Ronaldo sikret dramatisk seier


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 30. oktober 2019 kl. 23:01

I flunkende nye og etter hvert klissvåte drakter dro Juventus i land tre poeng hjemme mot Genoa. 

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Cuadrado, Bonucci, Rugani, Sandro; Khedira (Rabiot 61), Bentancur, Matuidi (Ramsey 61); Bernardeschi (Costa 79); Dybala, Ronaldo.

Genoa (4-3-1-2): Radu; Ghiglione, Romero, Zapata, Ankersen; Schøne, Cassata, Agudelo (Radovanovic 84); Pandev (Gumus 68); Pinamonti, Kouamé (Sanabria 81).

De siste par ukene har vært kjennetegnet av slitekamper mot svakere motstand der Juventus har vært ineffektive og gjort ting vanskelige for seg selv. Hjemme mot Genoa hadde man en mulighet til å ta en etterlengtet kontrollert seier - men den gang ei. Ikke før kampuret hadde passert 95 falt avgjørelsen, tre røde kort, en VAR-annullering, et utall Radu-redninger og enda flere sleivskudd etter avspark.

Det var en regntung aften i Torino, og hjemmelaget startet bra. Man gikk i strupen på Genoa, spilte seg til flere gode posisjoner, men langskudd ble stort sett resepten. Dybala og Ronaldo testet Radu med brukbare forsøk før førstnevnte etter timen produserte kampens første virkelige sjanse. La Joya driblet seg inn i sekstenmeteren og avsluttet ned i hjørnet, men Genoas målvakt var lynkjapt nede og avverget. Han var imidlertid ikke like heldig like etterpå, da Bentancurs hjørnespark på første stolpe landet perfekt på hodet til kaptein Bonucci. Han stanget inn sesongens første, og de fleste trodde vel at cruisekontrollen skulle slås på nå.

Men som i fjorårsoppgjøret kom Genoa tilbake. Grifone hadde fått en pangstart under sin nye sjef Thiago Motta med seier mot Brescia sist, og fortsatte den gode trenden da Kouamé utlignet på bisart vis like etterpå. Schøne hadde tvunget Buffon til å gjøre en bra redning etter et langskudd, men i den påfølgende situasjonen spilte Sandro ballen rett i en Genoa-spiller i livsfarlig posisjon. Kouamé stoppet ballen på 18 meter, dunket den i sin egen stamfot og satte Buffon fullstendig ut av spill. 1-1, kun fem minutter etter Juves ledermål. 

Resultatet stod seg til pause, og andre omgang ble en eneste stor tålmodighetsprøve for Juventus. Cassata, som åpenbart var meget innstilt på å stoppe Dybala, fikk sitt andre gule for sin andre soleklare forseelse på argentineren etter kun 51 minutter. Etter at bortelagets reservekeeper Marchetti hadde pådratt seg det samme på benken noen minutter senere var det skuddbonanza fra hjemmelaget. Spillet lugget noe på en stadig tyngre matte, men Dybala, Bernardeschi, Ronaldo, Bentancur og Costa prøvde seg alle på langskudd uten hell. Da Ronaldo hadde bommet på to 'sitters' av noen headinger, innbytter Rabiot hadde klart å bli utvist for to gule og CR7 et par minutter på overtid attpåtil fikk det alle trodde var seiersmålet annullert for offside trodde alle at dette var enda en 'sånn dag'. Men Juve og Ronaldo gav ikke opp.

I kampens siste angrep fikk portugiseren ballen på kanten av sekstenmeteren, driblet seg inn i banen og ble tatt av Sanabria. Det var null tvil om hvem som skulle ta straffen og hvor ballen skulle. 2-1, nærmere seks minutter på overtid, og en uvanlig deilig seier i boks til slutt. Trepoengeren holder Juventus på tabelltopp, fortsatt ett foran Inter som slo Brescia tirsdag. 

Kampprogrammet er latterlig tett, og det begynner nok å bli mye slitne bein og hoder i Juve-leiren som andre steder. Det er imidlertid ikke helt bra at man fortsetter å rote det til for seg selv i kamper man dominerer totalt. Sarri og co må finne måter å omsette dominansen mer effektivt i scoringer og avgjøre slike kamper tidligere for å kunne spare energi. Når det er sagt er det jo mye deiligere å vinne på denne måten enn en oppskriftsmessig 2-0 uten spenning. 

Nå venter Torino i byderbyet lørdag kveld, før denne intense perioden rundes av med bortekamp i Moskva på onsdag og hjemmekamp mot Milan neste søndag. Håper setebeltet fortsatt er godt fastspent, for her går det unna!

Spillerbørs

Buffon: Et par komfortable redninger før scoringen. Ingen keepere kunne gjort noe med den. For en fjollete keeperdrakt forresten. 6,5.

Cuadrado: Har blitt en god høyreback av ham. Noe slurv her og der gjør han opp for ved å være eneste breddeholder og trussel fra flanken, alltid gå av mannen sin og piske inn ålreite innlegg. 6,5.

Bonucci: Solid match, den klart tryggeste av de to der bak uten å bli satt på store prøver. Scorer et fint mål. 7.

Rugani: En liten overraskelse at han var tilbake i elleveren, men så rusten ut. En hodeløs miss som nesten forærte Genoa en stor mulighet i første, er ikke helt på i duellspillet, og er litt for treigt oppe i mann. 5,5.

Sandro: Hårreisende involvering ved baklengsmålet. Har noen få brukbare offensive bidrag, men er stort sett anonym ellers. 5,5.

Khedira: Ofte vanskelig å sette karakter på tyskeren, rett og slett fordi han ofte er så lite involvert. Langt fra en minneverdig halvtime i kveld. 5,5.

Bentancur: Vikarierer i Pjanic-rollen og spiller til godkjent. Er litt sent ute i duellspillet til tider, men jobber hardt, får en målgivende pasning og tar ansvar. 6,5.

Matuidi: Som Khedira - en anonym time. Et par gode taklinger, fraværende offensivt. 6.

Bernardeschi: Er dessverre blitt nesten-spiller nummer en den siste tiden. Alt han gjør mangler det siste lille, enten det er en gjennombruddspasning, en finte eller et skudd. Brukbare tendenser i kombinasjonsspillet med Dybala, kommer til et par fine avslutningsposisjoner, men skuffende sluttprodukt med en fot av hans kaliber. 5,5.

Dybala: Får Juves, men ikke banens, beste (den får Radu). Involvert i det meste som skapes for hjemmelaget, touchet og dragningene sitter, og han får Cassata utvist. Kommer seg til flere store sjanser, men en god keeper avverger scoring på vår formsterke 10'er. 7 JB.

Ronaldo: Beundringsverdig mentalitet - går rett i angrep etter at VAR så ut til å knuse drømmen om tre poeng, skaffer straffe og setter den selv. Avgjør med det kampen, men sliter litt med å finne rollen sin i et smalt Juve-lag før det - brenner noen ganske feite muligheter og sliter tidvis med å linke opp med lagkameratene. 6,5.

Innbyttere:

Ramsey: Svakt innhopp fra waliseren som pådrar seg noen unødvendige frispark og ellers er lite involvert. 5,5.

Rabiot: Så ut som et friskt pust en liten stund, og tok et par gode løp, men ble vist ut etter en unødvendig takling etter 87. 5.

Costa: Positivt innhopp, deilig å se ham tilbake. Utfordrer hver gang han får ballen, og får enten slått inn eller hjørnespark. Nær ved å score. Kan bli viktig i slike kamper framover. 6,5.