Godkjent start på Champions League eventyret


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 19. september 2019 kl. 01:38

Juventus ledet 2-0 borte mot Atletico Madrid, men nok en gang slet man med defensive dødballer. Dermed utlignet vertene helt på tampen, og det endte med 2-2 på Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Trippier, Savic, Gimenez, Lodi (Vitolo 76); Koke, Thomas (Herrera 76), Saul, Lemar (Correa 60); Felix, Costa.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro; Khedira (Bentancur 69), Pjanic (Ramsey 87), Matuidi; Cuadrado, Higuain (Dybala 80), Ronaldo.

 

Det var mange som spådde og ventet en nervøs og avventende affære på Wanda Metropolitano, mellom to lag som er kjent for å prioritere balanse og kontroll. Og slik ble det også. En stund. I den første omgangen følte lagene litt på hverandre uten å risikere så mye, og det ble stort sett med halvsjansene. Vertene fra Madrid hadde et lite overtak, men til tross for noen brukbare headinger og et raid som endte med en lompe rett på Szczensy fra Felix, var det lite å notere fra de første 45.

Men i den andre smalt det umiddelbart! Det tok bare tre minutter før Juventus tok ledelsen, og det var Juan Cuadrado som sendte Juve i føringen! Leonardo Bonucci finner Higuain med en strålende pasning i bakrom, og argentineren satte fart fremover, før han trilla på tvers til en fremadstormende Cuadrado. Colombianeren vrikka litt på hofter og bein, rykket innover, og med venstrefoten hamra han kula i lengste kryss bak Oblak! En fantastisk avslutning og en strålende kontring! Etter dette tok Juve mer kontroll på oppgjøret, og spilte med mer selvtillit. Og etter drøye timen spilt smalt det igjen! Cristiano Ronaldo avanserer langs venstrekanten, og tar med seg Alex Sandro fremover. Brasilianeren serverer et aldeles utsøkt innlegg rett over hårstussen til en Atleticoforsvarer og rett på pannebrasken til Matuidi som stanger inn 2-0! 

Men Juve var ikke i paradis lenge. Det tok bare omtrent fem minutter før Atletico reduserte. Et frispark svinges mot bakre stolpe, der Gimenez vant duellen og heada på tvers til Savic som kriget inn 2-1. Og igjen var det på defensiv dødball Juve slapp inn. Til tross for at de prøvde hardt ble det aldri den skikkelige sluttspurten fra vertene. De etablerte et visst trykk, og skapte noen muligheter, men det virket som at Juve hadde ganske god kontroll på situasjonen. Helt til Atletico fikk en ny dødball idet vi entret overtid. En corner svinges inn, og innbytter Herrera stanger kula i lengste, og defensiv dødball ble igjen Juventus’ bane. At et lag med så gode forutsetninger for å stange unna skal slite såpass på defensive dødballer er rett og slett et enormt mysterium, og noe man virkelig er nødt til å finne ut av. Bonucci selv antydet såpass etter matchen. 

Det endte dermed 2-2 mellom Atletico og Juventus, og selv om uavgjort borte mot det andre storlaget i gruppa i utgangspunktet er godkjent er det bittert at det ryker etter å ha ledet 2-0. I den andre kampen i gruppa slo Lokomotiv Moskva overraskende Bayer Leverkusen 2-1, og russerne leder dermed gruppa etter kampdag 1. Juves neste Champions League kamp spilles mot Bayer Leverkusen 1. Oktober, og neste kamp kommer allerede nå på lørdag hjemme mot Hellas Verona.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Trygg igjen, og gjør en god kamp. Kan ikke lastes for noen av målene. 6,5.

Danilo: Gjør en del bra, og er villig fremover. Men har flere svake oppspill og pasninger. 6.

Bonucci: Stor kamp av kveldens kaptein. Enorm i duellene, veldig trygg med ball og serverer på fantastisk vis til Higuain på 1-0. 8 BB.

De Ligt: Hans beste kamp for Juve. Stor og sterk i duellene, og spiller trygt og fornuftig med ball. 7.

Sandro: Nærmer seg toppnivået fra noen år siden. Villig fremover, har god kontroll bakover, og pisker på fantastisk vis inn innlegget som gir 2-0. 7,5.

Khedira: Det går litt for sakte med tyskeren. Han bruker for mange touch, dreper overganger, og truer heller ikke rom fra dypet. 5.

Pjanic: Veldig god kamp fra Pjanic! Styrer tempoet fra midten, spiller raskt, presist og på få touch. Veldig god på å spille av Atleticos høye press. 7,5.

Matuidi: Han løper mye, og truer fremover med løp inn bak vertenes forsvar, og belønnes med scoring idag. Men med ball gjør han en del rart. 7.

Cuadrado: Bedre enn på en god stund, og scorer et strålende mål. Men har også flere tilfeller av gamle synder, der han bruker for lang tid og tar uforståelige valg. 7.

Higuain: Pakkes veldig godt inn før pause, og kommer noe bedre til sin rett etter. Veldig god involvering på 1-0, men burde kanskje prøvd å finne Ronaldo på bakre når han senere i kampen valgte å skyte. 6,5.

Ronaldo: Alltid villig, kommer til noen avslutninger, og burde blitt servert på bakre to ganger som burde endt i mål. Centimetere unna å bli matchvinner på overtid med et strålende raid, men avslutningen barberte lengste stolpe. 7.

 

Bentancur: Spiller stort sett trygt og greit, men det er han som glipper Savic på 2-1. 6.

Dybala: Spiller ikke nok til å bli vurdert, men er spillesugen og har noen gode initiativer. IG.

Ramsey: IG.