Atalanta - Juventus, 23.11.19 kl. 15:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 23. november 2019 kl. 00:20

Juventus returnerer fra årets siste landslagspause til en meget tøff bortekamp i Bergamo. 

Endelig er det kun klubbfotball som gjelder igjen. Den neste måneden skal Juventus spille åtte kamper, hvorav fem i ligaen, to i Champions League og en i SuperCoppa. Det kan gjøres en brukbar case for at lørdagens kamp er den aller tøffeste av disse.

Atalanta var laget som stoppet Juves totaldominans i Italia. Ved å slå oss ut av kvartfinalen i cupen hindret de dobbelttriumf nummer fem på rad for Bianconeri. Og at det er tøft å dra til Bergamo for å møte Gasperinis menn har man virkelig fått føle på i senere år: på bortebane har man kun vunnet et av de siste fem oppgjørene. Overraskelseslaget gikk ubeseiret mot Juventus på tre møter i fjorårssesongen. Og nå reiser man for å møte Atalanta uten Ronaldo i troppen.

For en halvskadet portugiser var frisk nok til å spille kamper mot Litauen og Luxembourg, men blir hjemme i Torino for å spare seg før Atletico-kampen i midtuka nå. Det har vært mye styr rundt CR7 og den dippende formen den siste tiden, men kanskje er det akkurat en pause han trenger for å komme tilbake til sitt beste. Ellers kan Rabiot og Sandro legges til på skadelisten, som allerede inneholder langtidsskadde Chiellini, Perin og Pjaca. Med De Sciglio tilbake fra skade, og med en viss waliser i storform etter å ha sendt landet sitt til EM, kan det være duket for noen endringer i lagoppstillingen. Den kommer nok uansett til å inneholde Bonucci og Cuadrado, som begge forlenget med Juventus tidligere denne uka. Mulig oppstilling for Sarri i ettermiddag: 

4-3-1-2: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio; Khedira, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Higuain.

For hjemmelagets del er det også et par viktige forfall. Zapata har vært ute en stund, og misser også denne kampen med skade. Dessuten er offensive kort som Ilicic og Malinovskyi suspendert, og dette er spillere som vanligvis er selvskrevne i Gasperinis ellever. Etter en historisk god start på sesongen har Atalanta hatt en nedadgående kurve den siste tiden: 7-1-seieren mot Udinese er eneste seier på de syv siste i alle turneringer, og man har falt til en femteplass på tabellen. En god del tyder imidlertid på at de kan få mye å kjempe for denne sesongen, med en svært jevn kamp om CL-plassene og muligheter for videre Europa-spill. Potensiell lagoppstilling for Orobici: 

3-4-2-1: Gollini; Toloi, Palomino, Masiello; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pasalic, Gomez; Muriel.

Juventus innehar fortsatt tabelltopp etter en resultatmessig kruttsterk sesongstart - 10-2-0 i serien og 3-1-0 i CL er imponerende. Spillet har imidlertid ikke alltid vært blendende, og Contes Inter holder godt følge, kun ett poeng bak. Denne kampen, mot en meget pågående, fysisk og løpssterk motstander, vil potensielt kunne gi en del svar på hvor Juve står etter et par svake prestasjoner før landslagspausen. Det blir spennende å se hvordan laget fungerer uten Ronaldo, og man skal ikke helt se bort i fra at det kan gi Sarris menn en liten boost at han ikke spiller - spesielt hvis man sammenligner hans form med de to argentinernes den siste tiden. 

Kampstart på det som nå heter Gewiss Stadium er 15:00, Gianluca Rocchi er dommer, og kampen vises på Strive/TV2 Sport 2. 

Forza Juve!