Juventus - Napoli, 31.08.2019 kl. 20:45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 31. august 2019 kl. 00:35

Allerede i andre serierunde får Juventus besøk av første storkanon - men man må klare seg uten kaptein Chiellini. 

Vi skriver fortsatt august når Napoli, den klart tøffeste utfordreren til Juventus i Serie A i senere år, kommer på besøk. I år kan mye tyde på at de får solid konkurranse av Contes Inter, men Ancelotti har vært klinkende klar: denne sesongen skal hans lag vinne noe. Den største hindringen de må passere møter dem til en herlig batalje i kveld i Torino. 

For hjemmelagets del kom en nedslående beskjed fredag kveld - Giorgio Chiellini skadet fremre korsbånd på fredagens trening, og må operere. Vår 35 år gamle kaptein har vært skadeutsatt de siste par årene, men dette er hans første korsbåndsskade, og vanligvis kan det ta opp til seks måneder å komme seg tilbake på banen etter noe slikt. Sist ukes matchvinner mister dermed store deler av sesongen, hvilket selvsagt er trist og leit, men også en svekkelse. Det er bare å stole på at de Ligt er klar til å steppe inn og levere fra i kveld, og nederlenderen kommer garantert til å få mye ansvar framover. 

Med Sarris sykdom er det sannsynlig at Juventus må klare seg ikke bare uten kapteinen, men også uten hovedtreneren, til matchen. Tilstanden er etter sigende bedre, men Juventus ønsker at 60-åringen skal hvile seg for å bli helt frisk fra lungebetennelsen fortest mulig, og assistent Martusciello leder laget igjen. Ellers er Ramsey, Perin og Pjaca (ja, han er her faktisk fortsatt) ute - uten at det bør ha stor betydning. Bredden i dette Juve-laget er enorm, nesten for bra (hvordan skal man holde alle fornøyde?!), og det er nok av kvalitetsspillere klare til å legge ned en innsats. 

Spenningsmomentet ligger spesielt i hvorvidt man velger å 'safe' slik som mot Parma, og gå for etablerte alternativer framfor ferske fjes. Mitt tips er at man uten hovedtrener (og kaptein) ønsker å endre minst mulig på laget som oppskriftsmessig slo Parma sist. De Ligt kommer inn for Chiellini, men ellers må nok flere nykommere foreløpig finne seg i å vike for den eldre garde. Tips til lagoppstilling: 

4-3-3: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, de Ligt, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Costa, Higuain, Ronaldo.

Napoli har, i motsetning til de andre topplagene i Serie A, hatt en sommer preget av kontinuitet. Ancelotti går inn i sin andre sesong, og det er gjort lite, men god, business på overgangsmarkedet. Manolas og Lozano er de klareste forsterkningene på et lag som har beholdt sine beste spillere, og som begynner å bli mektig lei av å se Bianconeri det ene hestehodet foran seg på tabellen. Juventus vant begge oppgjør i fjor, og tilsvarende match endte 3-1, også den tidlig i sesongen. Partenopei kommer med fullt mannskap for å rette på den statistikken. 

Sarris gamle elever slo Fiorentina 4-3 i Firenze i en ellevill, kaotisk og kontroversiell åpningsrunde sist helg. Et meget tent hjemmelag satte Koulibaly og co på store prøver, men den knallgode frontrioen Callejon, Mertens og Insigne var i storslag i andre enden og sikret tre poeng, godt hjulpet også av dommer og marginer. En klar filming fra Mertens fikk merkelig nok ingen konsekvenser, selv etter VAR-vurdering, annet enn straffespark. Det er dog liten tvil om at angrepsspillet Napoli viste holder sedvanlig høy klasse og bør holde et 'nykomponert' Juve-forsvar våkne. Til kampen kan det hende at Maksimovic velges foran Di Lorenzo/Hysaj på høyrebacken for å gi defensiv trygghet. Ellers antas det at Ancelotti går for mange av de samme som sist, hvilket gir følgende ellever:

4-2-3-1: Meret; Maksimovic, Manolas, Koulibaly, Rui; Allan, Zielinski; Callejon, Ruiz, Insigne; Mertens.

Bare et kikk på de to lagoppstillingene er nok til å få vann i munnen. Serieåpningen var vorspiel, nå kommer festen - lørdag kveld blir det fotball fra øverste hylle. Klassespillere i alle ledd, en herlig rivalisering, og en tidlig sjekk av tingenes tilstand for Italias to beste lag de siste årene. Det er bare å glede seg!

Kampen dømmes av Daniele Orsato, og vises på Strive. Hvorfor TV2 velger å sende Cagliari-Inter og et par middelmådige La Liga-kamper foran dette og Roma-derbyet på søndag er uvisst. 

Forza Juve!