Atletico Madrid - Juventus, 18.09.19 kl. 21.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 18. september 2019 kl. 12:17

Det er duket for et gigantoppgjør allerede i årets første Champions League-kamp når Juventus gjester Atletico Madrid. 

For de rødhvite fra den spanske hovedstaden har vist seg som en tøff motstander ved flere anledninger. Juventus klarte å snu 0-2 til 3-2 i fjorårets åttedelsfinale, mens Atlético trakk det lengste strået da begge avanserte fra gruppespillet i 2014/15. Oppgjørene mellom de to lagene er alltid harde, spesielt i Madrid. Fra Simeone tok over føringen har Atlético holdt nullen flest ganger av samtlige lag i Champions League med 34 (!) kamper uten baklengs fra 2013. Årets utgave mangler riktignok Griezmann, Rodri og Gòdin, men har til gjengjeld fått inn Joao Felix. Den unge portugiseren viste seg blant annet frem i sommerens ICC mot nettopp Juventus i Stockholm, med to fine scoringer.

Det samme kan absolutt sies om Cristiano Ronaldo, som mer eller mindre har gjort Champions League til sin turnering med fire triumfer og alle mulige personlige rekorder. Blant dem er flest mål (126 mål på 162 kamper) og flest kamper med mål (82 av 162). Atlético er dessuten motstander Ronaldo har scoret nest flest mål mot, med 25 mål på 32 kamper, inklusive hat-tricket som sendte Juventus videre i fjor. 

Foran sin debut i Champions League for Juventus ville ikke Sarri legge press på laget. "Vi må tilnærme oss turneringen på en bestemt, men kontrollert måte, nyte fotballen og ikke tenke at turneringen må vinnes for en hver pris. Italiensk fotball er ikke lenger den beste i Europa, noe de siste 20 årene i Europa har vist. Som Juventus skal vi selvsagt gjøre alt vi kan for å vinne, men vi vet samtidig at 10-12 andre lag tenker det samme og har de samme ressursene som oss."

"Atletico mistet en fantastisk spiller i Griezmann, men erstattet han med spennende Joao Felix. Samtidig har spillere som Saul Niguez tatt store steg og blir en vanskelig spiller å møte. Atletico har kvaliteten til å slå samtlige lag, men man trenger også mental styrke, teknikk, riktig taktikk og en porsjon flaks."

Når det gjelder forventet lagoppstilling ville ikke Sarri avsløre mye, men det er forventet at han vil stille et lignende lag som foregående runder, med unntak av skader. Det betyr at Dybala trolig henvises til benken nok en gang, mens Bernardeschi fyller inn for Costa. Pjanic er forventet å være tilbake i elleveren til tross for at han gikk tidlig av banen mot Fiorentina. På benk sitter dermed Bentancur, Rabiot og Ramsey.

Forventet lag: Szczesny; Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo

Hos Atletico er det ventet at Diego Costa blir makkeren til Joao Felix foran Morata, mens Lemar trolig ligger like bak i en smal 4-3-1-2-formasjon. Nyervervelsen Trippier får ansvaret med å passe på Ronaldo, mens Koke og Saul Niguez skal bryte Juventus ned sentralt.

Forventet lag: Oblak; Trippier, Savic, Gimenez, Lodi; Koke, Partey, Saul; Lemar; Diego Costa, J. Felix

Juventus vil nok være greit fornøyd med et uavgjortresultat, noe som fort kan prege kampbildet. Sannsynligvis må man opp på 13 poeng for å avansere fra gruppen, som betyr minst fire poeng fra bortekampene mot Atletico, Leverkusen og Lokomotiv Mosvka.