Asia-turneen oppsummert


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 28. juli 2019 kl. 20:00

I går returnerte Juventus til Torino etter en ukes lang turné i Sørøst-Asia.

27 spillere ble med på flyet da Maurizio Sarri sist helg tok med seg Juventus utenlands for første gang. Mange juniorspillere fikk bli med som følge av en rekke fravær blant A-lagsspillere, og navn som Ramsey, Costa, Perin og Chiellini (skader), Kean, Dybala, Sandro, Pellegrini og Cuadrado (forlengede pauser) og Khedira (på vei ut) ble utelatt. Med mange fravær, mye reising på kort tid og betydningsløse kamper skal man kanskje ikke legge for mye vekt på det sportslige ved en slik tur. Markedsføring utad og det sosiale i gruppa er nok minst like viktig. Her er likevel en kort oppsummering av det Juventus leverte på banen mot henholdsvis Tottenham, Inter og K-League All Stars. 

Kamp 1: Juventus 2-3 Tottenham Hotspur

J: Higuain, Ronaldo. T: Lamela, Lucas Moura, Kane.

21.juli 2019, kl. 13:35

The National Stadium, Singapore.

Juventus, startoppstilling (4-3-3): Buffon; Cancelo, Bonucci, Rugani, De Sciglio; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo.

I Sarris aller første kamp møtte man sist sesongs Champions League-finalist i Singapore. Til tross for at Juve stilte med et sterkt mannskap var engelskmennene hvassere, spesielt fysisk, og var det beste laget i store deler av kampen. Det var tydelig at Sarri allerede hadde gitt klare beskjeder om hvordan han ønsker at laget skal spille, og spesielt i frispillingen bakfra og risikoen som ble tatt her kunne vi skimte tegn til Sarriball - dog uten særlig foreløpig suksess. Lamela sendte Tottenham foran etter halvtimen etter en Spurs-kontring som følge av et grusomt balltap fra Matuidi. 0-1 var resultatet til pause.

Etter hvilen så Juventus klart bedre ut, og Rabiot, Demiral og (etterhvert) de Ligt fikk sine første minutter i svart-hvitt. Gonzalo Higuain banket inn utligningen like før timen var spilt etter gode kombinasjoner, og Ronaldo fullførte snuoperasjonen et par minutter senere med en godt plassert avslutning fra kort hold. Juve var gode, spesielt i en 20 minutters periode i andre omgang, men tapte likevel etter at Lucas Moura kontret inn utligningen etter balltap fra De Sciglio, og etter et fantastisk Kane-skudd fra midtbanen like før slutt. Szczesny stod langt ute, og kunne ikke annet enn å bivåne et fantastisk seiersmål. 

Kamp 2: Juventus 1-1 Inter (4-3 etter straffer). 

J: Ronaldo. I: de Ligt (selvmål).

24.juli 2019, kl. 13:35

Nanjing Olympic Sports Centre.

Juventus, startoppstilling (4-3-3): Szczesny; Cancelo, de Ligt, Bonucci, De Sciglio; Rabiot, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

Tre dager senere, og turen hadde gått til Kina. Her møtte man Inter i et vennskapelig Derby d'Italia, og ved siden av at de Ligt og Rabiot fikk sine første starter, møtte man også på Antonio Conte for første gang etter at han forlot Juventus. Inter tok tidlig ledelsen etter at de Ligt var uheldig/klønete og satte ballen i eget nett fra hjørnespark. I en jevnspilt førsteomgang uten de helt store sjansene eller den helt store kvaliteten lå Juventus igjen under med 0-1 til pause. 

Et noe friskere Bianconeri kom ut etter pause og fikk til slutt utligningen via frispark. Ronaldo skjøt fra kanten av 16-meteren, via muren, og i nettet bak Padelli. Juve var nærmest seieren herfra og inn, men rytmen i kampen ble ødelagt av en haug med bytter, og det gikk til straffer. Her var superveteran og innbytter Buffon i det umulige hjørnet og reddet tre straffer! Cancelo, Ronaldo, Can og Demiral satte sine for Juventus, mens Rabiot (over) og Bernardeschi (tverrligger) misset. Det holdt til 4-3, da Ranocchia, Longo og Valero brant sine forsøk for Inter.

Kamp 3: K-League All Stars 3-3 Juventus 

K: Osmar, Cesinha, Taggart. J: Muratore, Matuidi, Pereira. 

26.juli 2019, kl. 13:55

Seoul World Cup Stadium

Juventus, startoppstilling (4-3-3): Szczesny; Cancelo, de Ligt, Rugani, Beruatto; Can, Pjanic, Muratore; Bernardeschi, Higuain, Mandzukic.

Den siste matchen kom kun to dager senere, og da hadde Juventus-følget flyttet seg til Seoul i Sør-Korea. Her møtte man et 'stjernelag' fra Sør-Koreas øverste divisjon K-League, dog den klart svakeste av de tre motstanderne på turneen. Det ble et kaotisk oppgjør med to offensive lag, der svakt forsvarsspill og ineffektivitet foran mål førte til at Juventus, på dagen i sin nylanserte bortedrakt, heller ikke her vant etter 90 minutter. Et fantastisk skudd fra Osmar sendte 'hjemmelaget' foran tidlig, men unggutten Muratore banket inn utligningen like etter. Fin angrepsfotball av Juventus der, og Higuain serverte. Til tross for at man dominerte sjansestatistikken var det Cesinha som sørget for neste mål med en flott avslutning, og 1-2 til pause. 

All Stars fortsatte der de slapp, og etter 50 minutter banket Taggart inn nok en flott scoring etter passivt forsvarsspill. Juve reiste seg imidlertid, som i de to øvrige matchene, og Matuidi headet inn reduseringen før Pereira slo en sylfrekk luke inne i 16-meteren og chippet inn utligningen. Litt av et mål! En spinnvill kamp der flere unggutter fikk minutter, og vi skal nok ikke lese så mye ut av prestasjonen her. 

Det var uansett godt å se Juventus igjen etter et langt avbrekk. Nå begynner de virkelige forberedelsene til sesongen. Et par treningsuker venter før man skal til Stockholm for å møte Atletico Madrid den 10.august. Dette er siste treningskamp før kampene begynner å telle, og terminlisten for årets Serie A slippes i morgen (mandag 29.).