Inter-Juventus 06.10.19 kl. 20.45


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 6. oktober 2019 kl. 18:19

Det er duket for det mest interessante derby d'Italia på mange, mange år når Antonio Contes Inter tar i mot Juventus søndag kveld.

Juventus kommer rett fra en sterk Champions League-kamp mot Leverkusen, der laget særlig i andre omgang viser en soliditet som har vært en litt sjelden vare i denne turneringa de seneste årene. 

 

Også i serien har Juventus startet fint, poengene er radet opp, selv om den flyten i det offensive spillet man forventer fra Sarri-ball har latt litt vente på seg.

 

Når vi ser på enkeltspillere var det spesielt artig å se Cuadrado som høyreback mot Leverkusen, hans klart beste kamp i den posisjonen. Når i tillegg Cuadrado selv kan fortelle at nyansatte Andrea Barzagli holder han i ørene på treninga, så gir det grunn til optimisme for en posisjon som mange Juventini var/er litt bekymret for. Også De Ligt har hevet seg etter en nølende start for Juventus og ser nå ut som den kolossen som vi håpet vi hadde kjøpt. Bernardeschi fikk seg en opptur med mål mot Leverkusen etter en svak sesonginnledning og tar vi med at Higuain slo kraftig tilbake etter et par svake matcher, så ser det ganske lovende ut. 

 

Inter kommer rett fra en meget solid bortekamp i Champions League mot Barcelona. Laget så rett og slett bunnsolid ut, og selv om det ble tyngre i andre omgang der og det endte med tap, hadde laget fortjent å få med seg noe fra den kampen. Dermed er laget helt avhengig av å slå Dortmund i neste kamp for å henge med i den turneringa. 

 

I serien har Inter startet feilfritt med seks strake seire. Det er imponerende hvordan Conte har klart å sette sitt preg på laget så raskt. Laget fremstår kompakt og hardtarbeidende i kjent Conte-stil. Nyerevervelser som Stefano Sensi, Diego Godin og Romelu Lukaku har slått til direkte og Inter har i år en bredde i stallen som de ikke har hatt de siste år. Det blir virkelig spennende å se om dette Interlaget kan klare å holde koken hele sesongen. 

 

Oppgjøret har også blitt ytterligere fyrt opp av at noen Juventussupportere har startet en kampanje for å få fjernet Antonio Contes stjerne utenfor Allianz Stadium, men heldigvis har Andrea Agnelli tidlig vært ute og sagt at det ikke er aktuelt.

 

Forventede lagoppstillinger:

Inter (3-5-2): Handanovic; De Vrij, Skriniar, Godin; D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Sensi, Asamoah; Lautaro, Lukaku 

Juventus (4-3-1-2): Szczensy; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Higuain, Ronaldo.

 

Dette betyr at Dybala igjen henvises til benken til tross for gode kamper i det siste og at Ramsey fortsetter bak spissene etter en lovende start. En nøkkelduell i kampen blir duellen mellom Sensi og Matuidi på midtbanen. Sensi har til tider herjet etter overgangen fra Sassuolo, og det blir opp til Matuidi å stoppe han i dag. Forvent mye armer og bein fra Matuidi i kveld! Khedira har ikke imponert så langt denne sesongen og skal opp mot den lille energibunten Barella, dette kan også by på utfordringer for Juventus. Det skal også bli morsomt å se kraftkarene De Ligt og Lukaku duellere i kveld. 

 

Kampen starter kl. 20.45 og kan sees på Strivesport som vanlig, samt TV2 Sport Premium. God kamp og Forza Juve!