De Ligt endelig klar!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 18. juli 2019 kl. 09:20

Juventus fortsetter den aktive sommeren med å avslutte overgangssagaen rundt vidunderbarnet Matthijs de Ligt. 

Etter det som føles som en evighet landet endelig en av Europas aller beste spillere sist sesong i Torino tirsdag kveld. 19 år gamle Matthijs de Ligt har lenge vært ettertraktet blant alle de største klubbene etter supersesongen for Ajax. Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at nederlenderen kom til å signere for en gigant i løpet av sommeren, men det er først de seneste ukene at Juventus har blitt trukket fram blant disse kandidatene. Nå er han offisielt bekreftet som Bianconero. 

Etter lange forhandlinger, der spesielt Paris Saint Germain og Barcelona lenge var inne i bildet, lyktes det endelig Paratici og co å komme til enighet om de personlige betingelsene en tid tilbake. Kun detaljer og forhandlinger med Ajax har pågått den siste uka, og Juventus bekrefter i morges en overgangssum på 75 millioner euro, der man betaler ytterligere 10,5 i bonuser. Agent Raiola skal ha forhandlet fram en femårksontrakt med årslønn (netto) på 7,5 millioner euro, som potensielt kan stige til rundt 12 millioner, for sin klient, hvilket gjør de Ligt til den nest best betalte spilleren i Juventus og i Serie A, etter Ronaldo. Kontrakten inneholder dessuten en utkjøpsklausul på 150 millioner euro, som ikke aktiveres før i 2022, og som potensielt kan stige. Villigheten til å gi en slik klausul var etter sigende avgjørende, da PSG ikke var interessert i dette. 

Etter medisinsk test onsdag signerer altså mannen/gutten, som Fabio Capello omtalte som det største midtstoppertalentet han noensinne har sett, offisielt på torsdag. Signeringen føyer seg inn i rekken av fremtidsrettede kjøp denne sommeren, der Juventus sist uke signerte de unge midtstopperne Cristian Romero (fra Genoa for 26m, lånes ut til Genoa kommende sesong) og Merih Demiral (fra Sassuolo for 18m). Posisjonen som kanskje så litt tynt besatt ut for en måned siden virker plutselig som kanskje den mest solide i det som begynner å ligne et skremmende sterkt Juventus. I de Ligts tilfelle er det, til tross for ung alder, liten tvil om at han går rett inn og forsterker laget fra i dag. De færreste glemmer vel hvordan fjorårets Golden Boy-vinner stanget oss ut av Champions League i vårens kvartfinale. 

Ellers har som kjent Buffon returnert etter et år i Paris, hvilket presser Perin ut av laget. Fjorårssesongens reservekeeper er i skrivende stund i ferd med å signere for Benfica i en overgang verdt rundt 15 millioner euro. Det meldes dessuten om at Inters Icardi er et mål for Juventus. Dette hadde blitt en dyr deal, og man måtte sannsynligvis ha ofret Higuain og/eller Mandzukic. I tillegg signerte man Hamza Rafia, en unggutt fra Lyon, for en mindre sum på tirsdag. I Torino skjer det med andre ord ting hele tiden, og det er stor positivtet rundt gjengen som reiser østover mot Singapore for pre-season-turné om et par dager.

For en sommer så langt!