Juventus - Spal 28.09.2019. kl. 15:00


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 28. september 2019 kl. 02:17

Juventus måtte slite for seieren mot Brescia sist, og nå er det Spal som står i veien for et skadeskutt Juventus.

Spal overlevde i Serie A ifjor, men ting kan tyde på at ting blir vanskeligere i år. Den andre sesongen er ofte vanskeligere, når suksess skal gjenskapes, og nye mål skal settes etter at de gamle ble nådd. Men til tross for at gjestene ligger langt ned på tabellen er det ingen grunn til å vente en enkel vei til de tre poengene. Om vi har lært en ting av kampene mot Hellas Verona og Brescia er det at Juventus er nødt til å møte topp motiverte, og at de virkelig må gjøre jobben profesjonelt. Selv mot de svakere lagene.

En faktor som neppe gjør veien til ny seier enklere er den stadig lengre og styggere ventekøen utenfor J-Medical. Bakerst i køen har nå Danilo satt seg, etter at han bare holdt ut i omtrent 20 minutter mot Brescia før han måtte av med skade. I tillegg har Alex Sandro reist hjem til Brasil grunnet dødsfall og begravelse av et familiemedlem, og Juventus har dermed ingen rene backer tilgjengelig. Det fører til at noen spillere kan ende opp i uvante posisjoner. Først og fremst Blaise Matuidi ventes bli lidende av dette, og starter nok på venstre back. Dette åpner igjen for at Adrien Rabiot kan få fornyet tillit på midten, og forhåpentligvis har han trent godt etter kampen mot Brescia, og er mer påskrudd nå.

Spal ligger som forventet med begge beina godt plantet i nedrykssumpen. En seier, og tre poeng på fem kamper er rett og slett ikke godt nok, og med mindre de får sving på sakene i nær fremtid kan det bli en lang og tung sesong. Skal de heve seg er Fabio Semplici nødt til å få mer ut av de etablerte navnene sine. For selv i en grå Spal tropp er det flere navn som er gjengangere i Serie A, og som klinger mer eller mindre godt i en Calciofans ører. Etrit Berisha er en kompetent keeper, Nenad Tomovic er en veletablert forsvarer i Serie A, og Mirko Valdifiori var strålende under Sarri i Empoli for noen år siden. I angrepsrekka finner vi spillere som har vært med i “gamet” i flere år allerede, og bli ikke overrasket dersom Paloschi, Missiroli, Petagna, og Floccari sammen scorer nok mål til å berge plassen. Lagets toppscorer er tankspissen Andrea Petagna, som står med to mål og en assist på de første fem kampene. Dersom Juve kan ha kontroll på Petagna, vil det nøytralisere en viktig del av Spals angrepsspill. 

 

Mulige lagopsstillinger:

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Matuidi; Khedira, Pjanic, Rabiot; Ramsey; Dybala, Ronaldo.

Spal: (3-5-2): Berisha; Tomovic, Vicari, Igor; Sala, Murgia, Valdifiori, Jankovic, Reca; Paloschi, Petagna.

 

Kampen streames på Strive, med kampstart 15:00. God kamp og Forza Juve!