Tam forestilling mot Lecce


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 26. oktober 2019 kl. 17:51

Bare seier var godt nok borte mot lille Lecce, men en skuffende forestilling endte i 1-1.

Lecce (4-3-1-2): Gabriel; Meccariello (Rispoli 72), Lucioni, Rossettini, Calderoni; Majer (Tabanelli 58), Tachtsidis, Petriccione; Mancosu; Farias (Lapadula 46), Babacar.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Danilo (Cuadrado 58), Bonucci, De Ligt, Sandro; Can (Rabiot 72), Pjanic (Khedira 67), Bentancur; Bernardeschi; Dybala, Higuain.

 

Juventus kom til kampen som serieleder, og bare seier var godt nok i det som ser ut til å kunne bli en meget interessant tittelkamp mot Inter. Lecce på sin side har vist seg som et lag som nekter å gi opp, noe den nye Milantreneren Stefano Pioli fikk oppleve i sin debut, der Lecce kom tilbake to ganger. Inkludert en utligning helt på tampen.

Etter en frisk start på oppgjøret kom kampen etterhvert inn i Juves spor. Laget eide ballen, det ble skapt mye sjanser, og det burde vært scoret flere mål basert på spill og sjanser. Men det ville seg ikke. Gabriel i Lecceburet leverte noen gode redninger, Emre Can og Danilo ropte begge på straffe uten og bli hørt, og Higuain satt også en kule i nettet, men det ble korrekt annullert for offside. Akkurat som mot Lokomotiv i midtuka var det omtrent power play, og spill mot ett mål, men også som i den kampen uten tellende resultat. Heldigvis klarte ikke Lecce å kontre som russerne, og lagene tok pause på 0-0.

I den andre omgangen tok det imidlertid ikke lang tid før Juve tok ledelsen! Etter bare noen minutter med fotball felles Pjanic helt på kanten av feltet, og etter en rask titt på VAR monitoren oppdaget dommer Valeri at kontakten skjedde innenfor, og dermed straffe til Juventus. Den ekspederte Paulo Dybala sikkert i mål, og man kunne puste ut. Trodde man. Lecce svarte med å angripe Juventus, og fikk corner kort tid senere. Den svinges inn, og etter en retningsforandring inne i feltet går ballen via hånda til en forfjamset De Ligt. Kort avstand og retningsforandring var ikke formildende omstendigheter for Valeri, som pekte på straffefeltet igjen. Mancuso var like sikker som Dybala, og det sto 1-1 etter en snau time. Juventus prøvde å ta tilbake kontrollen på oppgjøret, og til tross for et betydelig spillemessig overtak klarte man ikke å finne veien til nettet igjen. Nærmest kom Bernardeschi som fra noe spiss vinkel satt ballen i stanga på åpent mål, men det var en av “de” dagene.

Dermed endte det med poengdeling, og Inter har muligheten til å ta tilbake tabelltoppen når de møter Parma. For Lecce sin del tar de et uventet og viktig poeng i bunnkampen, og de plasserer seg på en midlertidig 16 plass med 8 poeng. Neste match kommer allerede onsdag 20:45, når det er midtukekamp i Serie A. Genoa og nyansatte Thiago Motta er motstander da.

 

Spillerbørs

Szczesny: Kan ikke lastes for straffen, tar alt annet, og gjør noen veldig gode redninger. 7.

Danilo: Trygg i pasningsspillet, men har ikke så mye å komme med. Settes ikke på prøver defensivt, og velger uforståelig å legge inn istedetfor å skyte når han er gjennom. 5,5.

Bonucci: Trygg og god. Bra fot, og bidrar til at Juve kan bygge angrep bakfra. 6,5.

De Ligt: Ekstremt uheldig med straffen, og vanskelig å laste han for denne. Gjør ellers en veldig god kamp. 6,5.

Sandro: Full kontroll defensivt, og bra i oppbyggende spill. Kommer også fint fremover. 7.

Can: Spiller til godkjent, men lite mer. Burde kanskje prøve å stå på beina i straffesituasjonen sin, da han kan sette opp lagkamerater fra god posisjon. 6.

Pjanic: Ny god kamp, men ikke like dominerende som i tidligere kamper. Må dessverre ut med skade. 6,5.

Bentancur: Fin kamp. God på å vende opp, og bruker også steget sitt til å avansere fremover ved noen anledninger. Bra offensivt og jobber også hardt hjemover. 7.

Bernardeschi: Kunne hatt hat-trick, men går målløs av banen. Bommer på ball på et innlegg tidlig, setter i stanga etter å ha dratt seg forbi Gabriel, og skyter over fra god posisjon. Ikke godt nok. Bra i spillet ellers, og serverer noen veldig fine stikkere til blant annet Dybala. 6.

Dybala: Veldig aktiv og skapende. Bygger videre på den gode prestasjonen mot Lokomotiv, men greier ikke bøye kula nok når han skjærer innover idag. Bunnsolid straffe. 7,5 BB.

Higuain: Aktiv innledningsvis, men forsvinner mer utover i kampen. Får seg en skikkelig smell når han kolliderer med Gabriel, men biter tenna sammen og fullfører. 6,5.

 

Cuadrado: Friskere enn Danilo, og kommer til noen gode innlegg. 6,5.

Khedira: Inn for en skadd Pjanic, og bidrar lite. 5,5.

Rabiot: Positivt innhopp, og bruker steget sitt til å sette fart fremover. Trygg med ball. 6,5.