Parma - Juventus 24.08.2019. kl. 18:00


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 23. august 2019 kl. 22:35

Sommeren nærmer seg slutten, høsten lurer like rundt hjørnet. Og endelig begynner Serie A igjen!

Nok en sommer med påfølgende Calciomercatogalskap synger på siste verset, og som seg hør og bør åpner de regjerende mestrene den påfølgende sesongen. Juventus jakt på å forsvare tittelen begynner i skinkebyen mot et av fjorårets positive overraskelser i Parma Calcio! Det er mye som er nytt ved årets Juventus utgave, og det skal bli veldig interessant å se i hvilken grad Maurizio Sarri har fått satt sitt preg på laget gjennom sommeren. Og ikke minst hvilken utvikling laget får etterhvert som sesongen går.

Morgendagens motstander presterte over hva som var forventet forrige sesong, og endte til slutt oppe på en sterk 14 plass. Ikke verst for et nyopprykket lag! Ledet av en overraskende pigg Gervinho tok Parma mange lag på sengen med sitt gnistrende kontringsspill, og Gervinho har fått en kompis han kan løpe om kapp med på motsatt ving i Yann Karamoh. I midten av angrepet ligger som vanlig luringen Roberto Inglese, og dersom han kan gjøre målpoeng ut av vingenes fart og ferdigheter en mot en kan Parma etablere seg på midten av tabellen igjen. I midtforsvaret er fremdeles tilsynelatende evigunge Bruno Alves sjef, og det blir viktig for D’Aversas menn at portugiseren kan fortsette å nedkjempe alderdommen.

Juventus tok som forventet ifjor sin åttende strake scudetto, og er favoritter til å sikre den niende på rappen også. Men tittelkampen forventes å bli tettere denne sesongen enn i fjor. Massimiliano Allegri er erstattet med Maurizio Sarri, og både Inter og Napoli ser sterkere ut enn de gjorde sist. Spesielt Inter med Antonio Conte virker å ha tatt store steg, så gjenstår det å se om det er nok til å tette luken til Juve. Maurizio Sarri har gjennom hele sin trenergjerning fått kritikk for å ikke rullere nok, og med Juves ekstremt brede spillertropp blir det veldig interessant å se hvordan han løser fordelingen av spilletid. Det blir riktignok ikke hans problem de første to kampene mot Parma og Napoli, ettersom han sliter med lungebetennelse, og assistenttrener Giovanni Martusciello leder laget i disse kampene. Troppen er tilnærmet skadefri, og bare Marko Pjaca og Mattia Perin er utilgjengelige med skader. Aaron Ramsey er imidlertid heller ikke med til Parma, ettersom han ikke er helt i kampform enda.

 

Gazzetta tror lagene stiller slik i årets første kamp:

Parma (4-3-3): Sepe; Laurini, Iacoponi, Alves, Gagliolo; Hernani, Brugman, Barilla; Kulusevski, Inglese, Gervinho.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Rabiot; Costa, Dybala, Ronaldo.

 

Kampen blåses igang lørdag kveld 18:00, og kan sees på Strives TV kanal og strømmetjeneste! God kamp og Forza juve!