CL-trekning i dag!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 29. august 2019 kl. 14:45

Litt over klokka seks i kveld trekkes Juventus' motstandere i gruppespillet til Champions League. Sjekk hvem vi kan møte her!

Det er endelig den tiden av året igjen - verdens gjeveste og beste klubbturnering skal sparkes i gang. Kvalifiseringen er unnagjort, og 32 lag skal kjempe om å løfte det berømte Champions League-trofeet på Atatürk Olympic Arena i Istanbul den 30.mai. Trekningen foregår i Monaco i kveld, og Juventus er plassert på øverste seedingsnivå sammen med blant annet tre engelske klubber. UEFA skal også dele ut en rekke individuelle utmerkelser for sist sesong, og Ronaldo er nominert til beste spiller sammen med Messi og van Dijk. 

Sist sesong endte i skuffelse og kvartfinale-exit mot Ajax for Juventus. Man var blant favorittene til å vinne hele greia med CL-ekspert Ronaldo på laget, men kom til kort mot ungdommelige, sprudlende nederlendere på eget gress i Torino. Det er ikke vits i å legge skjul på at Sarri og co sitt store mål denne sesongen er å forbedre Europa-prestasjonen - aller helst ved å gå helt til topps. Ved finaletidspunktet vil det være hele 24 år siden sist Juve kunne løfte bøtta med de store ørene sist.

Første runde av gruppespillet spilles i midten av september, etter første landslagspause. Her er oppsettet for høstens kamper:

Kamp 1: 17./18.september

Kamp 2: 1./2.oktober

Kamp 3: 22./23.oktober

Kamp 4: 5./6.november

Kamp 5: 26./27.november

Kamp 6: 10./11.desember

Lagene er som vanlig delt inn i fire ulike puljer der ligavinnerne fra de høyest rangerte ligaene, samt regjerende Champions League- og Europa League-vinner, befinner seg på øverste nivå. Ellers er lagene sortert etter antall koeffisientpoeng i europeiske turneringer over de fem siste sesongene, der høyest poengsum gir høyest nivå. Slik ser seedingen ut foran kveldens trekning: 

Nivå 1: Liverpool, Chelsea, Manchester City, Barcelona, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain, Zenit St.Petersburg

Nivå 2: Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham, Benfica, Ajax

Nivå 3: Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiakos, Valencia, Inter Milan, Dinamo Zagreb, Club Brugge

Nivå 4: Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta, Lille, Crvena Zvezda, Slavia Praha

Mange potensielt tøffe motstandere her, men det er også muligheter for å få en meget overkommelig gruppe. I mine øyne er følgende to de respektivt enkleste og vanskeligste gruppene å gå videre fra.

Drømmetrekning: Benfica, Dinamo Zagreb, Slavia Praha

Marerittrekning: Tottenham, Valencia, RB Leipzig

Trekningen vises på Viasat 4 fra kl. 17.30. Dette blir spennende!