Mercatoen i full gang!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 2. juli 2019 kl. 00:00

Overgangsvinduet åpnet offisielt mandag, men for Juves del har sommerhandelen startet for lengst. Med Rabiot som senestemann bekreftet inn kommer det her en oversikt over aktiviteten fra Paratici og co så langt. 

Juventus er i gang med en omveltende sommer. Etter at Marotta forlot klubben tidligere i år, har mer ansvar falt på skuldrene til Fabio Paratici og Pavel Nedved. De har satt i gang en aldri så liten revolusjon ved å kvitte seg med pragmatiske Allegri og ansette prinsippfaste Sarri for et par uker siden. Den notoriske vinneren, mannen med fem strake ligagull, erstattes av en som er kjent for feiende flott angrepsfotball, men som aldri har vunnet en ligatittel. Det tas risiko for å gjøre laget enda sterkere, spesielt offensivt og i Europa. Prosessen med å finne spillere til den tidligere Napoli- og Chelsea-sjefen har lenge vært i full gang, men de siste dagene har ting virkelig begynt å materialisere seg. 

Bekreftet inn:

Aaron Ramsey var førstemann inn portene denne sommeren, og har egentlig bare ventet på juli de siste par månedene. Waliseren postet mandag det første bildet av seg selv i Juventus-drakt, og kommer til å overta nummer 8, som har stått ledig siden Marchisio dro. Midtbanemannen, som har rukket å bli 28, tar med seg massevis av erfaring fra Arsenal, der han de siste 11 årene har rukket å få med seg over 250 kamper. 

I går kom dessuten bekreftelsen på at venstreback-'byttehandelen' med Roma, som skjedde raskt og knirkefritt, var i boks. 20 år gamle Luca Pellegrini, som var på utlån i Cagliari sist sesong og var en viktig mann i Italia sin fjerdeplass i U20-VM, kommer inn for 22 millioner euro, på en fireårskontrakt. Han blir sannsynligvis bakcup for Alex Sandro, eller lånt ut for å få erfaring. Ut gikk Leonardo Spinazzola, Roma betaler 29 millioner euro for 26-åringen. Spinazzola gjorde tidvis en god figur i innhoppene han fikk i fjor, men stilte klart bak i køen, og da er det vel ålreit å satse på en yngre Pellegrini, spesielt når man tjener penger på det. 

Og som nevnt kom det altså en ny mann inn mandag: Adrien Rabiot bestod den medisinske testen og kommer gratis fra PSG etter at kontrakten hans løp ut. Franskmannen er kun 24, men har allerede rukket å raske med seg en haug av trofeer fra Paris. Han har 150 kamper for PSG, og rakk å spille seg til fast plass både i den franske hovedstaden og landslagsplass før konflikter den senere tiden har fryst ham ut i begge leirene. La oss håpe at det er en profesjonell og motivert midtbanemann som dukker opp på Vinovo framover, talentet er det ingenting å si på. Det ryktes en fireårskontrakt verdt 7 millioner euro pr. sesong, og han vil presenteres offisielt på tirsdag. 

Ryktet inn:

På ryktesiden har det lenge blitt spekulert i om Juventus sin store signering denne sommeren kommer til å bli Matthijs De Ligt. 19-åringen, som sendte oss ut av Champions League, har de siste ukene blitt sterkt linket til PSG og Juventus, men de fleste rapporter tyder på at Paratici skal ha dratt i land en deal med Ajax og agent Raiola. Ryktene sier rundt 80 millioner euro, femårskontrakt verdt 12 millioner euro pr. sesong og en utkjøpsklausul på rundt 150 millioner euro. Det er bare å vente og se hva som skjer her.

Gianluigi Buffon (!!) har dessuten den seneste uken blitt sterkt linket til et comeback i Juve etter at kontrakten med PSG ble terminert. Det sies at Gigi er tiltenkt rollen som andrekeeper bak Szczesny, og at han med det starter et 'langtidsprosjekt' i Torino, der han ventes å ta på seg en direktørrolle etter å ha lagt opp. Den så vi ikke komme!

Andre potensielle navn, som det har blitt litt mer stille rundt de siste dagene, er Paul Pogba, Merih Demiral, Cristian Romero, Hamed Traore og Kieran Trippier. Om (noen av) disse skal inn i tillegg til De Ligt og Buffon avhenger sannsynligvis av hvorvidt spillere som Cancelo og et par midtbanemenn blir eller ikke. 

Bekreftet ut:

Av navn som er bekreftet ut, har vi en rekke notoriske utlånsspillere. Audero (Sampdoria, 20m), Sturaro (Genoa, 16,5m), Orsolini (Bologna, 15m), Cerri (Cagliari, 9m), Favilli (Genoa, 7m), Marrone (Verona, 1m), Rogerio og Pinelli (Sassuolo, ukjent) og Barlocco (Vicenza, free transfer) er alle ute. Caceres (Lazio) returnerer til hovedstaden etter utlånsavtalen, Barzagli har lagt opp, og det ryktes at flere er på vei mot utgangsdøra.

 Ryktet ut:

Joao Cancelo har lenge blitt linket til Manchester City, og det ventes at portugiseren kan gå for en sum mellom 50 og 60 millioner euro. Det har vært litt stille på den fronten den siste uka, men dette er en sak som har gått igjen over en lengre periode, og det virker som at den svært lovende backen kan være på vei til Pep og PL. 

Det begynner dessuten å bli ganske fullt på midtbanen, og Tuttosport hevdet på søndag at Blaise Matuidi og Sami Khedira begge kom til å bli solgt i sommer. MLS nevnes som en mulig destinasjon for Khedira, Monaco eller Al-Duhail (Benatias qatarske klubb) for Matuidi. Det virker temmelig sikkert at minst en av disse forsvinner, spesielt siden Bentancur nylig signerte en femårskontrakt. Samtidig har det blitt spekulert løst i om Bonucci blir værende om De Ligt kommer. PSG, Manchester City og New York City har blitt nevnt som mulige arbeidsgivere for Leo. 

Det spørs også om Higuain, som har returnert etter relativt mislykkede låneopphold i Milan og Chelsea, har en framtid i Juventus med sin lønn, og med Ronaldo, Mandzukic og co tilstede. Agenten hans har hevdet at kun Juve er aktuelt i Italia, så en eventuell overgang måtte isåfall ha skjedd med en utenlandsk klubb. Sist men ikke minst har det blitt nevnt at Perin ser seg om etter en ny klubb grunnet et ønske om mer spilletid. 

Med andre ord: Juventus har vært tidlig ute med en del overganger også i år. Sommerenes Mercato er imidlertid langt fra over, og vi har mye å se fram til mens vi venter på sesongstart de kommende dagene og ukene. Dette begynner å se lovende ut!