Seier i Derby della Mole!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 3. november 2019 kl. 00:29

Matthijs De Ligt sikret seier i sesongens første byderby med sitt første mål for Juventus!

Torino (3-5-2): Sirigu; Izzo, Bremer, Lyanco; Aina, Meite, Rincon (Zaza 74), Baselli (Millico 85), Ansaldi; Belotti, Verdi (Lukic 80).

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio; Bentancur (Khedira 76), Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (Ramsey 67); Dybala (Higuain 60), Ronaldo.

 

Det var alt annet enn finspill vi ble servert lørdag kveld, men en fin scoring fra Matthijs De Ligt var heldigvis nok til å tippe seieren i Juves favør. Den unge nederlenderen var våken på en løs ball i feltet, og styrte kontrollert inn seieren for Juventus etter 70 minutter med stanging. Det begynner å bli en stund siden vi så tendenser til den positive offensive fotballen Juve leverte tidligere i sesongen. 

Det var Torino som tok det tidlige initiativet i kampen, og de gikk tydelig ut på banen med ett mål for øyet. Å snu den negative trenden de har vært inne i den siste tiden. Vertene sto høyt, presset Juve til å gjøre feil og det var i det store og hele lite som stemte for Juventus. Frem til vertene begynte å gå tomme, og Juve tok over mer av banespillet. Men veien forbi en meget god Sirigu i Torinomålet virket uendelig lang, ettersom begge lag hadde mer enn nok med å forsøke å skape halvsjanser. Nærmest kom det som skulle bli kveldens matchvinner De Ligt når han tvang en kanongod redning frem fra Sirigu. Men lagene gikk til pause på 0-0 etter en veldig tam førsteomgang.

Og den andre ble ikke mye bedre. Juventus hadde mye ball, men klarte liksom ikke å bryte ned Toros solide forsvar. Vertene sto stødig, var kompromissløse i duellene, og så lenge ut til å klare å krige til seg ett poeng mot storebror. Men etter omtrent 70 minutter spilt tok Juve ledelsen! Kula svinges inn mot bakre stolpe, rett over hodet til Ronaldo og ned til innbytter Higuain som la kula tilbake på tvers av feltet. Der var Matthijs De Ligt først, og satte ganske enkelt kula i mål, og Salvatore Sirigu måtte omsider kapitulere. Kampens karakter endret seg imidlertid ikke noe særlig etter dette, og Juventus hadde ganske god kontroll ut oppgjøret. 

Dermed ebbet det til slutt ut i det som etterhvert ble en ganske kontrollert 1-0 seier i sesongens første byderby, og Juventus forsvarer tittelen som best i byen. Det var en viktig seier også, ettersom Inter som spilte tidligere ikveld beseiret Bologna 2-1, og gjorde akkurat som Juve gjorde mot Bologna sist. Sikre seieren med en straffe på overtid. Roma beseiret også Napoli tidligere idag, og etter en ujevn innledning på sesongen har hovedstadslaget inntatt tredjeplassen på tabellen før Atalanta spiller lunsjkamp på søndag. Juve forsvarer serieledelsen med kveldens seier, og har stadig ett poengs ledelse ned til Inter.

 

Spillerbørs

Szczesny: Tar det han skal med største selvfølge. Våkent ute og klarerer en stikker mot Belotti, og redder mesterlig når Ansaldi løsner skudd kort tid etter Juves mål. 7.

Cuadrado: Sliter veldig med Belotti innledningsvis, men spiller seg stort opp og er en viktig trussel fremover. 7.

Bonucci: Solid kamp, og har stort sett god kontroll på det Torino hadde å komme med. 7.

De Ligt: Er nok en gang involvert i en handssituasjon tidlig, men derfra og ut er han en klippe. Blir fortjent matchvinner med sitt først mål for Juve! 8 BB.

De Sciglio: Har problemer i starten av oppgjøret, og har heller ikke veldig mye å komme med fremover. Et svakt ledd ikveld. 6.

Bentancur: Har vært god i det siste, og leverer igjen en god kamp. Jobber hardt begge veier, og spisser spillet med noen fine detaljer. 7.

Pjanic: Styrer spillet greit nok, men vi har sett han enda bedre enn dette. 6,5.

Matuidi: Løper og jobber utrettelig, men får veldig lite igjen for det offensivt. 6,5.

Bernardeschi: Vil mye, og prøver hardt, men lykkes dessverre ikke nok. 6.

Dybala: Er nok en gang den kreative drivkraften i Juve. Jobber hardt, søker ball, og plager Torinos forsvar. 7,5.

Ronaldo: bevegelig, ivrig, og stikker alltid i rommene som oppstår. Litt uheldig og unøyaktig i de avgjørende øyeblikkene. 7.

 

Higuain: Kommer inn for Dybala, og er direkte avgjørende for at Juve vinner kampen. Tvinger en kjemperedning fra Sirigu på volley, og er nest sist på scoringen. 7,5.

Ramsey: Bevegelig og aktiv, men gjør ikke veldig mye ut av seg. 6,5.

Khedira: IG.