Juventus - Atalanta 19.05.2019 kl. 20:30


Skrevet av Andreas Johansson Skeimo
Søndag 19. mai 2019 kl. 17:41

Juventus møter et Champions League jagende Atalanta til årets siste hjemmekamp.

Årets siste hjemmekamp og igjen som de siste åtte årene på rad så skal dette feieres som Serie A mestere. Etter kampen kommer Chiellini til å få løfte trofeet for første gang som kaptein og sin åttende totalt. Den eneste andre personen i dagens Juventus tropp som har vært med Chiellini på alle disse triumfene er stopperkjempen Barzagli som er ferdig i Juventus etter sesongen. Barzagli kom til Juventus i 2011 og han har vært instrumental i alle suksessen Juventus har hatt de siste åtte årene. Jobben han har gjort med å være en stabil, rolig og fantastisk god stopper som har utfylt sine makkere, Chiellini og Bonucci har vært det ekstremt solide fundamentet som alle de gode resultatene til Juventus har vært bygd. Forhåpentligvis så kommer vi til å få se han ute på gresset på Allianz Stadium og at han får en avskjed verdig en Juventus legende.

 

Denne kampen er ikke bare Barzagli sin siste på Allianz Stadium, men også Allegri sin. Mannen som kom til Juventus, og var sterkt uønsket av fansen etter at han hadde fått sparken i AC Milan, har ledet Juventus nå i fem sesonger. I løpet av disse fem sesongene så har han ledet Juventus til fem Serie A titler, fire Coppa Italia, to Italienske supercuper og to Champions League finaler. Og selv om denne sesongen ikke har gått helt som forventet, og resultatene og spille til laget hans de siste månedene ikke har vært dårlig, så går han som en av de beste trenerne Juventus har hatt og han fortjener å bli hyllet også han som en Juventus legende.

 

Siden dette er Barzagli, Allegri og årets siste hjemmekamp hvor trofeet skal løftes så burde man kunne forvente at laget presterer bedre enn hva de har gjort de siste kampene og lager en skikkelig fest. Det burde også være en ekstra motivasjon at Atalanta var laget som slo Juventus ut av årets Coppa Italia. Juventus kommer inn til denne kampen med bare en seier på de fem siste kampene og laget har sett tungt, trist og umotivert ut, men anledningen i kveld burde være nok til å få satt litt fyr på laget. Juventus har Perin, Douglas Costa og Khedira ute med skader i tillegg så er det tvil om Chiellini og Mandzukic er helt friske selv om de er med i troppen. Siden Chiellini er usikker så er det forventet at vi kommer til å se Barzagli og Bonucci som stopperparet med Spinazzola på venstre back og Cancelo eller De Sciglio på høyre. På midtbanen så kommer Allegri til å starte Pjanic, Can og Matuidi. I angrep så er det bare Ronaldo som er sikker på at vil starte, siden han har prester i det siste og han ligger fem mål bak Quagliarella i jakten på "Capocannoniere" tittelen. De to andre plassene i angrepet tror man at Dybala og Bernardeschi kommer til å fylle, men begge har vært svake i de siste kampene så det kan være at Allegri foretrekker supertalentet Kean fremfor en av dem.

 

Atalanta kommer inn til denne etter å ha tapt Coppa Italia finalen på onsdag 2-0 mot Lazio, men i serien har de vært i kjempe form. Laget fra Bergamo har ikke tapt på de siste elleve kampene i ligaen, de har åtte seiere og tre uavgjort. De ligger for øyeblikket på en fjerde plass to poeng foran Roma, med en kamp mindre spilt, tre foran AC Milan og med en seier i dag så trenger de bare et uavgjort i sesongens siste kamp for å sikre Champions League plassen for neste sesong. Denne kampen er med andre ord ekstremt viktig for Gasperini sine menn så dette kommer til å bli en tøff kamp for Juventus. Atalanta mangler til denne kampen to av stopperne sine, Tolói er ute med skade og Palomino er suspendert. Utenom disse to så er Atalanta fulltallige og de skal bli spennende å se hvor slitene de er etter cupfinalen de spilte på onsdag. Atalanta er det laget i Serie A som har scoret flest mål i år, og angrepet til kveldens gjester bestående av Zapata, Ilicic og Gomez er fryktinngytende og kan lage problemer for Juventus. Spesielt Zapata må passe godt på, colombianeren har scoret 22 mål i år og det gjør denne kampen til en interessant duell mot Ronaldo siden disse to er de to som er nærmest Quagliarella i kampen om "Capocannoniere" tittelen.

 

Forventede 11’ere:

 

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Can, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Bernardeschi.

 

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Mancini, Djimsiti, Masiello; Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne; Gomez; Ilicic, Zapata.

 

Kampen vises på Strive 20:30

 

God kamp og Forza Juve!