Nytt tap for Allegris Juventus


Skrevet av Sindre Bowitz Larsen
Mandag 13. mai 2019 kl. 10:17

Romas sene sluttspurt ble for mye for et umotivert Juventus søndag kveld. 

Den verste formen klubben har hatt siden Alberto Zaccheronis dager i trenerstolen. Bare navnet får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Den perioden han trente laget er den eneste så langt hvor jeg har kjent på en likegyldighet overfor Juventus. Den gang var laget nummer 7 i serien, og ikke i nærheten av noen andre troféer. Det sier mye at jeg kjenner litt på de samme følelsene i en sesong hvor vi vinner serien overlegent. 

Med trenersituasjonen uavklart og ingenting annet enn æren å spille for, har Juve blitt seende verre og verre ut for hver uke som har gått. Det som normalt sett ville vært en storkamp med temperatur og glød, var i går en kjedelig kamp uten noen av de elementene man ønsker å se når Juventus gjester Roma. Ranieris negative taktikk kan absolutt få litt av skylda, for Juve var det eneste laget som spilte fotball den første timen. Likevel klarer man, slik vi har sett mye utover sesongen, å havne under og til slutt tape for svakere motstand. 

Hadde Cristiano Ronaldo holdt seg onside, ville vi gått foran etter en time spilt, og hadde ikke den gamle Juve-gutten Mirante spilt en strålende førsteomgang, burde vi ha vunnet kampen greit. I stedet var det en svak Chiellini-involvering som ble utslagsgivende da Florenzi sendte Roma foran med litt over ti minutter igjen å spille. 

Allegri kastet på noen nye spillere, uten at de evnet å få til noe som hjalp Juve nærmere en utlikning. Den tekniske gjennomføringen som ble levert av både spillere som startet, men ikke minst de tre som kom inn, var nærmest sjokkerende svak, gitt nivået de har vist tidligere i sesongen. Personlig skulle jeg likt å ha sett en statistisk sammenlikning på antall upressede personlige feil i løpet av den siste måneden, sammenliknet med en tilsvarende periode tidligere i sesongen. Helt siden Genoa borte har det florert med dårlige mottak, pasninger utover sidelinja og rett i motstanders bein og dårlige avslutninger. 

Kampen i går ble også første gang vi fikk se neste års hjemmedrakter i aksjon. Uten at jeg skal ta på meg oppgaven å bedømme dem, kan vi vel si at de har vært gjenstand for stor debatt siden de ble sluppet. Til helga kommer et sterkt motivert Atalanta på besøk, på jakt etter tre nye poeng som kan sende dem til Champions League. Jeg blir ikke forundret om de spiller Juve rett av banen og lykkes med nettopp det. Er det likegyldigheten som snakker? Ja, det kan med rette høres ut som det.  

Roma 2-0 Juventus 

Florenzi 79’, Dzeko 90+2’. 

Roma (4-3-3): Mirante; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Zaniolo, N’Zonzi, Pellegrini (Cristante); El Shaarawy, Dzeko, Kluivert (Ünder). 

Juventus (4-3-3): Sczcesny; De Sciglio (Cancelo), Cáceres, Chiellini, Spinazzola; Can, Pjanic (Bentancur), Matuidi (Alex Sandro); Cuadrado, Dybala, Ronaldo. 

Børs: 

Sczcesny - 6 - Kan lite gjøre med målene, og er ellers veldig lite i aksjon. 

De Sciglio - 4.5 - Sliter med El Shaarawy, og klarer ikke å forhindre innlegg fra sin side

Caceres - 5 - Sliter også når El Shaarawy kommer innover i banen. Er ikke lengre den samme spilleren han var for noen år siden. 

Chiellini - 4.5 - Svak involvering på 1-0 og jevnt over slurvete med ballen. 

Spinazzola - 6 - Villig med fremover og kommer til gode posisjoner, men innleggene treffer ikke. 

Can - 4.5 - Har ett godt løp fremover i første omgang som ender med en stor sjanse. Utover det er han veldig dårlig med ballen, sliter med posisjoneringen og taper alt for mange dueller. 

Pjanic - 6 - Eneste gode på midten, men blir likevel plukket av - ganske så uforståelig. 

Matuidi - 4.5 - Mye av det samme som Can. Veldig mye slurv med ballen, og er skuffende dårlig i duellspillet. Setter opp El Shaarawy til en stor målsjanse helt på egenhånd i andre omgang. 

Cuadrado - 5 - Burde gitt oss ledelsen etter bare noen få minutter. Leverer på et altfor lavt nivå generelt, men spiller seg tross alt litt opp utover kampen. 

Dybala - 5 - Godt å ha argentineren tilbake fra skade, og han er nær scoring i første omgang. Generelt sett blir han for sped i kamp med N’Zonzi og Romas stoppere, og blir litt borte i andre omgang.

Ronaldo - 5 - Havner i mange situasjoner hvor han kunne blitt avgjørende på en topp dag, men får det ikke til å stemme. Litt uheldig at han er offside og ikke får 1-0-scoringen etter en time spilt. 

Innbyttere: 

Bentancur - 5 - Kommer inn for Pjanic, men det blir veldig mye slurv som ødelegger oppbyggingen av angrepene våre. 

Cancelo - I.V. - Sent, men skuffende innhopp hvor florerer med tekniske feil. 

Sandro - I.V. Kommer inn sammen med Cancelo uten å gjøre seg nevneverdig bemerket.