Svak avslutning i Allegris siste kamp for Juventus


Skrevet av Steinar Johnsen
Mandag 27. mai 2019 kl. 00:03

Det ble dessverre ingen verdig avslutning for Massimiliano Allegri i Genova i kveld. Juventus bar nok en gang preg av at sesongen i realiteten er ferdig og hjemmelaget utnyttet til slutt dette.

Smpdoria (4-3-1-2): Rafael; Sala, Colley, Ferrari, Bereszynski; Praet, Linetty, Barretto (Vieira 70); Ramirez (Caprari 57); Defrel, Quagliarella (Gabbiadini 78)

Juventus (4-4-2): Pinsoglio; Caceres, Rugani, Chiellini (Bonucci 65), De Sciglio; Cuadrado, Can (Portanova 58), Bentancur, Pereira (Caviglia 75); Dybala, Kean

Allegris siste startoppstilling ble nøyaktig som vi tippet. Med dette satte Allegri en uslåelig rekord, nemlig at Juventus ikke har stilt med samme startoppstilling to ganger på rad i hele sesongen. 

Kampen ble dessverre akkurat som fryktet. Det var svært tydelig at det var to lag i feriemodus, og selv om Juventus styrte store deler av matchen, var det knapt nok målsjanser å snakke om. Vendepunktet i kampen kom da Emre Can fikk trøbbel med en ankel og måtte forlate banen etter 58 minutter. Selv om debutanten Portanova som erstattet Can viste lovende takter, var det ingen tvil om at Sampdoria da skjønte at her var det mulig å stjele matchen. Det hele lignet sånn sett på matchen mot Roma der Juve styrte lenge, men rett og slett ikke orket å holde trykket hele veien. 

Etter 84 minutter endte en pasning fra Gabbiadini i beina på Defrel som med et realt strømpeskudd lurte keeper Pinsoglio. Etter dette fikk hjemmelaget mer selvtillit og spilte seg på overtid fram til et frispark i god skuddposisjon. Caprari viste frem godfoten og limte ballen i krysset bak en utspilt Pinsoglio, et aldeles nydelig skudd. Ikke lenge etter blåste dommeren av og spillerne kan endelig avslutte denne sesongen. Kampene etter Champions League-fadesen var vært meget lite inspirerende, så det føles greit at sesongen er over nå.

Det som virkelig blir spennende nå er selvsagt hvem som blir Allegris etterfølger. Paratici har uttalt at alle turneringer skal spilles ferdig før man kan gjøre noen konklusjoner, og dette fører vel neppe til mindre spekulasjoner i forhold til Sarri og Pochettino. Også eventuelle nye spillerinvesteringer settes på vent før ny sjef er på plass. Paratici har også benektet at Juventus har kontaktet Guardiola. Så det nærmeste vi kommer Guardiola på en stund, er nok at Allegri hadde anlagt en kledelig Guardiola-sveis i sin siste kamp for klubben.

Spillerbørs:

Pinsoglio: Hadde foruten målene svært lite å gjøre kampen igjennom. Burde nok gjort det bedre på det første målet, sjanseløs på frisparket til Caprari. 5,0.

Caceres: God kontroll defensivt som høyreback i sin forhåpentlig siste match for Juventus. Bidro lite fremover. 6,0.

Rugani: Hadde egentlig grei kontroll med spissene til Samp, men lager som vanlig noen unødvendige frispark, deriblant det som fører til 2-0. 6,0.

Chiellini: Grei kontroll også han i og med at Sampdoria hadde svært lite å komme med de første 70-75 minuttene. Slår noen gode pasninger offensivt. 6,5. 

De Sciglio: Helt grei kontroll defensivt også han, men offensivt var det ingenting som stemte på venstrebacken. Svak match. 5,5.

Can: Ny god kamp. Vinner dueller, løper opp motstpillere og slår noen gode offensive pasninger også. Juventus mistet taket på kampen da han måtte byttes ut. 7,0 BB.

Bentancur: Grei kamp av uruguyaneren. Bra fart i beina, forsøker også å flytte ballen hurtig. Også med fremover på banen, kommer til en farlig avslutning som blir blokkert. 6.5.

Pereira: Grei kamp, viser prov på god basisteknikk og slår trygge pasninger. Virker dog å mangle tempo, så jeg føler meg ikke trygg på at vi ser han flere ganger på førstelaget 5,5.

Cuadrado: Hva skal man si? Er blant de få som kan skape noe på egenhånd i dag, men effektiviteten er helt håpløs. De gangene har kommer i gode posisjoner, velger han ofte å dra ned tempoet slik at alt renner ut i sanden. Dårlige valg gang på gang, men slår riktignok et par gode innlegg. Sliter også med å dra av motspillere, som han vanligvis er bra på.  4.5.

Dybala: Svak igjen. Trekker en del dypt for å involvere seg, men lykkes ikke med alle involveringene sine. Mer og mer usynlig utover i kampen. 5,5.

Kean: Ny god kamp. Ser farlig ut hele veien, er hele tiden klar for å starte i bakrom. Dog litt for hissig, slik at det ble mye offside i dag. Sterk og god i nærduellene. Imponerende sesong av Kean. 7,0.

 

Portanova: Klarer ikke erstatte Can, men likevel et positivt innhopp. Byr på seg selv og slår noen gode pasninger. Lovende debut av 18-åringen. 6,0.

Bonucci: Erstatter Chiellini de siste 25 minuttene, uten å gjøre stort ut av seg. 

Caviglia: IG.