Juventus - Napoli 4-3


Skrevet av Gunnar Arnstad
Søndag 1. september 2019 kl. 10:38

For noen rammer vi hadde under gårsdagens kamp. Fino Alla Fine? Kjempe til siste slutt. Ja, det viste seg å bli viktig. Jeg våknet med gåsehud søndag morgen. Så vi de to lagene som skal kjempe om Scudettoen i gårsdagens kamp? Det så virkelig sånn ut. Spillestilen som ofte har definert lag i italia ¨catenaccio¨ var ikke akkurat å kjenne igjen. Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp!!

På sidelinjen ledet assistent Martusciello Sarris utvalgte på en offensiv måte. Et lag bestående av mye rutine og tette relasjoner var ikke sjokkerende mot dagens gode motstander. Det var også duket for noen debutanter i Danilo og de Ligt. Carlo Ancelotti falt også på en lagoppstilling mange kunne gjettet på forhånd. Juventus gikk ut i et høyt, aggressivt press og fikk egentlig godt betalt med en del gode brudd i starten av kampen. Mye motor på midten gjør at vi klarer å opprettholde gode aksjoner i det høye presset. Dessverre måtte De Sciglio av med en skade etter kun 15 minutter. Dermed duket for Danilo sin første hjemmekamp for Juventus. Han svarte umiddelbart på tilliten. Etter kun 16 minutter var det sjokkerende hvor dårlig balanse Napoli hadde på offensiv corner. Juventus har gode kontringsspillere i Costa og Ronaldo, der også Higuain og Danilo tok innløpene i boks. Strålende assist av Costa som oser av selvtillit denne høsten.

2-0 kommer i mer etablerte former hvor Napoli sliter med å ta ut dype løp mellom forsvar- og midtbaneledd. Passive og flate slipper de Matuidi inn i mellom seg som på strålende vis får pirket ballen inn i boks til feilvendt Higuain. Heldig og dyktig er han klinisk som alltid mot Napoli.

Ronaldo sin scoring er strålende. Igjen er Matuidi og Costa innvolvert. Sistnevnte leverer en strålende 45 vinklet pasning inn i boks. Her ligger Cristiano allerede to-tre trekk foran forsvaret til Napoli og kan bruke all sin tid til utførelse på sparket nede til høyre for Meret. Noe humoristiske trekk i VAR-feiringen der av Ronaldo.  3-0. Kampe skal være finito.  

Neida. Ny-innkjøpte Manolas fra Roma viser lederegenskaper hvor han perfekt kommer på blinsiden av stopperne på en offensiv dødball. Her setter Juve linja relativt høyt, men er alt for treige på å falle av. Både Bonucci og De ligt er ute av posisjon og ser ikke hva som kommer. Chiellini river seg nok i ¨håret¨. På 3-2 scoringen noen minutter senere kan man legge skylden på mange. Men, sjokkerende at de Ligt ikke er orientert og posisjonert på en bedre måte i boks. Han kunne da hatt en mye bedre utgangsposisjon til å ta ut Lozano. 3-3 minner mye om 3-1 scoringen til Manolas. Alt for enkelt får de komme inn bak oss. Vi er ikke i stand til å stange ut ballen engang. Veldig på etterskudd og samspillet med keeper er heller ikke tilstede. Dette er detaljer som må på plass om man skal vinne CL kamper utover 2020. Uten Chiellini forventes det at Bonucci, De ligt og sisteskansen skal ta mer ansvar.

Jeg må ærlig innrømme at jeg synes 4-3 scoringen på overtid kommer på en veldig uheldig måte. Ikke bare har vi alle sansen for Koulibaly som menneske og spiller, men vi hadde heller sett Costas langskudd gå inn. Nå venter en tøff bortekamp i Firenze 15. september. Uansett. 6 av 6 poeng og vi rir videre til Firenze.

Forza Juve!

 

Spillerbørs

Juventus (4-3-3): Wojciech Szczesy – Alex Sandro – Matthijs de Ligt – Leonardo Bonucci (C) – Mattias De Sciglio – Blase Matuidi – Miralem Pjanic – Sami Khedira – Cristiano Ronaldo – Gonzalo Higuain – Douglas Costa

Napoli (4-2-3-1): Alex Meret – Giovanni Di Lorenzo – Kostas Manolas – Kalidou Koulibaly – Faouzi Ghoulam – Allan – Piotr Zielinski – Jose Callejon – Fabian – Lorenzo Insigne (C) – Dries Mertens


Wojciech Szczesny – Flott redning på skudd fra Allan i førsteomgang. Dårlig sikt, men hurtige reflekser i god strekk.  Ellers trygg og god med ball. Dessverre alt for dårlig kommunikasjon og samspill på dødballer imot. Sett det før. 5.

Mattia De Sciglio –  Ute etter kun 15 minutter med skade. I/G

Leonardo Bonucci -. Behersker angrepsspillet best i denne kampen. Rolig med ball og evner å sette i gang et enkelt og presist pasningsspill. Sliter på dødballer imot. Han og De ligt sitter nok allerede under videoanalyse. 5.5

Matthijs de Ligt – Er en midtstopper som skal flytte beina fort, vinne dueller i lufta og legge stolthet i å blokkere og nekte avslutninger. I dag sliter han egentlig med å vise sin spisskompetanse i forsvar. Godkjent med ball i beina. Ingen god debut fra det gigantiske stoppertalentet 4.5

Alex Sandro - Flere gode offensive og defensive løp. Står kampen godt og har mange gode initiativ som skaper rom for medspillere. 6

Sami Khedira – Stødig prestasjon fra den rutinerte tyskeren. Er dyktig i å styre variasjon i presshøyde med frontrekken. Gjør ting enkelt og hadde fortjent bedre skjebne når han løsnet skudd i 1.omgangen. Blir noe sliten og anonym i 2.omgang. 6

Blaise Matuidi – Utrolig ubehagelig å spille mot Blaise. Det er dette som gjør at han starter fotballkamper for Juventus. Men, når han i tillegg bidrar med assist og tredje sist på ballen på viktig 3-0 scoring, blir det vanskelig å sette han ut. Ser enkelt ut, men det er utrolig gode valg fra franskmannen med- og uten ball.  6.5.

Miralem Pjanic - Dikterer tempoet som forventet og har også fått en bedre kapasitet. Savnet kanskje noe mer gj.bruddspasninger til kantene når han hadde sjansen, men solid gjennomført kamp. 6.5.

Douglas Costa – Strålende kamp fra Costa. Byr på seg selv på en effektiv måte. Det ser flashy ut, men det viktigste er at det er funksjonelt. Strålende målgivende pasning og skulle stått kronet med et vakkert langskudd. Fortsetter sin gode start og er i dag en toveis spiller i tillegg. Banens Beste spiller. 7.

Gonzalo Higuain – Jobber utrettelig, vender av en av verdens beste midtstoppere før scoringen og ser ut som en team-player hele veien før han går av. 6.

Cristiano Ronaldo – Giftig foran mål og har gode relasjoner med de offensive spillerne til Juve. Hjelper også mer til defensivt enn jeg hadde trodd på forhånd. 6.

Innbyttere:

Danilo – Kom inn etter 15 minutter for De Sciglio. Farten og steget på overgangen gjør han til 1-0 målgjører. Håper han kan vokse på dette. Fikk ikke alt for mye hjelp av indreløpere og midtstopper på ballside når Napoli tok overganger i 2.omgangen. Men, viser likevel gode 1 mot 1 egenskaper defensivt. 6.

Emre Can – Kom inn i 61min for Khedira. Er dessverre med på en svak Juventus periode og sliter litt med forflytningskraften på løp i lengderetning og blir til tider fraløpt av raske Napoli spillere. Ikke så synlig med ball. 5.5

Paulo Dybala – Nyklipt stod han klar. Vår lojale nr.10 fikk kun et kvarter på slutten. Håper Sarri har en god plan for Dybala. Anonym de siste 15 minuttene.

Neste kamp er på søndag 15. september. Da skal vi med 6 av 6 mulige poeng inn til en av de vakreste byene i Italia. Firenze, Fiorentina og Ribery venter.

Forza Juve