Sampdoria - Juventus 26.05.19 kl. 18.00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 26. mai 2019 kl. 14:05

Årets siste kamp på trappene, og et reservepreget Juventus er i Genova på en sjarmøretappe. 

Vårsesongen har vært en litt seig affære etter CL-exiten, og det har blitt mange relativt betydningsløse kamper i Serie A for Juventus. Sist uke fikk Allegri og Barzagli en verdig avskjed hjemme mot Atalanta. Søndag kveld kommer den endelige avskjeden med den legendariske duoen, borte mot Sampdoria. Det er dog ikke allverdens annet enn stolthet å spille om for de to lagene her. 

Sampdoria var en god stund med i kampen om en plass i Europa, men en svak april måned hektet Giampaolos menn av. 1-2-5 på de åtte siste sier mye om hvorfor de har seilt akterut, til tross for Fabio Quagliarellas fantastiske scoringsform på topp. Med hele 26 scoringer ser det unektelig ut til at veteranen får tittelen som Capocannoniere - han har fire mål til gode på nestemann på lista før siste runde.

Giampaolos lag er ofte underholdende å se på, og har stabilisert seg som en middelhavsfarer i Serie A. I år har, uvanlig nok, hjemmeformen vært en svakhet for Samp - bare i serien har de syv hjemmetap. Det defensive er en akilleshæl med 51 innslupne mål, og det at forsvarsspillerne Murru og Andersen er ute til oppgjøret gjør det ikke lettere for Giampaolo og co. I motsatt oppgjør, det siste i 2018, ble to Ronaldo-mål utslagsgivende i deres 1-2-tap i Torino. Sannsynlig oppstilling for kveldens hjemmelag: 

4-3-1-2: Rafael; Bereszynski, Ferrari, Colley, Sala; Barreto, Praet, Linetty; Ramirez; Defrel, Quagliarella.

For Juves del har fokus vært mest på det som skjer utenfor banen de seneste ukene. En ny trener må inn, og i skrivende stund ser det ut til at Sarri er det heteste navnet. I tillegg har vi en spennende sommer foran oss der navn som Milinkovic-Savic og Romero er de seneste som er sterkt linket til klubben. Det blir interessant å se i hvilken retning Paratici, Nedved og co velger å styre skuta etter historisk suksessrike år under Allegri. 

Sesongen er ferdig for lengst, og Allegri har i sin siste kamp gitt plass til flere unggutter i kamptroppen. Khedira, Perin og Costa er ute med skader, Bernardeschi og Matuidi er suspendert, Ronaldo hviles før landslagsoppdrag og Sandro, Szczesny, Mandzukic og Cancelo får alle hvile grunnet småskader. Det gir plass i troppen til navn som Portanova, Pereira og Nicolussi Caviglia, og en trofast sliter som Pinsoglio kan faktisk få sine første minutter for sesongen. Mulig lagoppstilling:

4-4-2: Pinsoglio; Caceres, Rugani, Chiellini, De Sciglio; Cuadrado, Can, Bentancur, Pereira; Kean, Dybala.

La oss håpe at disse gutta kan gi Allegri en verdig avskjed, med lave skuldre og godt spill på en tøff bortearena. Det er mange kamper som spilles senere i kveld som, for den nøytrale tilskuer, er langt mer interessante. I Serie A er det et rotterace både om de siste Champions League-plassene og om å unngå nedrykk. Da er det perfekt at Juventus, som dømmes av Luigi Nasca, spiller et par timer før.

Matchen vises, som alltid, på Strive.

Forza Juve!