Poengdeling før festen i Allegri og Barzaglis siste hjemmekamp


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 20. mai 2019 kl. 01:26

Etter flere uker med venting fikk Juventus omsider troféet og det endelige beviset på at Juventus er seriemestere igjen!

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Barzagli (Mandzukic 61), Bonucci, Sandro (Bernardeschi 46); Can, Pjanic, Matuidi (Kean 85); Cuadrado, Dybala, Ronaldo.

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Hateboer, Djimsiti, Masiello; Castagne, De Roon, Freuler, Gosens (Mancini 62); Gomez (74 Pasalic); Ilicic (Barrow 78), Zapata.

 

Det ble igjen en spesiell kveld på Allianz Stadium, når det åttende strake ligagullet ble sikret og Juventus takket av med Massimiliano Allegri og Andrea Barzagli. Kampen var relativt ubetydelig for Juve, mens gjestene fra Atalanta kjemper med nebb og klør for å sikre spill i Champions League neste sesong. Og det var tidlig klart at det var to lag med forskjellig inngang til oppgjøret. Gjestene var hissige i presset, og plaget Juventusforsvaret ved flere anledninger. Nærmest kom Hans Hateboer, som etter en god redning fra Szczesny satt returen i tverrliggeren og over. Juve var imidlertid ikke helt ufarlige selv, og allerede i det første spilleminuttet blåste Ronaldo en god mulighet over. Historien fra de siste kampene skulle imidlertid gjenta seg, og etter en drøy halvtime tok gjestene ledelsen. En corner sniker seg gjennom feltet, og ved bakre stolpe står Josip Ilicic merkelig alene og styrer Atalanta i ledelsen. Slik ble det også stående til pause, og det så ikke ut som at Allegri og Barzagli skulle få den avskjeden de fortjente.

Men allerede fra starten av andre omgang var det antydninger til en annen innstilling fra hjemmelaget. Federico Bernardeschi entret banen, tilførte laget en ny gnist, og Juve virket langt mer villige til å true Gollinis mål. Og idet vi passerte timen spilt kom øyeblikket alle hadde ventet på. Andrea Barzagli takket for seg, og forlot banen for Mario Mandzukic. Verdensmesteren fra 2006 tok til tårene og fikk seg gode klemmer fra hele laget når han rolig spaserte mot sidelinjen der trener Allegri ventet på han. De to avtroppende legendene delte en lang tårevåt klem før Barzagli begikk seg ut på sin æresrunde rundt arenaen der han takket fansen og de takket han. Tilbake til kampen igjen måtte Juve imidlertid vente til det 80 minutt før det ble balanse i regnskapet. Et fantastisk innlegg fra Cuadrado fant innbytter Mandzukic ved bakre stolpe, og kroaten skled inn utligningen. Kampens siste hendelse av betydning kom idet vi entret overtid, når Federico Bernardeschi kom for sent inn i en duell med Musa Barrow. Bernardeschi traff Gambieren med strake knotter, og fikk marsjordre av dommer Rocchi.

Dermed endte det med poengdeling, og vi fikk dessverre ikke de tre poengene som hadde passet en kveld som dette. Det ble bare ett poeng, men i det store og hele handlet denne kampen mer om utdelingen av scudettoen, og en skikkelig avskjed med Allegri og Barzagli som begge vil skrives inn i Juves historiebøker med gullskrift! Og på dette punktet leverte virkelig kvelden. Ellers ligger alt til rette for en ekstremt interessant duell om de to siste Champions league plassene. Atalanta og Inter ligger på henholdsvis tredje og fjerdeplass med 66 poeng, og AC Milan ligger som gjedda i sivet ett fattig poeng bak, og håper et av lagene snubler i siste runde. For Juventus gjenstår nå bare en kamp, når Juventus neste søndag gjester Sampdoria i en for begge lag ubetydelig kamp.

 

Spillerbørs:

Szczesny: God kamp, flere gode involveringer, men ga nesten gjestene seieren med et veldig svakt utspill rett i beina på en motspiller. 6,5.

Cancelo: I godt spillehumør ikveld. Flere strøkne dragninger og detaljer. Farlig fremover og veldig god i det oppbyggende spillet. 7,5.

Barzagli: Spilte til godkjent, men slet med fysikken til Duvan Zapata. Han vil bli savnet. 6,5.

Bonucci: Også han hadde problemer med Zapata, men klarte seg hakket bedre enn makkeren. Villig til å komme på initiativer fremover, og hadde flere gode oppspill. 7.

Sandro: Startet kampen bra, men fikk problemer utover. Fikk et gult kort, og sto i fare for nummer to. Byttet av i pausen. 6.

Can: Ny god kamp av tyskeren som virkelig har spilt seg varm i trøya. Imponerer spesielt når han flyttes ned i midtforsvaret, og kler av Zapata. 7,5 BB.

Pjanic: God kamp, flytter ball på en god måte og holder spillet gående. 7.

Matuidi: Uvanlig leken kamp av franskmannen! Flere lekre vendinger og touch av høy klasse. Også unormalt trygg i pasningsspillet. 7,5.

Cuadrado: Hans beste kamp siden skadecomebacket, men har fremdeles et godt stykke opp til gammelt nivå. Dreper tempo, sliter med å gå forbi motstander, og slurver en del. Pluss for det strålende innlegget som førte til utligningen. 6.

Dybala: Veldig ujevn kamp. Trekker en del dypt for å involvere seg, men lykkes ikke med alle involveringene sine. Tidvis veldig god, men forsvinner en del ut av kampen også. 6,5.

Ronaldo: Veldig skuddvillig, og ivrig fremover, men var litt unøyaktig i avslutningene. 6,5.

 

Bernardeschi: Setter litt fart på laget, og gjør en positiv figur. Frem til han får et unødvendig rødt kort. 6,5.

Mandzukic: Tar for seg i duellene, og får til slutt lønn for strevet når han omsider ender måltørken! Positivt innhopp fra Mandzu! 7.

Kean: IG.