Juventus-Bologna, 19.10.19 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 19. oktober 2019 kl. 13:03

Seriefotballen vender tilbake for Juventus når Bologna i kveld gjester Allianz Stadium, foran det som blir noen svært hektiske uker.

For etter det som har vært en ganske rolig høst til nå, braker det for alvor løs frem mot neste landslagspause 10. november. Innen vi når dit skal Juventus spille hele syv(!) kamper, det vil si tre uker på rad med midtukeoppgjør, to av disse i Champions League. Etter kveldens kamp mot Bologna tar Juventus i mot Lokomotiv Moskva til uken, før man skal til Lecce, Genoa og Torino i løpet av en drøy uke. Deretter venter et nytt oppgjør mot Lokomotiv, denne gang i Moskva, før Juventus avslutter med storkamp hjemme mot Milan. Det er bare å stålsette seg!

Til kveldens kamp er det uklart hvordan Sarri angriper det hele. En del av stallen har spilt både en og to landskamper, mens andre spillere har vært igjen i Torino og fulgt de daglige treningsøktene. Det er antydet at Buffon velges i mål, mens det ikke er utenkelig at De Ligt eller Bonucci får en kamp på benken. På backene er det nok fremdeles Alex Sandro og Cuadrado som gjelder, to av høstens positive overraskelser. Fra midten og frem er det vanskelgere å spå hvem som starter, all den tid flere av de sentrale spillerne hittil i sesongen har hatt tøff kampbelastning de siste ukene. Pjanic er hjernen i Sarris system og må nok finne seg i å stille fra start, mens han fort for Matuidi og Ramsey eller Khedira ved sin side. Fremover ventes det at formsterke Bernardeschi, som scorte i begge oppgjørene for Italia, får en strartplass sammen med Ronaldo og enten Higuain eller Dybala. Det bør i så fall bety en startoppstilling omtrent som denne:

Buffon; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo

Gjestene fra Bologna startet sesongen sterkt med syv poeng de første tre, men har deretter kun fått med seg to uavgjortresultater på fire kamper. Med det sagt er det fra uavgjortresultat mot både Lazio og Genoa, mens de tapte knepent mot Roma på overtid. I sum gjør det at Bologna befinner seg midt på tabellen, en posisjon de nok er relativt tilfreds med. I kveld vil de nok legge opp kampplanen slik de har gjort mot hovedstadslagene, hvor en defensiv struktur og hurtige overgangen blir nøkkelen for å få med seg noe som helst. Verdt å merke seg er ringreven Palacio på topp, tett fulgt av trioen Sansone, Soriano og Orsolini. Sistnevnte imponerte på lån fra nettopp Juventus forrige sesong, noe som medførte at Bologna aktiverte opsjonen på €15m i sommer. Forventet lagoppstilling:

Skorupski; Mbaye, Danilo, Denswil, Krejci; Poli, Dzemaili; Orsolini, Soriano, Sansone; Palacio

Det er meldt 15 grader og overskyet i Torino i kveld, så det bør være ypperlige forhold for en god kamp. Det er bare å glede seg!