

Bentancur: Noen initiativer, og viser vilje, men blir for upresis, og det renner litt ut i sanden. 5,5.

Bernardeschi: Det står ikke på innsatsen, men han lykkes dessverre ikke. Det er mye potensiale der, og førstetouchen hans er ofte veldig bra, men det skorter på resten. Byttes av med skade tidlig. 5.

Dybala: Frisk i starten, men når Atalanta tar over ser han mindre og mindre til ball. Blir mektig upopulær blant hjemmefansen i forbindelse med en “dropp” situasjon, uten at jeg helt fikk med meg hva som skjedde. Veldig god på 2-1, og setter vakkert 3-1 selv! 7.

Higuain: Tendenser til kombinasjonsspill før pause, men kruttet i støvlene ble skikkelig bløtt i regnværet. Helt alene og naken på topp etter pause, før han plutselig hogger til på to avslutninger, og snur matchen. Er imidlertid bare påskrudd det siste kvarteret, og til tross for to mål og en assist er det ikke nok til å stjele BB fra De Ligt. 8,5.

 

Ramsey: Frisk i starten av innhoppet, før han forsvinner litt ut av det i takt med resten av laget. Noen initiativer av og til som vitner om kvaliteten hans. 6.

Costa: Bra på å gå av Atalantas press, men får ikke vist seg frem fremover. 6.

Can: Balanserer midtbanen bedre enn Khedira, og til tross for noen svake involveringer hever han laget. 6.