Cristiano Ronaldo er årets spiller!


Skrevet av Gjesteskribent
Søndag 2. juni 2019 kl. 12:49

I sin debutsesong leverte Ronaldo til forventning og sikret Juventus seriegullet. Dessverre kom laget til kort i Europa, uten at det kan tilskrives portugiseren.

Fjorårets største overgang fant sted da Ronaldo valgte å bytte ut Real Madrid til fordel for Juventus i en overgang verdt €100m i overgangssum og enda mer i totallønn. Forventningene var skyhøye, både sportslig og kommersielt. Fasiten etter et år er at Ronaldo har vært toneangivende og viktig for Juventus, men at han og laget enda ikke har fått ut det optimale av hverandre. Det er nok en av de viktigste årsaken til trenerbytte som finner sted i skrivende stund, selv om det fremdeles er usikkert hvem som kommer inn dørene. De tre heteste kandidatene er Sarri, Guardiola og Pochettino, hvor en avgjørelse nok finner sted i løpet av de neste par dagene.

Tilbake til Ronaldo har han stukket av med flest "månedens spiller"-kåringer denne sesongen og levert både best og mest stabilt gjennom 2018/19. På totalt 43 opptredener har han scoret 28 ganger og slått 13 målgivende pasninger. Det gjør han til soleklar poengkonge i Juventus. Av scoringene kom 21 i Serie A, seks i Champions League og den siste i Supercoppa Italiana. I Europa kom fem av de seks scoringene i løpet av sluttspillets tre siste kamper, med et fantastisk hat-trick mot Atletico Madrid og scoring både borte og hjemme mot Ajax. Ronaldo var med andre ord toneangivende i turneringen han ble hentet for å vinne, men dessverre holdt ikke kollektive og det taktiske til videre spill.

Foran neste sesong vil det igjen hvile store forventninger på Ronaldo til å øke prestasjonene ytterligere, et press han elsker å ha på seg. Med en ny trener inn og en forventet offensiv tilnærming vil nok både Juventus og Ronaldo ha gode muligheter til å levere flere scoringer og styre mer av spillet. For Allegri byttes ikke ut av direkte resultatmessige årsaker, selv om Champions League-sluttspillet har endt i kvartfinale de siste to årene. Han byttes ut fordi ledelsen og spillergruppen ønsker en annen tilnærming, med et bedre offensivt spill og fokus på å styre selv de største kampene. Det bør passe Ronaldo som hånd i hanske.