Juventus-Milan, 10.11.19 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 10. november 2019 kl. 11:20

Det er duket for storoppgjør når Juventus tar i mot Milan, et lag som etterhvert har blitt som en drømmemotstander å regne på Allianz Stadium.

For selv om de siste sesongers Milan har vært under pari, har Juventus hatt et godt grep på de rødsorte fra Milano helt siden byggingen av ny stadion. På Allianz har Juventus vunnet samtlige åtte kamper og scoret 17 mål. Laget har dessuten plukket seieren i 12 av de 13 siste Serie A-oppgjørene lagene imellom, der det eneste tapet i perioden kom i 2016. I år er Juventus samtidig ubeseiret i alle turneringer med 11 seriekamper og totalt 26 hjemmekamper uten tap i Serie A. Milan er også et lag Sarri aldri har tapt mot (4-4-0), mens Pioli på motsatt side aldri har slått Juventus (0-3-10).

Når lagene inntar matten i kveld er tallene imidlertid historie. Milan kommer fra en middels serieåpning, hvor de spesielt har hatt utfordringer på bortebane med tre tap på fem oppgjør. Deres store fordel er imidlertid at laget har hatt spillefri i midtuken, mens Juventus på sin side spilte midtukekamp for tredje gang på rad og måtte helt til Moskva for anledningen. På gårsdagens pressekonferanse benyttet Sarri anledningen til å skryte av Bonucci, Douglas Costa og Ramsey, samtidig som han indikerte at Ronaldo er usikker mens De Ligt nylig returnerte til trening etter sitt overtråkk forrige uke. Om han spares kan det bety at Demiral får en sjelden start, selv om Rugani klarte seg greit mot Lokomotiv Moskva. På backene er det nok å forvente at Cuadrado returnerer, mens Alex Sandro som vanlig blir å finne til venstre. Fra midtbanen og fremover får nok Pjanic, Matuidi og Ramsey tillit fra start, uten at det nødvendigvis fastsetter formasjon. Bentancur, Khedira, Rabiot og Can er alle spillesugne, mens det heller ikke er helt utenkelig at Douglas Costa eller Bernardeschi kan melde seg på i kampen om den fremskutte midtbanerollen. På topp kjemper Dybala og Higuain sannsynligvis om en startplass ved siden av Ronaldo, med mindre portugiseren spares fra start. Med tanke på at Dybala har nettet seks ganger mot Milan hittil i sin karriere (tredje flest mot et enkelt lag) burde han være en selvskreven kandidat fra start etter sin gode oktober måned. På den annen side har Higuain også vist gryende form og ble kåret til MVP av Juventus Member.

Forventet startoppstilling:

Szczesny; Cuadrado, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Ronaldo

 

Hos Milan fikk Giampaolo sparken relativt fort, uten at inntredenen av Pioli har endret ting drastisk. Milan-laget har imidlertid flere farlige spillere, spesielt fremover i banen, og kan utmerket godt skape trøbbel for Juventus. Skal de lykkes blir det nok viktig å understøtte Piatek på en god måte, der spesielt Suso, Calhanoglu, Paqueta og Bennacer blir sentrale. Samtidig er Milan avhengig av at midtbanen og backene tar for seg i det defensive arbeidet for å tette mellomrommet Juventus søker i sitt oppbyggende spill både sentralt og ute til siden. De må også løse Juventus stadige variasjon i press og tempo, både med og uten ball.

Forventet lagoppstilling:

Donnarumma; Conti, Duarte, Romagnoli, Hernandez; Krunic, Bennacer, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Kampstart er 20.45 på Strive, både lineært og på nett.