Dybala reddet seieren for Juventus!


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 23. oktober 2019 kl. 00:20

Juventus stanget og stanget og stanget mot den russiske muren, men to mål på to minutter fra Dybala snudde til seier!

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro; Khedira (Higuain 48), Pjanic, Matuidi (Rabiot 65); Bentancur; Dybala (Bernardeschi 81), Ronaldo.

Lokomotiv (5-3-2): Guilherme; Ignatev, Cerqueira, Corluka, Höwedes, Idowu; Krychowiak (Kolomeytsev 83), Barinov, Mario; Miranchuk, Eder.

 

Gjestene tok ledelsen etter en halvtime spilt, men etter veldig mye nesten fant Paulo Dybala omsider veien til nettmaskene. Ikke bare en, men to ganger på like mange minutter, og juvelen ble dermed kveldens store helt!

Det skulle være gruppespillets enkleste kamp hjemme mot gruppens antatt svakeste lag, men russiske Lokomotiv Moskva var svært nære å stikke av med poengene. Det ble tidlig advart mot russernes defensive soliditet og kontringsstyrke, og at det fort kunne bli en lang kamp med stanging. Og det var akkurat det vi fikk servert tirsdag kveld. Lokomotiv lå ekstremt kompakt, støtet ut i skudd, snørte inn sekken når Juves stjerner forsøkte å kombinere seg gjennom, og frustrerte Juve i store deler av kampen. Når de i tillegg makter å ta vare på en av ikke altfor mange gode kontringsmuligheter har du en oppskrift på suksess. Noe Bayer Leverkusen også fikk oppleve mot Lokomotiv på kampdag 1. 

Det var igrunn et Juventus som gjorde mye av det de skulle for å score på gjestene, men det ville seg liksom ikke helt. Man hadde som regel veldig god kontroll defensivt, god tålmodighet i spillet, og laget kom til muligheter. Men det var alltid noe som manglet. Enten spillet gikk akkurat litt for sakte, det manglet litt presisjon, eller det rett og slett var gode defensive aksjoner fra gjestenes forsvar. Det så rett og slett ikke ut som om Juve klarte å finne veien gjennom, og etter omtrent timen begynte Juvespillerne å se noe frustrerte ut. Men noen grep fra Sarri underveis i den andre omgangen bidro til å omsider låse opp muren foran Guilherme. Higuains innhopp ga en mer konstant fysisk tilstedeværelse og mer duellkraft mot stopperne, og Rabiot bidro til en mer dynamisk og teknisk dyktig midtbane som festet et mer solid grep rundt oppgjøret. Og med litt under et kvarter igjen av oppgjøret snudde det omsider. Først finner Juan Cuadrado Paulo Dybala, som skar innover og plasserte kula i lengste på ekte Arjen Robben vis! Seiersmålet kom kort tid etterpå, og som et resultat av lengre press. Alex Sandro befant seg i returrommet, og hamret løs mot mål. Guilherme reddet, men fikk ikke slått ordentlig unna, og Dybala var våken på returen. Luften gikk ut av Lokomotiv etter dette, og Juve kontrollerte det inn de siste ti minuttene.

Dermed holder Juve følge med Atletico Madrid på toppen av tabellen, etter deres seier over Bayer Leverkusen tidligere ikveld. Begge ligger med syv poeng, Juventus foran på målforskjell, mens Lokomotiv legger seg på tredjeplass med tre poeng og Bayer Leverkusen sist med null poeng. Juve er midt i et tett kampprogram, og allerede på lørdag er det ny kamp mot Lecce. Neste oppgjør i Champions League kommer i starten av November, og da er det bortekamp i Russland mot nettopp Lokomotiv Moskva som står på programmet!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Vanskelig å laste han for målet. Gjør først en god redning, men er uheldig når returen går til Miranchuk. Overraskende god i frispillingsfasen! 6,5.

Cuadrado: Nok en strålende kamp på høyrebacken! En smule ufokusert i starten, men når konsentrasjonen omsider er på plass terroriserer han backen, og går forbi han hver gang han forsøker. Pisker også inn flere gode innlegg. 8,5.

Bonucci: Fryktelig svak på Lokomotivs mål, og har tidvis problemer med Eder. Serverer imidlertid flere meget gode langpasninger, og god i oppbyggende spill. 6,5.

De Ligt: Spiller til godkjent. Står bra opp i duellene, og gjør få feil. 7.

Sandro: Fortsetter den gode sesongstarten etter noen variable år, og har full kontroll på sin side. Kan med fordel slippe seg enda mer løs fremover. Hans skudd som fører til 2-1. 7,5.

Khedira: Sliter med å flytte ball fort nok til å true Lokomotivs forsvar, og sliter med å involvere seg i oppgjøret. 5,5.

Pjanic: Har vært strålende under Sarri, og dikterer igjen hele oppgjøret. Finner løsninger andre ikke ser, og spiller smart, presist, raskt og effektivt. 7,5.

Matuidi: God i presspillet, og gjør sitt for å trykke Lokomotiv bakover, men sliter med å flytte ball fort og presist nok til å spille ut gjestene. 6.

Bentancur: Har noen gode involveringer, men finner ikke helt ut av rollen sin bak Ronaldo og Dybala. Hever seg når han flyttes ned i midtbaneleddet. 7.

Dybala: Han prøver og prøver på å enten tråkle seg eller kombinere seg gjennom, men det blir bare nesten. Frem til han bøyer inn 1-1, og kontrollert styrer inn 2-1 i løpet av to minutter! Trakk også en del ned for å hjelpe med tempo og kreativitet. 9 BB

Ronaldo: Veldig bevegelig, og kommer til noen muligheter i første omgang, men det blir enten blokkert eller vinket av. Forsvinner mer i andre omgang. 7.

 

Higuain: Gjør med sin tilstedeværelse sin del for at Juve snur kampen. Kombinerer fint, er et fokuspunkt sentralt, og gjør det vanskeligere for gjestenes forsvar å følge Ronaldo og Dybalas vandringer. Også nære scoring på volley etter en vakker vending. 7.

Rabiot: Godt innhopp. Har en bra aksjonsradius, bidrar til økt tempo, og går på gode løp. Begynner å finne formen! 7.

Bernardeschi: IG.