Supermål fra Costa reddet seieren for et svakt Juventus!


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 6. november 2019 kl. 22:00

Som sist stanget og stanget Juventus mot et ekstremt kompakt Lokomotiv Moskva, men scoringer fra Aaron Ramsey og Douglas Costa sikret seier og avansement!

Lokomotiv Moskva (4-4-1-1): Guilherme; Ignatjev, Corluka, Höwedes, Rybus; Zhermaletdinov (Murilo 81), Barinov, Krychowiak, Mario (Kolomeytsev 85); Miranchuk; Eder.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Rugani, Sandro; Khedira (Costa 70), Pjanic, Rabiot; Ramsey (Bentancur 64); Higuain, Ronaldo (Dybala (82).

 

Juventus visste akkurat hva som ventet, og hva som sto på spill foran kveldens kamp mot Lokomotiv Moskva. En seier ville sikre avansementet fra gruppa med to kamper igjen, men for å oppnå det måtte et bunnsolid hjemmelag beseires. Russerne har i tur og orden frustrert Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, og Juventus sist, og akkurat som i forrige kamp satt seieren ekstremt langt inne. To minutter inn i overtid for å være nøyaktig. 

Men det begynte så bra. Etter at vertene fra Moskva yppet seg litt helt i starten tok Juve tidlig ledelsen. Et frispark fra kanten sendes hardt mot mål fra Ronaldo, og Guilherme som var så stødig i målet sist gjør en megatabbe, og slipper kula mellom beina sine. Ballen var på vei over streken, men med en Guilherme som desperat kastet seg etter kula tok Aaron Ramsey ingen sjanser, og “stjal” scoringen fra Ronaldo fra omtrent en centimeters hold. Dessverre holdt det ikke lenge før det igjen var balanse i regnskapet. Russerne angriper, og sender et innlegg inn i boks. Der knuser Miranchuk Bonucci i lufta, og styrer ballen i stolpen. Szczesny kastet seg desperat etter kula, men etter kontakten med stanga spratt den tilbake langs femmeteren, og Miranchuk var våken på egen retur og styrte rolig inn utligningen. Og det kom heller ingen respons fra Juve. Spillet gikk for sakte, for upresist, og initiativene og bevegelsene var for dårlige til å sette det meget solide russiske forsvaret ut av spill. En sjansefattig omgang ebbet dermed sakte ut.

Og det var ingenting som tydet på at Sarri hadde manet til høyere tempo, og mer vilje i pausepraten. Den andre omgangen fortsatte i akkurat det samme seige tempoet som den forrige, og når det etterhvert begynte å regne tungt ble det et slags symbol på hvor grå og trist kampen var. Etterhvert som klokka tikket mot 90 ble det etterhvert ganske klart at det måtte en form for enkeltmannsprestasjon til for å avgjøre oppgjøret. Enten det var et sleipt skudd på en våt og glatt bane, en forsvarer som skled, eller en som omsider fikk noen finter til å stemme. Og Lokomotiv var nære. Rugani ble altfor svak i duellen mot Eder, og forsøket på å rive han ned endte med at Rugani selv ble liggende på bakken. Angrepet fortsatte, og etter litt frem og tilbake trodde en russer han avsluttet mot åpent mål. Men på streken sto heldigvis kaptein Bonucci, og klarerte forsøket! Og helt på tampen, når alt så som mørkest ut våknet Douglas Costa. Brasilianeren som var outstanding i oppkjøringen og starten på sesongen hadde vært et friskt pust etter at han kom inn, og dypt inn i overtiden satte han fart fra venstre kant. Han gikk raskt forbi to motstandere, spilte vegg med hælen til Higuain, og alene med keeper Guilherme avsluttet han kaldt mellom beina! Kort tid senere blåste dommeren av oppgjøret, og Juventus vant dermed til slutt 2-1. Nok en gang.

Juventus vinner igjen, til tross for ganske råttent spill. Etter en litt ujevn start fikk vi en periode med tidvis veldig bra spill, men nå har pendelen snudd motsatt vei. Juventus har spilt skikkelig dårlig fotball over tid nå, og det er veldig tydelig at det er mye som gjenstår for at Juve skal spille slik Sarri ønsker over tid. Med seieren er Juventus dermed offisielt kvalifisert fra gruppespillet, men kampen om gruppeseieren er fremdeles åpen, og står mellom Juve og Atletico Madrid, som spiller mot Bayer Leverkusen etter Juves match. 

 

Spillerbørs:

Szcesny: Spiller til godkjent. Har stort sett kontroll, men ser litt tung ut på målet. 6.

Danilo: Under pari. Lite å bidra med utover noen slappe innlegg, og kommer seint fremover. 5,5.

Bonucci: Sliter litt med Eder, men en del dueller mot spissen. God i frispillingen, har bra kontroll og redder Juve når han klarerer på strek. 7. BB.

Rugani: Fryktelig kamp. Altfor svak, for treig, og for passiv. Får juling av Eder, og henger rett og slett ikke med. 4.

Sandro: Godkjent. Trygg med ball, støtter opp i angrep, og har kontroll defensivt. 6,5.

Khedira: Brukbar i første omgang, og har noen fine involveringer. Spesielt en nydelig stikker til Higuain. Men forsvinner etterhvert mer og mer ut av kampen. 6,5.

Pjanic: Fryktelig sløv og unøyaktig i starten, og selv om feilprosentene etterhvert blir lavere får han ikke Juves spill til å tikke slik vi har sett tidligere i år. 6.

Rabiot: Veldig sløv, og tung i starten, men spiller seg greit opp. Best når han kan bruke nærkontrollen og de lange stegene rundt motstanders boks. 6,5.

Ramsey: Best på midten idag. Stjeler målet til Ronaldo, men er også en av få som avanserer med ball i beina, og forsøker å sette litt fart. 7.

Higuain: Lite involvert i starten, men når han er involvert er han god. Tvinger Guilherme til å gjøre en meget god redning når han spilles gjennom av Khedira, og hælflikker vakkert til Costa på seiersmålet. 7.

Ronaldo: Inne i en litt tung periode. Bommer på sjanser han vanligvis får mer ut av, og er lite involvert i spillet. Og når han for en gangs skyld er i ferd med å få en scoring på et frispark stjeler Ramsey målet. 5,5.

 

Bentancur: Som Ramsey viser han litt guts, og viser vilje til å sette fart fremover med ball. 6,5.

Costa: Er frisk i starten, før han forsvinner litt. Men helt på tampen drar han frem et rått raid, og sikrer seieren mellom beina på keeper! 7.

Dybala: IG.